Üniversite Tercileri

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Üniversite Tercileri

Mesaj gönderen kripton » 27 Haz 2012, 05:52

Merhaba arkadaşlar, yoğunluktan tercihler vs. konusunda hiçbir araştırma yapmadım. Tercih kılavuzu ne zaman nerede yayınlanacak :?: Benim puanıma bir de diploma puanı eklenecek. Peki ben bu puanımı nereden öğreneceğim :?:

ais.osym.gov.tr adresinden bu bilgilerin hepsine ulaşmam mümkün mü :?: Bu adres değilse hangi adesten bakabiilrim :?: Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Resim

cedric
Doktor

Re: Üniversite Tercileri

Mesaj gönderen cedric » 27 Haz 2012, 07:48

tercih kılavuzu lys sonuçları açıklandıktan sonra temmuz sonunda ösym sitesinden açıklanacak. senin temmuz son sınavdı yanlış hatırlamıyorsam. diploma puanını temmuz sınav sonuçları açıklandığında öğrenci girişinden "diploma bilgileri" ekranından diploma puanını öğreneceksin

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Haz 2012, 20:20

Evet, hem YGS puanını, hem de okul puanı (AOBP veya OBP) eklenmiş halini birlikte LYS sonuçları açıklandığında göreceksin Kripton. Tercihler ise, Temmuz ayının son haftası ile, Ağustos'un ilk haftası arası olur muhtemelen...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 27 Haz 2012, 20:43

ee bende ek sınavla mezun olacam bı puanımızı ek sınavdan sonra ogrenıpmı tercıh yapıcaz bıde tercıhlere yetısecekmı off kafam karmakarısık oldu ha :roll:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Haz 2012, 04:52

byMRZ yazdı:ee bende ek sınavla mezun olacam bı puanımızı ek sınavdan sonra ogrenıpmı tercıh yapıcaz bıde tercıhlere yetısecekmı off kafam karmakarısık oldu ha :roll:
Hayır, eski mezunlar da, Mayıs mezunları da, hatta ek sınav mezunları da aynı anda Temmuz sonunda ÖSYM ek terih işlemlerini yayımlayınca başvurusunu yapacak. Senin de puanın Mayıs sınavı ile belli oldu ve sonuçlar açıklanınca okul puanını öğreneceksin. Temmuz sınavında alacağın notlar okul puanına etki etmeyecek. Eğer bu sene değil de, seneye yine YGS'ye girmek istersen, o zaman Temmuz'da aldığın notlarla birlikte hesaplanan okul puanınla tercih yapacaksın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 28 Haz 2012, 04:57

sımdı ben yanlıs anlamadım dımı emrahk temmuz sınavı bıttıgınde benım ekranımda okul puanım falan olacak ama ben ek sınavla mezun olacam 10 kredım kalıyo genede gozukecek olemı ek sınavadkı notlar onemlı degıl artık

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Haz 2012, 05:06

byMRZ yazdı:sımdı ben yanlıs anlamadım dımı emrahk temmuz sınavı bıttıgınde benım ekranımda okul puanım falan olacak ama ben ek sınavla mezun olacam 10 kredım kalıyo genede gozukecek olemı ek sınavadkı notlar onemlı degıl artık
Hayır, bu sene YGS'ye giren herkesin Mayıs sınavı ve öncesinde okudukları tüm dönemlerin notlarından oluşan okul puanları Temmuz sonu ÖSYM LYS 2012 sonuçları açıklanınca öğrenilecek. Ve bu okul puanı içinde senin Temmuz ve olursa ek sınavda alacağın notlar etkili olmayacak. Ama seneye tekrar sınava girersen bu sefer bu sınavların notları da etkili olacak...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2012, 05:25

cedric ve emrahk cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi bari temmuz sonu olmasına sevindim. Temmuz sınavına çalışırken bir de tercih vs.. düşüncesi olmaz kafamızda. Bu ara bir de ehliyet ve direksiyon sınavı var. Hepsi çakıştı :)
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Haz 2012, 05:34

kripton yazdı:cedric ve emrahk cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi bari temmuz sonu olmasına sevindim. Temmuz sınavına çalışırken bir de tercih vs.. düşüncesi olmaz kafamızda. Bu ara bir de ehliyet ve direksiyon sınavı var. Hepsi çakıştı :)
Rica ederim, bu arada son karar ne, hangi bölümü tercih edeceksin?...

Mustafa Kemal Atatürk

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 28 Haz 2012, 05:38

anladım emrahk cok tesekkurler krıpton naptın cumartesı gunu sınav var calısabıldınmı barı ben dıreksıyondan gecerımde yazılı sınava cok calısamadım :roll:

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2012, 05:51

emrahk bölüm konusunda kararım kesinleşmedi. Tercih kılavuzu bi yayınlansın bakalım. Ben hala biyoloji istiyorum ama biraz hayal sanırım AÖF de. Şu an ilahiyat bölümü var bana en mantıklı gelen. O bölümü de zorlaştırmışlar sanırım. Arapça dersi konusunda tereddütlerim var. Çünkü kursa gitme imkanım olmayacak gibi. Bakalım hayırlısı.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2012, 05:53

byMRZ sınava çalışmaya bugün başladım. Daha motora pek bakamadım. Direksiyon a da çok çalışmam gerekiyor eksiklerim var. Umarım hepsinden geçerim ama baya sıkışık bir zamana geldi ehliyet işi. Hayırlısı
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Haz 2012, 05:54

kripton yazdı:emrahk bölüm konusunda kararım kesinleşmedi. Tercih kılavuzu bi yayınlansın bakalım. Ben hala biyoloji istiyorum ama biraz hayal sanırım AÖF de. Şu an ilahiyat bölümü var bana en mantıklı gelen. O bölümü de zorlaştırmışlar sanırım. Arapça dersi konusunda tereddütlerim var. Çünkü kursa gitme imkanım olmayacak gibi. Bakalım hayırlısı.
Forumda E-mine ve Ferda_Efsa'da İlahiyat istiyorlar ama çok zorsa bunu bir daha düşünmeliler, uzaktan Arapça, Siyer, Fıkıh gibi dersleri başarmak kolay olmasa gerek...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2012, 05:58

emrahk yazdı:
kripton yazdı:emrahk bölüm konusunda kararım kesinleşmedi. Tercih kılavuzu bi yayınlansın bakalım. Ben hala biyoloji istiyorum ama biraz hayal sanırım AÖF de. Şu an ilahiyat bölümü var bana en mantıklı gelen. O bölümü de zorlaştırmışlar sanırım. Arapça dersi konusunda tereddütlerim var. Çünkü kursa gitme imkanım olmayacak gibi. Bakalım hayırlısı.
Forumda E-mine ve Ferda_Efsa'da İlahiyat istiyorlar ama çok zorsa bunu bir daha düşünmeliler, uzaktan Arapça, Siyer, Fıkıh gibi dersleri başarmak kolay olmasa gerek...
Uzaktan siyer fıkıh konularını yapabilirim gibi geliyor bana ama arapça zor tabi. Başka da mantıklı bir tercih yok gibi bana göre. Dediğim gibi biyoloji kimya vs..gibi derslerin içinde olduğu bir bölüm olmasını arzu ediyorum. Bunun dışında işletme iktisat gibi bölümler tarzım değil :) Bi ara sosyoloji düşündüm ama sonra vazgeçtim.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Haz 2012, 18:33

kripton yazdı:
emrahk yazdı:
Uzaktan siyer fıkıh konularını yapabilirim gibi geliyor bana ama arapça zor tabi. Başka da mantıklı bir tercih yok gibi bana göre. Dediğim gibi biyoloji kimya vs..gibi derslerin içinde olduğu bir bölüm olmasını arzu ediyorum. Bunun dışında işletme iktisat gibi bölümler tarzım değil :) Bi ara sosyoloji düşündüm ama sonra vazgeçtim.
Önemli olan sevebileceğin ve seni zorlamayacak bir bölüm. Hayırlısı bakalım, kılavuz bir yayınlansın çıkar ortaya herşey... :wink:

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön