İngilizce 5-6 Şartı Konusunda yardım !!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Earcome

İngilizce 5-6 Şartı Konusunda yardım !!

Mesaj gönderen Earcome » 12 May 2012, 04:57

Arkadaşlar ben önümüzdeki sene ocak ayında mezun oluyorum şuan ingilizce 5-6 bende zorunlu derslerde gözükmüyor ama muaf durumunda da değil sadece birkere girdim ve zorunlu kısımdan kalktığını gördüm birde ben lise 2 bitirip kayıt yapmıştım açık liseye belki o yüzden olabilir diye düşündüm çünkü tekrar 2 sınıftan başladım bölüm değiştirdiğim için..

Sorum şu: Maol öğrencisiyim ingilizce 5-6 benim için zorunlumu? birde anlattığım olayı yaşayan varmı yani tek sınav olup zorunluluktan çıkması gibi?
En son Earcome tarafından 12 May 2012, 10:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Re: İngilzice 5-6 Şartı Konusunda yardım !!

Mesaj gönderen lilas » 12 May 2012, 07:36

bildiğim kadariyla maöl de ingilizce 5 6 zorunlu degil
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

Earcome

Re: İngilzice 5-6 Şartı Konusunda yardım !!

Mesaj gönderen Earcome » 12 May 2012, 07:50

İmam hatip için 5-6-7-8 diğer alanlar için 5-6 zorunlu olcakmış

http://maol.meb.gov.tr/html_files/derssecme_2012.html

2012-2013 öğretim yılına kadar mezun olamayan öğrenciler için bu durum geçerli diyor benim sormak istediğim önümüzdeki sene hemen başlıyormu çünkü ben önümüzdeki yılın ocak ayında mezun olcam ve ing 5-6 vermem gerekebilir.Toplam dönemi 7 ve üzeri ise ing 5-6 sorumlu olmayacak diyor benim toplam dönem 10 bu durumda muafmıyım anlamadım bu konuyu..
Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

emrahk
Onursal Üye

Re: İngilizce 5-6 Şartı Konusunda yardım !!

Mesaj gönderen emrahk » 12 May 2012, 19:25

Earcome yazdı:Arkadaşlar ben önümüzdeki sene ocak ayında mezun oluyorum şuan ingilizce 5-6 bende zorunlu derslerde gözükmüyor ama muaf durumunda da değil sadece birkere girdim ve zorunlu kısımdan kalktığını gördüm birde ben lise 2 bitirip kayıt yapmıştım açık liseye belki o yüzden olabilir diye düşündüm çünkü tekrar 2 sınıftan başladım bölüm değiştirdiğim için..

Sorum şu: Maol öğrencisiyim ingilizce 5-6 benim için zorunlumu? birde anlattığım olayı yaşayan varmı yani tek sınav olup zorunluluktan çıkması gibi?
Sana malesef kötü bir haber vereyim ki, bu sene Temmuz sınavı ile mezun olamayan tüm MAÖL öğrencileri, seneye yani 2012-2013 eğitim yılında, İngilizce 5-6 derslerinden sorumlu olacak. Dolayısıyla sen seneye Ocak ayında mezun olacağın için, bu dersleri de geçip mezun olacaksın ancak. Hatta mezuniyetin Mayıs veya Temmuz'da kalırsa, 7-8'den de sorumlu olabilirsin. Belki Ocak sınavıyla bile 5-6-7-8 hepsinden sorumlu da olabilirsin, şimdilik net bir bilgi yok. Şimdiden İngilizce bilmiyorsan, çalışmalara başla derim.

1 kere girip muaf olma meselesinde ise düşündüğün doğru. Örgünde bir öğrenci, örneğin Matematik'ten sınıfta kaldıysa, o öğrenci AÖL'de kafadan 2 kez kalmış olarak o dersi almaya başlar. Daha sonra ilk girdiği Matematik sınavında kalırsa, örgündeki 2 kere, AÖL'deki 1 kere toplanır ve 3 kere kalıp hemen muaf olmuş olur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

pence
Uzman

Mesaj gönderen pence » 13 May 2012, 06:09

emrah arkadaş ocak da mezun oluyorum yazmış dediğin gibi onun için kötü bi haber ama temmuz değil ek sınavlardan sonra bu durum maöl öğrencileri için geçerli olucak die biliyorum oda eylül ortalarında ek sınav sonrası okullar açıldığında diye biliyorum.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 May 2012, 17:34

pence yazdı:emrah arkadaş ocak da mezun oluyorum yazmış dediğin gibi onun için kötü bi haber ama temmuz değil ek sınavlardan sonra bu durum maöl öğrencileri için geçerli olucak die biliyorum oda eylül ortalarında ek sınav sonrası okullar açıldığında diye biliyorum.
Ek sınavdan sonra olur haklısın ama ek sınav resmi olarak her yıl yapılmadığı için, ben arkadaşa standard iş takviminden yıllık 3 sınav üzerinden söyledim. Yoksa kendisi eğer ek sınavla mezun olabilecekse, İngilizce eklenmeden mezun olabilir, kredi bilgilerini bilmiyorum... :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön