Açıköğretim lise öğrencisi Tıp kazanabilir mi ?

Herşey serbest...
mhmmdfff

Açıköğretim lise öğrencisi Tıp kazanabilir mi ?

Mesaj gönderen mhmmdfff » 04 Nis 2012, 18:53

Arkadaşlar Merhaba ben gelecek yıl ygs-lys sınavlarına girecem bir aksilik olmazsa.Size sormak istediğim açık lise öğrencisinin ygs de bir dezavntajı olurmu ? Mesela tıp için gerekli olan olan puanı alırsam açık liseli deyip puanımı kırarlar mı ? cevaplarınız için şimdiden tşkler umarım derdimi anlatabilmişimdir :D

Kullanıcı avatarı
platonun manevi kızı
Çırak

Re: Açıköğretim lise öğrencisi Tıp kazanabilir mi ?

Mesaj gönderen platonun manevi kızı » 04 Nis 2012, 19:06

öncelikle idealınız olan tıp için sizi tebrik ediyorum :lol:

tabikide kazanabilir ama çok yüksek alması gerekiyor yani matematik ten fule yakın yapması gerekiyor tabi sizin bölümünüzünüde ne oldugu na baglı :)

tıp fakultelerı mf 3 den alıyor yani sayısal ve en az 500 510 yapmanız gerekiyor tabi istanbul istiyorsan dahada yüksek :) acık lıselı olmakla hıc alakası yok aynı genel lıse mevzunuyla aynı esıt durumdasın acık lıseyı bıtırıp hukuk kazanan duydum tıpıda sen kazanırsında gururumuz olursan ınsallah :) :) :)
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer!

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 04 Nis 2012, 19:15

neden olmasın istemek başarmanın yarısıdır derler :mrgreen:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

mhmmdfff

Mesaj gönderen mhmmdfff » 04 Nis 2012, 19:18

platonun manevi kızı yazdı:öncelikle idealınız olan tıp için sizi tebrik ediyorum :lol:

tabikide kazanabilir ama çok yüksek alması gerekiyor yani matematik ten fule yakın yapması gerekiyor tabi sizin bölümünüzünüde ne oldugu na baglı :)

tıp fakultelerı mf 3 den alıyor yani sayısal ve en az 500 510 yapmanız gerekiyor tabi istanbul istiyorsan dahada yüksek :) acık lıselı olmakla hıc alakası yok aynı genel lıse mevzunuyla aynı esıt durumdasın acık lıseyı bıtırıp hukuk kazanan duydum tıpıda sen kazanırsında gururumuz olursan ınsallah :) :) :)
Cevabın için sağol :) bölümüde Alansız yazıyor :D bu nedemek şimdi :D evet tıp kazanmak için matematik,fizik,kimya,biyoloji çok iyi olmalı biliyorum hazırlıklıyımda gerçekten ama bölümüm yok yazıyor bu bir dezavantajmı ? şimdi ben normal lisede okuyordum ve bölümüm tm idi .okulu bırakmak zorunda kaldım 2 yıl sonra tekrar başladım açıktan ama bölümüm değişti Alansız oldu :D anlamadım gitti

mhmmdfff

Mesaj gönderen mhmmdfff » 04 Nis 2012, 19:20

pskolog yazdı:neden olmasın istemek başarmanın yarısıdır derler :mrgreen:

evet istiyorum bu zaten hayalimdi şimdi hayalim tekrar canlandı hepsi bu :D sayısalım iyi olduğu için güveniyorum kendime inşallah :))

Kullanıcı avatarı
platonun manevi kızı
Çırak

Mesaj gönderen platonun manevi kızı » 04 Nis 2012, 19:36

sımdı o ne demek bende bılmıyorum fakat :) yenı sıstemde alansıza gecıldı dıye bılıyorum onu bır admınden yardım alarak ogrenebılırsın gelecegın beyın cerrahı :D
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer!

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 04 Nis 2012, 19:42

alansız olman birşey değiştirmez seçmeli derslerden ağırlığı istediğine verirsin :)
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Mesaj gönderen intrepid25 » 04 Nis 2012, 19:50

Ekstra çalışırsan olabilir ;)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 04 Nis 2012, 23:42

Artık alanlar kademeli olarak kaldırılıyor ve yakında herkes alansız olacak. Sen sıkı çalış açık liseli olmanın bir dezavantaj olacağını zannetmiyorum. Düz liseler ile aynı haklara sahibiz. Sen yeterki sınavda yüksek puan al. Başarılar
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Nis 2012, 12:12

Tıp, belki de üniversitelerin en gözde ve en zor girilen bölümleridir. İstanbul'da büyük devlet üniversiteler neredeyse 550 puanla öğrenci alıyorlar. Bu da neredeyse YGS-LYS fullemek demek. Tıp düşünüyorsan, muhakkak ki, sayısallardan dersanaye veya özel derse girmelisin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
efecan
Asistan

Mesaj gönderen efecan » 05 Nis 2012, 18:22

İnsanda azim olursa imkansızı bile başarır.
Mezun

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 22 Nis 2012, 06:31

şimdi formül çok basit. tıp kazanabilmek için matematik fizik ve kimyadan çakman gerekiyor. :lol: eh buda zaten şimdiden belli olur. yani eğer o dersleri bi şekilde anlayabiliyorsan (kafan zorda olsa netice basabiliyorsa) iyi bir çalışmayla sağlam bir sabırla kazanırsın. yok zoraki anlayabiliyor çogu konuyuda anlayamıyorsan o zaman kazanamazsın. herkesin beyni o derslere çalışmaz. bu resim yapabilmek gibi bi yetenektir. hatta babadan oğula geçer. (sayısala meğilli bi beynin olmalı) aslında sen kazanıp kazanamayacagını zaten kendin biliyorsundur. :lol:

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 22 Nis 2012, 09:13

çalışan herşeyi başarır
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

Kullanıcı avatarı
Eflâ
Uzman

Mesaj gönderen Eflâ » 22 Nis 2012, 19:21

Tabii ki kazanabilir. Bir şeyi yeter ki çok iste ve üzerine git.
Sınava hazırlanmayı son seneye bırakmamışsındır umarım.
Çünkü tıp ve hukuk gibi yüksek puanlı bölüm düşünenler neredeyse liseye başladığında çalışmaya başlıyor.
Ve evde çalışmayla olabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aslında bu konuda örgün okuyanlara göre çok daha şanslısın dershaneye fazla vakit ayırabilirsin.
Umarım başarırsın.. Başaramazsın, boşuna heveslenme gibi sözler söyleyenler elbette olacaktır. Kulaklarını tıka sen..
Başarılar dilerim. (:

Onunla gülmek dünyanın en güzel şeyidir, siz bilmezsiniz. (:

Aöl MEZUN!

Aöf - Kamu Yönetimi

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 31 May 2012, 22:09

Başarabilirsin dostum yolundan vazgeçme bende senin yanındayım bende Psikiyatri doktorluğu okuyacam dershane hazırlıklarını yaptım sınava hazırlanıyorum şimdi.Eğer düşük puanla tıp fakültesi okuyacağın yerler varsa girne Amerikan üniversitesi gibi Oraya git ben diyelim 450 500 tutturamadım 390 veya 400 tutturdum Girne amerikan üniversitesine giderim.İllada yüksek puan alıp Bursada yada İstanbulda okucan diye bir şey yok Bu iki ildeki üniversitelerin istediği puanlar çok kazık.Sen yeterki doktor olacam ben de nerede okursan oku.Hedefinden vazgeçme.

“Serbest Kürsü” sayfasına dön