Genel kültür Bölümü Mezunu Üniversite seçimleri

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
room

Genel kültür Bölümü Mezunu Üniversite seçimleri

Mesaj gönderen room » 17 Tem 2011, 04:24

Arkadaşlar merhaba ben zafer 28yaşındayım ve açık öğretim lisesi mezunuyum 4-5 sene önce mezun oldum bölümüm ingilizceydi son sene kredimi tamamlamak için genel kültüre geçtim ve öyle bitirdim.Sorum şuki forumda bölümlere göre seçilebilecek ünv yazılmış genel kültür çıkışlı biri ünv hangi bölümler seçebilir avantajları dez avantajları nelerdir? Şimdiden teşekkürler

emrahk
Onursal Üye

Re: Genel kültür Bölümü Mezunu Üniversite seçimleri

Mesaj gönderen emrahk » 17 Tem 2011, 16:22

Genel Kültür Alanı sözel bir alan olduğu için üniverstelerde sözel puanlarla öğrenci alan bütün programlara puan düşmeden gidilebilir. Sayısal bir bölüm seçmek istenirse katsayı uygulanır ve puan düşer. Yani Genel Kültür Alanı'nın diğer sözel Açık Lise alanlarına nazaran bir avantajı veya dezavantajı yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 19 Tem 2011, 10:54

Aşşağıdaki bölümler alaniçi olarak tercih edilebiliyor genel kültür mezunları için.

Resim
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Schneizel

Mesaj gönderen Schneizel » 13 Eki 2011, 21:56

arkadaşlar ben genel kültür mezunuyum . 2012 ygs lys ye hazırlanıyorum . dersanede eşit ağırlığa başladım ama benim bölümüm ne puanımı düşürürler mi:(

karneos
Çırak

Mesaj gönderen karneos » 05 Kas 2011, 23:14

Schneizel yazdı:arkadaşlar ben genel kültür mezunuyum . 2012 ygs lys ye hazırlanıyorum . dersanede eşit ağırlığa başladım ama benim bölümüm ne puanımı düşürürler mi:(
bende cevap bekliyorum :(

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 06 Kas 2011, 09:54

Schneizel yazdı:arkadaşlar ben genel kültür mezunuyum . 2012 ygs lys ye hazırlanıyorum . dersanede eşit ağırlığa başladım ama benim bölümüm ne puanımı düşürürler mi:(
evet düşecek maalesef. genel kültür okuyan sözel bölümlere puan düşmeden girebiiyor.

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön