Bölüm değiştirme.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
karneos
Çırak

Bölüm değiştirme.

Mesaj gönderen karneos » 25 Haz 2012, 23:29

Arkadaşlar bugün gidip 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptım ben şimdiye kadar sayısalcıydım acaba genel kültür olarak değişsem alanımı daha fazla diploma puanı gelir mi ben gidip mühendislik okumak istiyorum mesela ne gibi bir yol izlemeliyim dersiniz :?:

sayısal seçtiğimde

188 - 52

genel kültür seçtiğimde

188 - 99

tablo bu şekilde arkadaşlar, bu arada sayısalda girdiğim sınavların ortalaması 85 vardır herhalde.

emrahk
Onursal Üye

Re: Bölüm değiştirme.

Mesaj gönderen emrahk » 26 Haz 2012, 00:05

Yüzüp kuyruğuna gelmişsin, 52 alan kredini 80'e tamamlamak için seçeceğin dersler seni çok zorlamazsa şuan ki bölümünde kal. Ama bazı arkadaşlar, Kimya, Matematik gibi derslerinin üst dönemlerini vermekte zorlandıkları için bölüm değiştiriyorlar ama senin mezuniyetine az kalmış, dediğim gibi başarabilirsen değiştirme. Değiştirirsen diploma notun çok fark etmez diye düşünüyorum, başlarda değişsen iş değişirdi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

karneos
Çırak

Mesaj gönderen karneos » 29 Haz 2012, 01:22

emrahk yazdı:Yüzüp kuyruğuna gelmişsin, 52 alan kredini 80'e tamamlamak için seçeceğin dersler seni çok zorlamazsa şuan ki bölümünde kal. Ama bazı arkadaşlar, Kimya, Matematik gibi derslerinin üst dönemlerini vermekte zorlandıkları için bölüm değiştiriyorlar ama senin mezuniyetine az kalmış, dediğim gibi başarabilirsen değiştirme. Değiştirirsen diploma notun çok fark etmez diye düşünüyorum, başlarda değişsen iş değişirdi...
başlarda değişsen iş değişirdi diyosun da o zaman ağırlığın kalkıp kalkmadığı kesin değildi ondan değişemedik:(

şimdi ise söylediklerin hakında, ben bu 188 i 192 ye tamamladığımda mezun mu olacağım yoksa 52 yi 80 e tamamlamam gerekiyor mu? şu an 2 zorunlu dersim kalmış sadece..

52yi 80 e tamamlamaya kalksam yapamam çünkü sayısal 8. dönem dersleri felaket zor :mrgreen:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Haz 2012, 03:43

50 alan kredini 80'e tamamlaman gerekiyor mezun olman için. Şu an bölüm değiştirebiliyorsan ve Genel Kültür'e geçersen zorunlu derslerine yeni dersler eklenmiyorsa, 192 kredi yapınca mezun olursun. Genel Kültür'de zaten alan dersi yok, önceden "ortak" ders kredisi biriktirme zorunluluğu vardı, artık o da kalktı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

karneos
Çırak

Mesaj gönderen karneos » 29 Haz 2012, 04:29

emrahk yazdı:50 alan kredini 80'e tamamlaman gerekiyor mezun olman için. Şu an bölüm değiştirebiliyorsan ve Genel Kültür'e geçersen zorunlu derslerine yeni dersler eklenmiyorsa, 192 kredi yapınca mezun olursun. Genel Kültür'de zaten alan dersi yok, önceden "ortak" ders kredisi biriktirme zorunluluğu vardı, artık o da kalktı...
147 yi aradım geçen toplam krediyi 192 ye tamamlasan da olur dedmişti :cry:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Haz 2012, 04:32

karneos yazdı:
emrahk yazdı:50 alan kredini 80'e tamamlaman gerekiyor mezun olman için. Şu an bölüm değiştirebiliyorsan ve Genel Kültür'e geçersen zorunlu derslerine yeni dersler eklenmiyorsa, 192 kredi yapınca mezun olursun. Genel Kültür'de zaten alan dersi yok, önceden "ortak" ders kredisi biriktirme zorunluluğu vardı, artık o da kalktı...
Bu 147'nin de bir sözü gerçeği yansıtsın ya. Bu kadar bilgisiz adamları mı oturtuyorlar oraya? Dediğim gibi, sen alanlı bölüm okuduğun için 80 alan kredisi biriktirmen gerekiyor...

Mustafa Kemal Atatürk

karneos
Çırak

Mesaj gönderen karneos » 29 Haz 2012, 05:25

emrahk yazdı:
karneos yazdı:
Bu 147'nin de bir sözü gerçeği yansıtsın ya. Bu kadar bilgisiz adamları mı oturtuyorlar oraya? Dediğim gibi, sen alanlı bölüm okuduğun için 80 alan kredisi biriktirmen gerekiyor...

şimdi tekrar aradım başkası çıktı aynı dediğin gibiymiş hocam uzun bir konuşma sonucunda genel kültür alanına geçmeye karar verdim çünkü sayısaldan 2 sınav daha gerekir genel kültür tek sınav yetiyor, ösymye ulaşırsam eğer şu soruyu soracağım eğer bilgin varsa senden öğrenmek isterim,

bu ösymnin vereceği obp puanı genel kültürde de okusam sayısalda da okusam aynı mı olacak en çok merak ettiğim soru bu ve net birşey söyleyen yok. :|

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Haz 2012, 16:36

Evet, sen seneye ÖSYS sınavlarına gireceğin için, senin için sayısal da, sözel de olsa aynı olacak. Yani Genel Kültür'de 70 diploma notu alsan, diğer bir öğrenci de Fen Bilimleri'nde 70 alsa, ikinize de aynı OBP puanı gelecek 2013'ten itibaren...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön