genel kültür hakkında bilgi YARDIM ??

Her Konuda Tartışabilirsiniz
nittedas

genel kültür hakkında bilgi YARDIM ??

Mesaj gönderen nittedas » 28 Eyl 2010, 13:28

genel kültür bölümünde okuyorum 45 kredim kaldı ve mezun olucam üni. sınavlarına girmek istiyorum fakat sınavda hangi bölümleri yapacağım hakkında hiç bir bilgim yok vede kmse bilmiyor genel kültür bölümü öss sınavında hiç bi etkisi yok sadece lise bitirmek için dediler acaba yanlışlıkmı yaptım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

akin33
Çırak

Re: genel kültür hakkında bilgi YARDIM ??

Mesaj gönderen akin33 » 28 Eyl 2010, 19:24

valla aynı problem hmn hmn bndede var bnde ne yapcagımı bilmiyorum kardes hiç boşu boşuna bitiriyosak valla yandık :(

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 28 Eyl 2010, 22:06

@nittedas
Eğer YGS/LYS eski adıyla ÖSS sınavında hangi bölümleri yapacağını soruyorsan bütün bölümleride yapabilirsin.
Sayısal veya sözel, Genel Kültür alanında her iki derside görüyorsun sonuçta.
YGS tek oturumda yapılıyor ve sorularda bildiğimiz genel anlamıyla 4 bölümden oluşuyor.
LYS için farklı metod uygulanıyor. Oda şöyle Fen Bilimleri, Matematik, Edebiyat-Coğrafya,Sosyal Bilimler ve Yabancı dil olmak üzere farklı gün ve saatlerde sınav yapılıyor.
LYS'de bildiğin bölümden sınava girebilirsin. Veya hepsine..
Özetlemek gerekirse her iki sınavda da istediğin bölümleri yapabilirsin.

@akin33
Hiç boşu boşuna olurmu? :)
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

komikadam
Doktor

Mesaj gönderen komikadam » 28 Eyl 2010, 22:14

Siz çalışmanıza bakın arkadaşlar her alandan girebilirsiniz. Tabi alan dışı olduğu için AOBP puanınız 3 ila 15 arasında ( Başarı puanına göre ) kırılır.

akin33
Çırak

Mesaj gönderen akin33 » 30 Eyl 2010, 11:39

valla KARAHAN_ içimi rahatlattın dostumkimsede birsey söylemiodu allahtan sen yetiştinçokl sagol ;)

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Mesaj gönderen intrepid25 » 30 Eyl 2010, 22:12

evet her bölümden girebilirsin yeterki doğru cevapla:))

denizce

Mesaj gönderen denizce » 13 Eki 2010, 21:00

KARAHAN_ yazdı:@nittedas
Eğer YGS/LYS eski adıyla ÖSS sınavında hangi bölümleri yapacağını soruyorsan bütün bölümleride yapabilirsin.
YGS tek oturumda yapılıyor ve sorularda bildiğimiz genel anlamıyla 4 bölümden oluşuyor.
LYS için farklı metod uygulanıyor. Oda şöyle Fen Bilimleri, Matematik, Edebiyat-Coğrafya,Sosyal Bilimler ve Yabancı dil olmak üzere farklı gün ve saatlerde sınav yapılıyor.

@akin33
ben buyil lise 1 e kayit yaptim fakat genel kültür secildi ben sosyalbilgilere gecmek icin ne yapmam gerekiyor lütfen en kisa zamanda bilgilendirirmisiniztesekkürler.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 14 Eki 2010, 08:47

denizce yazdı:
KARAHAN_ yazdı:@nittedas

@akin33
ben buyil lise 1 e kayit yaptim fakat genel kültür secildi ben sosyalbilgilere gecmek icin ne yapmam gerekiyor lütfen en kisa zamanda bilgilendirirmisiniztesekkürler.
Öğrenci girişini yaptığın sayfada bilgi düzenleme menüsü altında "alan bölüm değiştirme" ekranından istediğin alanı
seçebilirsin.:)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

FULYA

Mesaj gönderen FULYA » 23 May 2012, 19:08

Genel Kültür bölümündeyim sosyal bilimler bölümünden geçtim bu bölüme 101 kredi bide 60 ortak kredim var ne zaman mezun olabilirim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 May 2012, 20:43

FULYA yazdı:Genel Kültür bölümündeyim sosyal bilimler bölümünden geçtim bu bölüme 101 kredi bide 60 ortak kredim var ne zaman mezun olabilirim
Ortak kredinin önemi yok, yani 80'e tamamlama zorunluluğunuz yok.

192 krediyi tamamlayınca mezunsunuz. Şimdi "zorunlu dersler" kısmınızdaki derslerin hepsini kayıt yenilemelerde seçeceksiniz, o dersleri ya geçecek, ya da muaf olacak ve zorunlu ders bırakmayacaksınız. Toplam döneminiz 8 ve üzeri, toplam kredi 192 ve üzeri olup, bir de zorunlu dersler bölümünde hiç ders kalmadığı zaman mezun olacaksınız...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

FULYA

Mesaj gönderen FULYA » 23 May 2012, 21:31

Bilgilerinizden dolayı çok tşk ederim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön