ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..

Her Konuda Tartışabilirsiniz
evdeekmekyok
Yardımcı Asistan

ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..

Mesaj gönderen evdeekmekyok » 19 Haz 2012, 20:47

Şimdi herkeze merhabalar ben genel kültür okuyorum galiba ya ben çok akıllıyım yada çok geri kafalıyım =))) bugün alan bölüm değiştirmeye baktım yabancı dil bölümüne girdim birde ne göreyim dil ve anlatım 7 e 5 kredi veriyor yabancı dillere 12 kredi veriyor =) şimdi ben bu sınava girerken yabancı dil olarak seçiçem bölümümü yabancı dilleri ve ingilizce derslerini seçiçem sınava giricem =) sonra sonraki sınavda yani önümüzdeki sınavda alanımı genel kültür olarak değiştircem 147 aradım dedim sonra genel kültür bölümünü seçsem krediler gidermi dedim hayır dedi =)

http://g1206.hizliresim.com/y/m/8834z.png link buradadır =)

evdeekmekyok
Yardımcı Asistan

Re: ARKADASLAR ACİL LÜTFEN AÇIK ÖĞRETİMİN AÇIĞINI BULDUM..

Mesaj gönderen evdeekmekyok » 19 Haz 2012, 20:50

dilve anlatımlara 5 kredi veriyor yabancı dillere 12 kredi veriyor =)

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Mesaj gönderen lilas » 19 Haz 2012, 20:58

nasil ya alan degişikligi kaldirilmamişmıydı
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

nymphatrix

Mesaj gönderen nymphatrix » 19 Haz 2012, 21:23

Sizinki ne güzelmiş. Ben mesleki açıköğretim okuyorum. Şimdiye kadar gördüğüm genel kültür derslerinde en yüksek kredi 4 dü sanırım.

110 genel kültürden, 130 da meslek derslerinden toplamamız gerekti.

evdeekmekyok
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen evdeekmekyok » 19 Haz 2012, 21:26

hayır siz beni anlamadınız genel kültürde tabi en yüksek kredi 4, benim yapıcam , bölüm değiştircem ordan yabancı dil ingiziliceleri secicem sınav bittikten sonra tekrar bölümümü genel kültür yapıcam =) inşallah krediler silinmez

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 19 Haz 2012, 21:34

Ben Alansız okuyorum kesin emin olmamakla birlikte; Alanınızı değiştirdiğiniz durumda geçtiğiniz Alana göre kredileriniz yeniden değerlendiriliyor diye biliyorum. Ama Alanınızı değiştirmezseniz bu durum yüksek kredi toplamak adına yararlı olabilir. :roll:

evdeekmekyok
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen evdeekmekyok » 19 Haz 2012, 21:40

kardelen198 yazdı:Ben Alansız okuyorum kesin emin olmamakla birlikte; Alanınızı değiştirdiğiniz durumda geçtiğiniz Alana göre kredileriniz yeniden değerlendiriliyor diye biliyorum. Ama Alanınızı değiştirmezseniz bu durum yüksek kredi toplamak adına yararlı olabilir. :roll:

peki bu toplam krediyimi etkiler yoksa ortak krediyimi etkiler silinme olursa

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 19 Haz 2012, 21:57

Alanlarda fazla bilgim yok ama senin de dediğin gibi Yabancı Dil alanınında 12 kredi veriyorsa Geçtiğin diğer alanda aynı derse kaç kredi eksik veriyorsa o kadar kredi eksilmesi lazım...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Haz 2012, 23:07

Sakın böyle birşey yapma. Alan değiştikten sonra 12 kredi olan ders, tekrar eski alanına dönünce 2 krediye düşer. Hatta Genel Kültür'de "alan" dersi olmadığı için yeni alanında aldığın alan kredileri Genel Kültür'e hiç geçmeyebilir bile. Ayrıca bu aralar sistemde değişimler oluyor, bir bakmışsın seni "alansız" sisteme tabi tutmuşlar.. Dolayısıyla en kolay alan Genel Kültür ve sen bu alandan bir yere ayrılmayı düşünme...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

dreams

Mesaj gönderen dreams » 21 Haz 2012, 08:26

nası oluyo alan değiştirmek yaa benim sosyal bilgilerdi alanım kendileri alansız olarak değiştirdiler bilgim olmadan kendimde değiştiremiyorum. ama kayıt yenilemeye gittiğimde oradakilerden duyduğuma göre alanlar kaldırılmamış peki benim durumum neden alansız olarak değiştirildi niye alansızım ben yaa:))))

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 21 Haz 2012, 14:55

dreams ben de senin gibi sosyal bölümdeydim ve alansıza mecburi geçiş yaptık. Biz ve bizden sonraki dönemler için durum bu. Bu değişiklikten etkilenmeyenler alan değiştirebiliyor ama zamanla herkez alansız olacak. Mesela ben ilk alansıza geçiş yapanlardanım. Eğer bir dönem önce kayıt olsaydım şu an alanlı okuyup mezun olacaktım sanırım. Ama ben bu durumdan memnunum :D
Resim

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 26 Haz 2012, 06:50

O değilde 2009'da mı ne, millete Geometri 1 ve 2 eklemişler... Düşünsenize tam okul bitecek, belki 1 döneminiz kaldı... Mat Geo ile aranız pek yok... Zaten diğer sayısalları zor bela muaf olarak o günlere gelmişsiniz... Bakıyorsunuz Geo 1 ve Geo 2 beliriyor zorunlu derslerde... Üç önem muaf olmaya çalışıyorsunuz ve 1 yıl okulunuz uzuyor.. İşte millet bunu yaşamış!. Boşa demiyorlar "Burası Türkiye" diye.. Ben hala rahat değilim... Şurada kaldı 1 dönem. En fazla Geometri 2'de problem olursa (Olsa bile Temmuz sınavında muaf olacağım) ek sınav gerekecek ama ben rahat değilim... Son anda bir adilik çıkarırlar diye düşünmüyor değilim... MEB'e güvenim sıfır...

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 26 Haz 2012, 18:02

saddamhuseyin yazdı:O değilde 2009'da mı ne, millete Geometri 1 ve 2 eklemişler... Düşünsenize tam okul bitecek, belki 1 döneminiz kaldı... Mat Geo ile aranız pek yok... Zaten diğer sayısalları zor bela muaf olarak o günlere gelmişsiniz... Bakıyorsunuz Geo 1 ve Geo 2 beliriyor zorunlu derslerde... Üç önem muaf olmaya çalışıyorsunuz ve 1 yıl okulunuz uzuyor.. İşte millet bunu yaşamış!. Boşa demiyorlar "Burası Türkiye" diye.. Ben hala rahat değilim... Şurada kaldı 1 dönem. En fazla Geometri 2'de problem olursa (Olsa bile Temmuz sınavında muaf olacağım) ek sınav gerekecek ama ben rahat değilim... Son anda bir adilik çıkarırlar diye düşünmüyor değilim... MEB'e güvenim sıfır...
aynen valla zaten sistemi kökten yeniliyorlar, tescil hakkı filan çıkıyor, kesin zorlaştıracaklar ve çoğumuz ortada kalacağız.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön