lys ve okul puanı hakkında..

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
zengin

lys ve okul puanı hakkında..

Mesaj gönderen zengin » 07 Nis 2012, 00:01

merhaba
ben 5.dönemim ve bu ygs lys sistemini tam çözemedim ... ygs ye girdikten sonra lys ye kimlerin girmesi lazım yani hangi bölümde olanların? isteyen herkes giriyo mu? mesela bu lys ye girenler mf1 mf2 ... vs diye mi ayrılıyo ona mı bağlı yani yoksa başka bi açıklaması var mı?
birde okul puanı almak için lys ye girmek mi gerekiyo illa? yani ygs puanı üzerine okul puanı eklenebiliyo mu? ve mesela tahmini ortalama 80 olan birinin okul puanı kaç olur?
teşekkürler

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: acil..! lys ve okul puanı hakkında..

Mesaj gönderen Doçent » 07 Nis 2012, 00:15

ygs de 180 barajını aşanlar Lys girebiliyor ve okul ygs puanıda ekleniyor :)
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

cedric
Doktor

Re: lys ve okul puanı hakkında..

Mesaj gönderen cedric » 07 Nis 2012, 02:02

ben geçen hafta ygs ye girdim ve mayıs sınavı sonrası mezunum. anlamadığım diploma olmadan veya mezun olunmadan ygs ye okul puanı nasıl eklenecek?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 07 Nis 2012, 13:25

sen mayıs sınavı ile mezunmuşsun ben de temmuz. Tam benim de bilgim yok ama mesela benim temmuz sınavında alacağım notlar diploma puanımı etkilemiyor diye biliyorum mayıs sınavı etkileyecek sanırım.
Resim

cedric
Doktor

Mesaj gönderen cedric » 07 Nis 2012, 14:17

sen mayıs sınavı ile mezunmuşsun ben de temmuz. Tam benim de bilgim yok ama mesela benim temmuz sınavında alacağım notlar diploma puanımı etkilemiyor diye biliyorum mayıs sınavı etkileyecek sanırım.
o zaman benim diploma puanını ocak sınavı etkileyecek öylemi?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 09 Nis 2012, 13:59

Yok canım senin diploma notuna mayıs sınavı da dahil olur. Bizim temmuz un dahil olmamasının nedeni şu: O tarihden önce işlemler bitiyor yani ygs puanına bizim temmuz sınavı yetişmiyor ama mesela ben seneye girsem temmuzunki de dahil olur.

Arkadaşım seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben bu şekilde biliyorum. SEn bu konuyu daha iyi bilenlere de sorabilirsin
Resim

jisguy
Acemi

Mesaj gönderen jisguy » 10 Nis 2012, 16:50

benim bildiğim son lys sınavı 24 haziran 2012 tarihinde yapılacak bir de sonuçların açıklanması bir aydan fazla sürer bence bütün sınavlar diploma puanınıza eklenecek.bazılarının eklenip bazılarının eklenmemesi gibi bir olay olamaz.

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön