Sizce bu durumda YGS ve LYS'ye girebilir miyim?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
xxakkusxx

Sizce bu durumda YGS ve LYS'ye girebilir miyim?

Mesaj gönderen xxakkusxx » 28 Eki 2012, 10:37

Merhaba beyler/bayanlar;

Benim durumum şöyle:
SBS'de yüksek puan alarak Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ne girdim.
Hazırlık + 1. ve 2. sınıfı bitirdikten sonra bu sene açık öğretime geçtim.

Şu anda aol.meb.gov.tr'de durumum;
Toplam Dönemi : 7 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 112 Alan Kredi : 0
olarak gözüküyor.

Sanırım diploma almak için 192 kredi gerekiyor ve ben 19 Temmuz 1996 'dan daha önce doğduğum için bu sene içinde 3 dönem okuyup kredimi bu sene içinde 202 yapabilir ve mezun olabilirim.

Peki bu durumda bu sene içinde hem YGS hem de LYS'ye girebilir miyim? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Sizce bu durumda YGS ve LYS'ye girebilir miyim?

Mesaj gönderen kripton » 29 Eki 2012, 05:33

Tabi bu sene hem ygs hem de lys ye girebilirsiniz. Temmuz ayında da mezun olursunuz
Resim

xxakkusxx

Mesaj gönderen xxakkusxx » 29 Eki 2012, 12:53

Yani arkadaşlarımdan bir sene önce üniversiteye gidebileceğim öyle mi? Kesinlikle böyle olacak değil mi bir pürüz falan çıkmaz yani kesin?
O zaman sanırım açık öğretime geçmekle hayatımda yapabileceğim en akıllıca işi yapmışım, resmen 1 yıl kazanıyorum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 30 Eki 2012, 04:50

BU sene üniversite sınavına girip temmuz ayında da mezun olursanız evet üniversiteli olursunuz ama şuna dikkat;

Benim kardeşimde 2 yıl anadolu lisesinde okudu ve açık liseye geçti. O'nun da erkenden liseyi bitirme şansı vardı ama o çok çalışmadı. Nasılsa yaparım rahatlığı içinde pek sıkı tutmadı işi. Ve bu şansı kaçırdı.

Siz kredinizi en az 192 yapmalısınız ama bir de ortak( zorunlu) dersler var. Onları mutlaka geçmeli veya 3 kez sınava girip muaf olmalısınız. ( Sadece dil anlatım dersinden muaf olunmuyor mutlaka geçilmesi gerekiyor ve muaf olunan bir dersin kredisi size verilmez )

Ama muaf olmaktansa geçmek daha iyi. Zaten başarılı bir öğrenciymişsiniz. Biraz gayret ile yaparsınız. Sakın işi gevşek tutmayın. Şu an kardeşim üniversitede ama diploma puanının düşüklüğünden şikayetçi. Eğer lisede diploma puanını yüksek tutsaydı hedeflemiş olduğu daha yüksek bir bölüme girme şansı artacaktı ama iş işten geçti.

Çoğu kimse sadece dersi geçmeye ve kredisini almaya odaklanıyor ama diploma puanını önemsemiyor. Siz güzel bir çalışma ile diploma puanınızı da yüksek tutun derim ben. Yarın tercih yaparken işinize yarayacak.
Resim

xxakkusxx

Mesaj gönderen xxakkusxx » 30 Eki 2012, 20:48

Cevabınız için çok teşekkürler, deli gibi ders çalışacağım zaten bu fırsat insanın eline bir daha geçmez :D

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön