YGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI !

Her Konuda Tartışabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

Re: YGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI !

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 18:29

Yağmur damlaları yazdı:
ozgur yazdı:
Yağmur damlaları yazdı:Hayırlı olsun Özgür. Tebrikler ;)

teşekkürler yağmur senin nasıl iyimi sonucların? iyidir inş

Çok şükür paçayı kurtardım :) Sağol Allah razı olsun ;)
AÖF için puan yeterli yani, tebrikler Yağmur...

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 20 Nis 2012, 18:30

emrahk yazdı:
AÖF için puan yeterli yani, tebrikler Yağmur...

248,...

Sağol abi Allah razı olsun :)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 18:32

Fazlasıyla yeterliymiş.. :D
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 20 Nis 2012, 18:32

evet emrahk haklısın cok calısmam lazım. ygs den dersimi aldım. ona göre lys ye iyi bir şekilde hazırlanacağım. inş cok daha iyi olurum.inş hepimizin istediği olur. örgün düsünüyorum evet 4 yıllık. bu arada senin notların da gercekten muthis tebrikler:)
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 18:36

ozgur yazdı:evet emrahk haklısın cok calısmam lazım. ygs den dersimi aldım. ona göre lys ye iyi bir şekilde hazırlanacağım. inş cok daha iyi olurum.inş hepimizin istediği olur. örgün düsünüyorum evet 4 yıllık. bu arada senin notların da gercekten muthis tebrikler:)
Şimdiden forumu bırakıp ders çalışmaya o zaman.. :) Çünkü LYS sonuçları %60 etkili yerleştirme sonuçlarında. Yani YGS'den daha önemli LYS'ler..

Puanım müthiş değil ama çalışmadan elde ettiğim genel bilgi birikimim bunlar. İşten ve derslerimden vakit bulup YGS'ye çalışsaydım çok daha iyi puanlar elde edebilirdim ama çalışmak gelmedi bir türlü içimden.. :lol:

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 20 Nis 2012, 18:39

Yağmur damlaları yazdı:
ozgur yazdı:ne güzel sevindim aynen vallaha bende darısı lys nin başına :)
:)

Çalışıyor musun ?
Çalış valla Özgür istediğin yeri kazan. Ben girmeyeceğim LYS ' ye ;)
kazanırsam başlarım diyordum daha başlamamıştım ama bugünden itibaren başlıycam kazandığıma göre hem lise dersleri hemde lys hazırlığını bir arada yaparım artık:)
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 20 Nis 2012, 18:41

ozgur yazdı:
Yağmur damlaları yazdı:
ozgur yazdı:ne güzel sevindim aynen vallaha bende darısı lys nin başına :)
:)

Çalışıyor musun ?
Çalış valla Özgür istediğin yeri kazan. Ben girmeyeceğim LYS ' ye ;)
kazanırsam başlarım diyordum daha başlamamıştım ama bugünden itibaren başlıycam kazandığıma göre hem lise dersleri hemde lys hazırlığını bir arada yaparım artık:)

O zaman sana bol bol dua etmekte bize düşer :)

Allah zihin açıklığı versin ;)

Hayırlısı olanı kazanırsın inşaallah.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

toy44

Mesaj gönderen toy44 » 20 Nis 2012, 18:53

emrahk yazdı:
toy44 yazdı:ben ygs'de 146 aldım 2 yıllık myo ve açıköğretim seçecem bu 2 yıllık açıköğretim okuduğumda 3 sınıfa sınavsız geçiş yapabiliyorum değilmi? aöf sine? bide bu 2 yıllık myo örgü öğretim okursak 3 sınıfa açık öğretime geçiş yapabiliyorumuz?
Tam sorunu anlamadım. Meslek lisesi mi okudun. Eğer MAÖL okduysan, 2 yıllık sınavsız geçiş yapabilirsin. Düz AÖL okuduysan, 2 yıllıklara yerleşme ihtimalin düşer. Eğer örgün 2 yıllık bir MYO okursan, mezun olunca, AÖF'nin sanırım İşletme bölümüne 3. sınıftan başlayabiliyorsun...
Maol yazdı:
emrahk yazdı:Sen şimdi 2 yıllık MYO'lardan istediklerini listeye ekleyeceksin. Sonra kontenjanları ÖSYM yetkilileri öğrencilerin diploma puanlarına göre, Anadolu Teknik mezunlarına göre, 1994 doğumlulara öncelik verip dolduracaklar. Sonra diğerlerine gelecek sıra, EML, MAÖL ve 94 öncesi doğumlular vs.. Yani ilk önceliklilerden boş yer kalırsa sizler yerleşeceksiniz. Bu yüzden çok gözde MYO'lara yerleşme imkanı azalıyor...
Emrah yaş sorun olur mu çok? 91 'liyim ben :)
Evet, her sene normal örgün mezun olma yaşındaki öğrencilere öncelik tanınıyor. Bu sene 1994 doğumlulara ilk önceliği verecekler. Onlardan kontenjan kalınca, daha büyük yaştakilere öncelik tanınacak. Bu yüzden dediğim gibi, birçok MYO'yu tercih et ki, birine yerleşme ihtimalin yükselsin...
evet emrah açik düz lise temmuzda mezun oluyorum. açik öğretim 2 yıllık kayıt olacam yada myo 2 yıllık kayıt olacam.yani bu bölümlerde 2 yıllık okursam sınavsız 3 sınıfa geçis yapabiliyorum değilmi.?

