Açık Lise Mezuniyet ve Dönem Şartları Nelerdir ?
Açık Lise Mezuniyet ve Dönem Şartları Nelerdir ?
Ben şu an 11. sınıf öğrencisiyim. İlk dönemi başarıyla tamamladım. İkinci dönem devamsızlıktan kalıp, seneye açığa geçmeyi planlıyorum. Seneye açığa geçtiğimde toplamda kaç dönem tamamlamış olacağım? (9 ve 10'da kalmadım) Yaşıtlarımla aynı yıl mezun olamama ya da üniversite kayıt sürecinde sorun yaşanması gibi durumlarla karşılaşabilir miyim ?
Re: Açık Lise Mezuniyet ve Dönem Şartları Nelerdir ?
6. dönemden başlarsınız. Sizin için her şey yolunda giderse bir sorun yaşamazsınız.diws yazdı: 07 Şub 2025, 18:12 Ben şu an 11. sınıf öğrencisiyim. İlk dönemi başarıyla tamamladım. İkinci dönem devamsızlıktan kalıp, seneye açığa geçmeyi planlıyorum. Seneye açığa geçtiğimde toplamda kaç dönem tamamlamış olacağım? (9 ve 10'da kalmadım) Yaşıtlarımla aynı yıl mezun olamama ya da üniversite kayıt sürecinde sorun yaşanması gibi durumlarla karşılaşabilir miyim ?
AÖL Mezuniyet Şartları
Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için aşağıdaki 4 şartın tümünün yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlardan biri bile eksik olsa mezun olamazsınız.
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
1. Öğrenim gördüğü toplam dönemin; Yapılacak olan sınavın ilk günü itibarıyla, en az 8 olması,
2. Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması yada muaf olması, (Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
4. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.
Not 1: Türk Dili ve Edebiyatı dersi zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Türk Dili ve Edebiyatı dersi dışındaki ortak derslerden 3 kez sınavına girilip başarısız olunan derslerden muaf tutulursunuz. Ancak muaf olduğunuz dersin kredisini alamadığınızı unutmayınız. Muaf olduğunuz derslerden dolayı krediniz eksik kalırsa, bu derslerden alamadığınız krediyi seçmeli derslerden seçip toplam kredinizi tamamlayabilirsiniz. Muaf olunan ders istenirse tekrar seçilebilir, başarılması durumunda bu dersin de kredisi verilecektir.
Not 2: Açık öğretim liselerinde öğrenim süresi en az 8 dönemdir. Mezuniyet için gerekli dönemin hesaplanmasında kayda esas öğrenim belgesindeki devamsızlıktan kalınan dönemler hariç diğer dönemler ile açık öğretim liselerinde kayıt işlemi yaptırdığı dönemler dikkate alınır