ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..
-
- Yardımcı Asistan
ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..
Şimdi herkeze merhabalar ben genel kültür okuyorum galiba ya ben çok akıllıyım yada çok geri kafalıyım =))) bugün alan bölüm değiştirmeye baktım yabancı dil bölümüne girdim birde ne göreyim dil ve anlatım 7 e 5 kredi veriyor yabancı dillere 12 kredi veriyor =) şimdi ben bu sınava girerken yabancı dil olarak seçiçem bölümümü yabancı dilleri ve ingilizce derslerini seçiçem sınava giricem =) sonra sonraki sınavda yani önümüzdeki sınavda alanımı genel kültür olarak değiştircem 147 aradım dedim sonra genel kültür bölümünü seçsem krediler gidermi dedim hayır dedi =)
http://g1206.hizliresim.com/y/m/8834z.png link buradadır =)
http://g1206.hizliresim.com/y/m/8834z.png link buradadır =)
-
- Yardımcı Asistan
Re: ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..
dilve anlatımlara 5 kredi veriyor yabancı dillere 12 kredi veriyor =)
nasil ya alan degişikligi kaldirilmamişmıydı
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
-
Sizinki ne güzelmiş. Ben mesleki açıköğretim okuyorum. Şimdiye kadar gördüğüm genel kültür derslerinde en yüksek kredi 4 dü sanırım.
110 genel kültürden, 130 da meslek derslerinden toplamamız gerekti.
110 genel kültürden, 130 da meslek derslerinden toplamamız gerekti.
-
- Yardımcı Asistan
hayır siz beni anlamadınız genel kültürde tabi en yüksek kredi 4, benim yapıcam , bölüm değiştircem ordan yabancı dil ingiziliceleri secicem sınav bittikten sonra tekrar bölümümü genel kültür yapıcam =) inşallah krediler silinmez
- kardelen198
- Uzman Doktor
Ben Alansız okuyorum kesin emin olmamakla birlikte; Alanınızı değiştirdiğiniz durumda geçtiğiniz Alana göre kredileriniz yeniden değerlendiriliyor diye biliyorum. Ama Alanınızı değiştirmezseniz bu durum yüksek kredi toplamak adına yararlı olabilir. 

-
- Yardımcı Asistan
kardelen198 yazdı:Ben Alansız okuyorum kesin emin olmamakla birlikte; Alanınızı değiştirdiğiniz durumda geçtiğiniz Alana göre kredileriniz yeniden değerlendiriliyor diye biliyorum. Ama Alanınızı değiştirmezseniz bu durum yüksek kredi toplamak adına yararlı olabilir.
peki bu toplam krediyimi etkiler yoksa ortak krediyimi etkiler silinme olursa
- kardelen198
- Uzman Doktor
Alanlarda fazla bilgim yok ama senin de dediğin gibi Yabancı Dil alanınında 12 kredi veriyorsa Geçtiğin diğer alanda aynı derse kaç kredi eksik veriyorsa o kadar kredi eksilmesi lazım...
Sakın böyle birşey yapma. Alan değiştikten sonra 12 kredi olan ders, tekrar eski alanına dönünce 2 krediye düşer. Hatta Genel Kültür'de "alan" dersi olmadığı için yeni alanında aldığın alan kredileri Genel Kültür'e hiç geçmeyebilir bile. Ayrıca bu aralar sistemde değişimler oluyor, bir bakmışsın seni "alansız" sisteme tabi tutmuşlar.. Dolayısıyla en kolay alan Genel Kültür ve sen bu alandan bir yere ayrılmayı düşünme...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
nası oluyo alan değiştirmek yaa benim sosyal bilgilerdi alanım kendileri alansız olarak değiştirdiler bilgim olmadan kendimde değiştiremiyorum. ama kayıt yenilemeye gittiğimde oradakilerden duyduğuma göre alanlar kaldırılmamış peki benim durumum neden alansız olarak değiştirildi niye alansızım ben yaa:))))
dreams ben de senin gibi sosyal bölümdeydim ve alansıza mecburi geçiş yaptık. Biz ve bizden sonraki dönemler için durum bu. Bu değişiklikten etkilenmeyenler alan değiştirebiliyor ama zamanla herkez alansız olacak. Mesela ben ilk alansıza geçiş yapanlardanım. Eğer bir dönem önce kayıt olsaydım şu an alanlı okuyup mezun olacaktım sanırım. Ama ben bu durumdan memnunum 

-
- Yardımcı Uzman
O değilde 2009'da mı ne, millete Geometri 1 ve 2 eklemişler... Düşünsenize tam okul bitecek, belki 1 döneminiz kaldı... Mat Geo ile aranız pek yok... Zaten diğer sayısalları zor bela muaf olarak o günlere gelmişsiniz... Bakıyorsunuz Geo 1 ve Geo 2 beliriyor zorunlu derslerde... Üç önem muaf olmaya çalışıyorsunuz ve 1 yıl okulunuz uzuyor.. İşte millet bunu yaşamış!. Boşa demiyorlar "Burası Türkiye" diye.. Ben hala rahat değilim... Şurada kaldı 1 dönem. En fazla Geometri 2'de problem olursa (Olsa bile Temmuz sınavında muaf olacağım) ek sınav gerekecek ama ben rahat değilim... Son anda bir adilik çıkarırlar diye düşünmüyor değilim... MEB'e güvenim sıfır...
aynen valla zaten sistemi kökten yeniliyorlar, tescil hakkı filan çıkıyor, kesin zorlaştıracaklar ve çoğumuz ortada kalacağız.saddamhuseyin yazdı:O değilde 2009'da mı ne, millete Geometri 1 ve 2 eklemişler... Düşünsenize tam okul bitecek, belki 1 döneminiz kaldı... Mat Geo ile aranız pek yok... Zaten diğer sayısalları zor bela muaf olarak o günlere gelmişsiniz... Bakıyorsunuz Geo 1 ve Geo 2 beliriyor zorunlu derslerde... Üç önem muaf olmaya çalışıyorsunuz ve 1 yıl okulunuz uzuyor.. İşte millet bunu yaşamış!. Boşa demiyorlar "Burası Türkiye" diye.. Ben hala rahat değilim... Şurada kaldı 1 dönem. En fazla Geometri 2'de problem olursa (Olsa bile Temmuz sınavında muaf olacağım) ek sınav gerekecek ama ben rahat değilim... Son anda bir adilik çıkarırlar diye düşünmüyor değilim... MEB'e güvenim sıfır...