duygu1

Mesaj gönderen duygu1 » 20 Nis 2012, 19:02

benim ygs3 247 barajı gectiğim halde üzgünüm çok düşük bi puan :(

yvs

Mesaj gönderen yvs » 20 Nis 2012, 19:14

herkese mrb arkadaşlar

ygs1:136
ygs2:137
ygs3:165
ygs4:160
ygs5:156
ygs6:146
arkadaşlar barajı geçemedım bu yüzden çok uzgunm örgün eğitımde okumak ıstedıgım lojıstık bolumunude zora soktum acaba bu puanlarla yapmam gereken en mantıklı iş nedir?lütfen yardımcı olun örgün 2yıllık bı ünide okumak ıstıyorum aöf gelınce hiç istemıyorum yardım edın lutfen.okul puanım yuksek gelır dıye dusunuyorum.şimdiden teşekkur ederım!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 19:26

toy44 yazdı:evet emrah açik düz lise temmuzda mezun oluyorum. açik öğretim 2 yıllık kayıt olacam yada myo 2 yıllık kayıt olacam.yani bu bölümlerde 2 yıllık okursam sınavsız 3 sınıfa geçis yapabiliyorum değilmi.?
Şöyle söyleyeyim, 140 puanı geçtiğin için İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve diğer kontenjansız 4 yıllık AÖF bölümlerine yerleşebilirsin zaten. Yani 4 yıllığa geçiş yapman gerekmez, kontenjansız tüm AÖF 4 yıllıkları şimdiden tercih edersen yerleşirsin.

2 yıllık örgün MYO zor görünüyor. Düz lise mezunu olacağın için, zaten mesleklere öncelik verildiğinden sana kontenjan gelmez. Kontenjan gelse bile, YGS puanın çok iyi olmalıydı. Yani yine şansını denersin ama sana önerim 4 yıllık bir AÖF tercih etmendir...

Mustafa Kemal Atatürk

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 19:29

duygu1 yazdı:benim ygs3 247 barajı gectiğim halde üzgünüm çok düşük bi puan :(
Üzme kendini, LYS'lerde toparlayabilirsen kapanır puan farkın. %60 etkili LYS'ler yerleştirme puanlarına. Şimdi ders çalışmaya başlarsan neden yapamayasın?
yvs yazdı:herkese mrb arkadaşlar

ygs1:136
ygs2:137
ygs3:165
ygs4:160
ygs5:156
ygs6:146
arkadaşlar barajı geçemedım bu yüzden çok uzgunm örgün eğitımde okumak ıstedıgım lojıstık bolumunude zora soktum acaba bu puanlarla yapmam gereken en mantıklı iş nedir?lütfen yardımcı olun örgün 2yıllık bı ünide okumak ıstıyorum aöf gelınce hiç istemıyorum yardım edın lutfen.okul puanım yuksek gelır dıye dusunuyorum.şimdiden teşekkur ederım!
Merhaba, puanların düşük ve bu yüzden örgün 2 yıllık zor görünüyor. Eğer düz lise mezunuysan imkansız gibi de diyebilirm. MAÖL mezunuysan, sınavsız geçebilirsin tabi ki.. Yani bu puanlarla AÖF'den başka şansın yok bu sene, seneye sınava bir daha girebilirsin istersen...

Mustafa Kemal Atatürk

yvs

Mesaj gönderen yvs » 20 Nis 2012, 19:36

tşekkur ederım emrahk.maalesef su konum ıtıbarıyle düz lise mezunuyum.yınede tercıh yapsam örgün eğitim için boş kontenjanlardan falan hiç mi şansım yok.aöf yle aynı zmanda normal örgün üniler için aynı anda tercıh yapabılırmıyım yoksa 1 ını tercıh etmek zorundamıyım .aydınlatıcı cvplar için teşekkurler tekrardan!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Nis 2012, 19:41

yvs yazdı:tşekkur ederım emrahk.maalesef su konum ıtıbarıyle düz lise mezunuyum.yınede tercıh yapsam örgün eğitim için boş kontenjanlardan falan hiç mi şansım yok.aöf yle aynı zmanda normal örgün üniler için aynı anda tercıh yapabılırmıyım yoksa 1 ını tercıh etmek zorundamıyım .aydınlatıcı cvplar için teşekkurler tekrardan!
Tercih zamanında 30 tane tercih hakkın olacak. Sen tabi ki hem örgünleri, hem de AÖF bölümlerini tercih listene yazabilirsin. Mesela;

1) Örgün bir MYO
2) Örgün bir MYO
3) AÖF

Gibi bir tercih listesi yaparsan, 1 ve 2. sıraya yazdığın örgün 2 yıllık MYO gelmese 3. tercihin olan AÖF gelir. Yani sen tercihlerinde istediğin MYO'ları ilk sıralara yazarsın, altlara da AÖF. Örgün bir ihtimal gelirse yerleşirsin, olmazsa AÖF'ye kesin yerleşirsin zaten ...

Mustafa Kemal Atatürk

yvs

Mesaj gönderen yvs » 20 Nis 2012, 19:46

allah bınlerce kez razı olsun kardesım :)çok çok teşekkurler!

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön