GENEL KÜLTÜR BÖLÜMÜ YARDIM LÜTFEN

Her Konuda Tartışabilirsiniz
serhads
Çırak

GENEL KÜLTÜR BÖLÜMÜ YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 19:36

Arkadaşlar genel kültür bölümüne bu dönem geçtim. Önceden matematik-fen , türkçe - matematik bunları okudum fakat bu matematik illeti yüzünden bir türlü mezun olamıyordum. Alan kredi saçmalığı yüzünden. Genel Kültüre geçtim. Kredilerim Toplam Kredi :214 Ortak Kredi :113

147'yi aradım ortak krediyi 140 yapmanız yeterli ozaman mezun olacaksınız dedi. Forumlarda Okudum kafam karıştı.. Lütfen yardım edermisiniz ne yapmam lazım. 2 yıldır alan kredisi yüzünden üniversiteye gidemiyorum. Bu dönem ortak krediyi 140 yaparsam ki çok çalıştım, mezun olabilirmiyim yardım lütfen. Teşekkür ederim..

emrahk
Onursal Üye

Re: GENEL KÜLTÜR BÖLÜMÜ YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen emrahk » 28 Nis 2012, 19:49

Merhaba, 147 yanlış bilgi vermiş, nasıl bilgisiz adamları çalıştırılar bilmem ama çok duydum 147'nin yanlışlarını..

Senin ortak kredi biriktirme zorunluluğun yok. Şuan "zorunlu dersler" ksımında kaç dersin varsa, hepsini liseteden geçip ya da muaf olup temizlediğin an mezunsun. Başka bir şart yok, kredilerin yeterli zaten, toplam dönemin de 8 üstüdür muhtemelen..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

serhads
Çırak

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 19:54

Toplam Dönemi : 14 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 214 Ortak Kredi : 113

ZORUNLU DERSLER BÖLÜMÜ:
Öğrencinin zorunlu dersi yoktur...

MUAF DERSLER BÖLÜMÜ:
Öğrencinin muaf dersi yoktur...

Aynen böyle yazıyor hocam. Ciddi bir şekilde kahroluyorum. İlk yıl bankacılık ve finans bölümü gitti. Bu sene Jeoloji Mühendisliği gitti. Bitiremiyorum :( Ne yapmam lazım şimdi benim bu sınavdan kaç almam lazım?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Nis 2012, 19:56

İyi ama zorunlu dersin de kalmamış, sen şuan mezun olmalıydın zaten..

Genel Kültür'e geçişini ne zaman yaptın?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

serhads
Çırak

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 19:58

Bu dönem yaptım yani genel kültürden bu dönem sınava girecem. Bu dönemden önce Türkçe-Matematik okuyordum. Mat-2 yi bitiremedim genel kültüre geçtim. Anlayamadım bu işleri malesef..

serhads
Çırak

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 20:00

ve ayrıca aklımda artık üniversite yok sadece üniversiteyi diploma için istiyorum. Kpss var önümüzde bu yüzden ona sıkı bir şekilde çalışmam lazım ama bu açık lise bütün yollarımı kapadı. Buradaki merkeze gidiyorum müdür ayrı bilgi veriyor m.yardımcısı ayrı bilgi veriyor 147 ayrı bilgi veriyor. Tam bir diziye döndü bu iş

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Nis 2012, 20:07

Bak sana şunu söyleyeyim ki, sen mezunsun şuan. Hem zorunlu dersin kalmamış, hem dönemin 8'i geçmiş, hem de kredilerin 192'yi çoktan aşmış..

Bak sen şimdi aşağıda vereceğim mail adresine dediklerimi yaz, altına da TC kimlik numaranı ve AÖL öğrenci numaranı da ekle ve durumunu mezuna çevireceklerdir, sınava girmene gerek bile yok, çünkü mezunsun.

İyi günler, Türkçe Matematik Alanından, ikinci dönem kayıt yenilemelerinden sonra Genel kültür bölümüne geçişimi yaptım. Şuan itibariyle mezuniyet için tüm şartlarım uygun durumda. Durumumum mezuna çevrilmesini istiyorum.

mail adresi: aloegitim@meb.gov.tr

Mustafa Kemal Atatürk

serhads
Çırak

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 20:10

tamam hocam teşekkür ederim hemen atıyorum mail'i. Bu Lise yüzünden askerlik de sorun şuan benim. Yoklama kaçağı kalmak zorundayım. Askere alacaklar erteleme yapamıyorlar. Hemen maili atayım bakalım sonuç ne olacak. Çok teşekkür ederim yardımınız için

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Nis 2012, 20:12

TC ve öğrenci numaranı da mail'e eklemeyi unutma. Şuan dediğim gibi tüm şartların uyuyor. Yanılmadığıma eminim ama yine de mezun etmezlerse tekrar mail atıp sebebini sorarsın. Kısa zamanda mail'e cavap gelecektir, burada bize de sonucu haber verirsen sevinirim. Kolay gelsin...

Mustafa Kemal Atatürk

serhads
Çırak

Mesaj gönderen serhads » 28 Nis 2012, 20:15

Tamam yolladım şuan. Bilgileri ekleyip. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Cevap gelir gelmez bilgilendireceğim. Kolay gelsin (:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Nis 2012, 21:36

Kısa zamanda yanıt gelir dedim ama haftasonu olduğu için, cevap Pazartesi gelir...

Mustafa Kemal Atatürk

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 05 May 2012, 15:52

arkadaş mezun oldu sanırım ve burayı unuttu herhalde :D Cevap vermediğine göre...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 May 2012, 17:36

Evet ben de merak ettim son durumu ama arkadaş unuttu bizi dediğin gibi... :mrgreen:

Mustafa Kemal Atatürk

Sulfur

Mesaj gönderen Sulfur » 12 May 2012, 03:47

ben de bu alo 147 hattını anlamış değilim, tm den genel kültüre geçiş yaptım daha çabuk bitirebilmek için askerlik tecilim var.165 kredi 14 ortak kredim var bu sınavla inş bitecek kafama takılan bazı sorular oldu alo 147 yi aradım nasıl mezun olabileceğimi öğrenmek için kredilerimi söyledim alanımı söyledim adam dedi ki ortak kredini 80 yapman lazım mezun olabilmen için ben de şaşırdım zorunlu dersim yok 192 krediyi tamamlasam bitecek diye biliyorum bunları söyledim adama,adam sisteminize gireyim falan filen bir şeyler zırvaladı telefon kapandı tekrar aradım aynı adam çıktı az önce aramıştım mezuniyet şartlarımı öğrenmek istiyorum tekrardan dedim tc kimlik istedi baba adı filen istedi giriş yaptı kredilerimi söyledi ve dedi ki 192 krediyi tamamlaman yeterli mezun olabilirsin ben de tşrk ettim kapattım ama yani bu işi anlamış değilim nasıl çalışıyolar onu da anlamış değilim normal aolde okuyan bir öğrenci koysalar bu adamın yerine daha iyidir bence.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön