Başvurular : 18 Haziran - 11 Temmuz arasında yapılacaktır.
Sınav : 23 Eylül 2012, saat 9.30'da tek oturumda düzenlenecektir.
ÖSYM 2012 KPSS Ön lisans - Ortaöğretim kılavuzunu incelemenizde fayda var :http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60186/h/ ... ilavuz.pdf
İlk önce şunu söyleyeyim, bu sene lise düzeyinde başvuracaklar, yani bizler için, başvuru merkezlerine gidip başvuru yapma zorunluluğu getirilmiş. Çünkü alanlar ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler bu zorunluluğu doğurmuş. Yani YGS'ye başvuranlar, şifreleriyle internetten kendileri başvuru yapamazlar. KPSS puanları 2 yıl geçerli olacağı için, iki yıl içinde mezun olacak herkes başvurusunu yapabilir.
1. adım : İlk önce ÖSYM'nin sitesinden şu "Aday Başvuru Formu"nu indirin ve güzelce-eksiksiz doldurun; http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60187/h/ ... ortonl.pdf
Şimdi bu başvuru formunda aşağıdaki resimdeki bölüm haricinde kolayca doldurulabilir. Ama bu resimdeki kısım için şunları yapacaksınız;
BENİM KENDİ KİŞİSEL BİLGİLERİMLE DOLDURDUĞUM ÖRNEK BÖLÜM

11 yazan yer : Ortaöğretim kutucuğunu işaretleyin.
12 yazan yer : Boş bırakın
13 yazan yer : Buraya ben kendi bölümünü yazdım, siz de hangi bölümde okuyorsanız onu yazacaksınız. Genel Kültür, Sosyal Bilimler vs..
Bölümlerin kodları şöyle;
Genel Kültür : 3283
Sosyal Bilimler : 2425
Fen Bilimleri : 1595
Türkçe - Matematik : 3303
Yabancı Dil: 2761
Alanısız (Alan Yok): 9009
Mesleki Açık Öğretim Lisesi okuyan veya mezun olan arkadaşlar, "alan" kısmına, şu linkte alt sayfalarda bulunan "Tablo 3" bölümünde kendi alan kodlarını bulup işaretleme yapsınlar;
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60186/h/ ... ilavuz.pdf
14 yazan yer : Şuan mezun durumda olan arkadaşlar, bu bölüme ne zaman mezun olduklarını yazmalıdırlar. Yani Mayıs sınavı ve daha önce mezun olan arkadaşlar, hangi tarihte mezun olduklarını yazsınlar. Şuan okuyanlar bu bölümü boş bıraksınlar.
15 yazan yer : Buraya sınav bölgesi seçimlerinizi yazacaksınız. Büyük illerde iki sınav yeri seçiyorsunuz. Mesela ben İstanbul Anadolu Yakası'nda oturduğum için, "Kadıköy" ilk tercihim, ikinci tercihim ise "Üsküdar"dı.. Tıpkı YGS gibi olacak kısaca. Sınav bölgelerini aşağıdaki tablodan da görebilirsiniz;

Şimdi "Aday Başvuru Formu"nu doldurduk, sıra geldi ikinci aşamaya. Henüz okuyan arkadaşlar, Halk Eğitim Merkezi ya da, bölgenizde bulunan kayıt yenileme vs. yaptığınız liseden KPSS için gerekli belgeyi isteyeceksiniz. Bu belgeyi de alın. Daha sonra KPSS başvuru formu ve AÖL'den aldığınız belgeyi cebinize atıp, Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bank, Ak Bank, Deniz Bank, Kuveyt Türk bankalarından, vezneden ya da ATM'lerden yatırabilirsiniz. 2012-KPSS Ön lisans - Lisans ücretini yatırmak istiyorum demeniz yeterli. Ücret 35 TL'dir.
Mezun olup diploması elinde olan arkadaşlar diplomanın fotokopisini, üniversitede okuyanlar ise, öğrenci belgesini başvuru merkezine yanlarında götürecekler.
Daha sonra alacağınız banka dekontuyla birlikte, başvuru merkezlerine (yani liselere) gidip, başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer YGS'ye girdiyseniz şifre ücreti ödemeyin, şifrem var deyin, sadece "hizmet bedeli" (!) ödemesini 3 TL olarak yapın lisede...