93 Doğumluyum Askerlik ile İlgili Yardım.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
93 Doğumluyum Askerlik ile İlgili Yardım.
Arkadaşlar aramızda 93 doğumlu olan vardır kesinlikle.Benim Hala öğrenemediğim konu şu.
Bana Askerlik tecil belgesi gelirmi 17.02.1993 doğumluyum.
12,13 Mayıs sınavlarından 17 kredi alırsam mezun oluyorum.
Toplam Kredim : 175
Alan Kredim : 92
Üstüne 17 ekle 192 mezuniyet,ama aklıma takılan soru Askerlik tecil belgesi gelirmi?
Üniversiteye alıştırma yapıyorum şu an dershane buldum kayıt yaptıracam,Birde askerlik girerse ara yere üniversite hayatı maf olur.Üniversite planlarım suya düşer.
Cevaplarsanız hem ben sevinirim hemde 93 doğumlu arkadaşlara bilgi kaynağı olur.
Şimdiden Teşekkürler.
Bana Askerlik tecil belgesi gelirmi 17.02.1993 doğumluyum.
12,13 Mayıs sınavlarından 17 kredi alırsam mezun oluyorum.
Toplam Kredim : 175
Alan Kredim : 92
Üstüne 17 ekle 192 mezuniyet,ama aklıma takılan soru Askerlik tecil belgesi gelirmi?
Üniversiteye alıştırma yapıyorum şu an dershane buldum kayıt yaptıracam,Birde askerlik girerse ara yere üniversite hayatı maf olur.Üniversite planlarım suya düşer.
Cevaplarsanız hem ben sevinirim hemde 93 doğumlu arkadaşlara bilgi kaynağı olur.
Şimdiden Teşekkürler.
Re: 93 Doğumluyum Askerlik ile İlgili Yardım.
19u bitirdiğin gün kağıt gelir bildiğime göre. Ve ağustosta gidersin sanırım. Ben de ayrı tarihler ama ben askere gitmiyorum o yüzden rahatım.
Bir de, sen mezun oluyorum demişsin, hangi ayda ygs sınavına kayıt yapılıyorsa, onu yapınca 1 yıl tecil hakkın oluyor sanırım. Tam emin değilim bak, bana güvenme.
Her şartta, seneye en geç ağustos ayına göre ayarla kendini, işallah her şey istediğin gibi olur.
Bir de, sen mezun oluyorum demişsin, hangi ayda ygs sınavına kayıt yapılıyorsa, onu yapınca 1 yıl tecil hakkın oluyor sanırım. Tam emin değilim bak, bana güvenme.
Her şartta, seneye en geç ağustos ayına göre ayarla kendini, işallah her şey istediğin gibi olur.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Amin inşallah.Bende kafama çok takıyordum bu konuyu.Allah razı olsun senden.aogorunus yazdı:19u bitirdiğin gün kağıt gelir bildiğime göre. Ve ağustosta gidersin sanırım. Ben de ayrı tarihler ama ben askere gitmiyorum o yüzden rahatım.
Bu konu hakkında daha bilgisi olan varsa paylaşsın erteletme gibi durum varmı ?
Bende 93 ekim doğumluyum. Ben bu yıl temmuz sonrası bitiriyorum ancak bu ıl askerliğimi erteletmem lazım diye biliyordum geçen arkadaşlar seneye erteletmen gerekir dediler. Bu yıl 92 li arkadaşın kağıdı gelmiş emin değilim ama bunu merak ediyorum.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Evet Merak eden arkadaşlarımız var yokmu bunla ilgili detaylı bilgi verecek olan?
Yanıtlarınızı bekliyoruz.
Pence Arkadaşımıza teşekkür ederim.
Yanıtlarınızı bekliyoruz.
Pence Arkadaşımıza teşekkür ederim.
Aynı durumu bende yaşadım kardeş . 1992 dogumluyum hatta acemi birliğim bile çıkmıştı Sana tavsiyem muayeneye gitme bi sıkıntı yaşamazsın illada gidecem diyorsan git muayeneni ol celp dönemini bekle . Seneye ygs ye girdiğin zaman barajı geç askeriyeye git ve geçici erteletme yaptır 3 aylık süre kazanırsın üniversiteyi kazandıgındada gerisini onlar halleder . Yolun açık olsunn.
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Teşekkür Ederim VeRs@cE
Muayeneye gitmeszsem gerçekten problem çıkarmazlar değilmi ? Eminmisin ?
Ve önümde ne kadar zaman var erteletmem için,Şansım varmı ?
Muayeneye gitmeszsem gerçekten problem çıkarmazlar değilmi ? Eminmisin ?
Ve önümde ne kadar zaman var erteletmem için,Şansım varmı ?
Bi sorun yaşayacağını zannetmiyorum . 3 - 5 tanıdıgım hiç muayeneye gitmediler üniversitelerini bitirdiler öyle askere gittiler . Ben muayeneye gitmeyipte sıkıntı yaşayana denk gelmedim heleki üniversite düşünürken. Dediğim gibi acemi birliğim bile çıkmıştı Burdur'a . Gidip lys ye girebilir kağıdımla 3 ay erteletme işlemi yaptırdım . Bi sorun yaşayacagını düşünürsen git gir ama çok araştırmış biri olarak söylüyorum sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum .
Korkma sıkıntı olmaz. Bu yıl içerisinde kağıt gelirse yine sorun olmaz çünkü yeni askerlik yasası askerlik erteletme işini 14 aya yayıyor yani Şubatta dahil süren olucak 2013 şubatta dahil saten o zamana kadar çokdan hepimiz diplomaları almış oluruz. Dert etme 

seneye aynı durumda ben olacam şu yasalar işimize yarayacaksa cıksın artık
bi değişme olmadıysa tecil için ekim'e kadar vaktin var

bi değişme olmadıysa tecil için ekim'e kadar vaktin var
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)
- Jackal4540
- Uzman Doktor
Yardımlarınız İçin çok Teşekkür Ederim beni sevindirdiniz dostlarım