Selamlar, arkadaşlar yüzyüze eğitimini bu sene tamamladım ve zorunlu dersimde kalmadı. Fakat hâlâ öğrencilik durumu aktif olarak görünüyorum. 147' yi "yüzyüze eğitimini tamamladı" yazısı için aradığımda, ondan dolayı aktif göründüğünü söylemişlerdi. Bana kayıt yenilememe gerek olmadığını mezuniyet işlemlerinin başlayacağını söylediler. Şu anda o yazı "evet" oldu fakat öğrencilik durumu hala aktif yazıyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 16 AOL'de Okuduğu Dönem : 14
Toplam Kredi : 295 Alan Kredi : 132
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : EVET
Mesleki A.Ö.L - Öğrencilik Durumu Aktif?
Re: Mesleki A.Ö.L - Öğrencilik Durumu Aktif?
Merhaba, hayırlı olsun mezuniyetin öncelikle. Yüzyüze eğitim durumu "evet"e döndüyse, sadece mezuniyet taramasında sana sıra gelmesini bekleyeceksin. Bazı öğreniler hemen mezun olurken, bazıları da daha sonra kendilerine sıra gelince mezuna çevrilirler. Şu an MAÖL'ü ararsan, belki telefondaki görevli bile bu süreci hızlandırıp seni mezun edebilir. Olmazsa da bu ayın ortasına kadar mezun olursun diye düşünüyorum...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Çok teşekkürler. Biraz olsun rahatladım.
Dünyanın Sonuna Doğmuşum..!!
Az önce inşallah değişmiştir diye giriş yaptım. Büyük zorluklarla cebelleştiğim 5 yılın ardından artık mezunum
Yalnız bundan sonrası için ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum. Besyo sınavlarına gireceğim için diplomanın yerine geçecek belge almam gerekiyor. Nereden ve nasıl alabilirim bu belgeyi?

Yalnız bundan sonrası için ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum. Besyo sınavlarına gireceğim için diplomanın yerine geçecek belge almam gerekiyor. Nereden ve nasıl alabilirim bu belgeyi?
Hadi hayırlı olsun...aslane yazdı:Az önce inşallah değişmiştir diye giriş yaptım. Büyük zorluklarla cebelleştiğim 5 yılın ardından artık mezunum![]()
Şimdi çıkma belgesi nasıl alınır sorunu açıklayayım. İlk önce aşağıdaki linkteki belgenin çıktısını alacaksın;
http://maol.meb.gov.tr/Download_Files/c ... ornegi.rar
Daha sonra doldurduğun bu belgeyi, Ziraat Bankası veznelerine yatıracağın "AÖL diploma harcı ücreti"nin dekontuntu ve nüfus kağıdının fotokopisi ile birlikte bir zarfa koyup aşağıdaki adrese PTT APS ile yolla;
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü PostaKodu:06500
Teknikokullar - ANKARA
Çıkma belgesi istek dilekçenin "yazışma adresi" kısmına kendi adresini yaz, okul blegeni adresine postalayacak...
Not: Dilekçe örneği sayfası şuan için açılmıyor ama düzelir. Bu arada geçen sene Fax ile istek dilekçesi ve harç dekontunu yollayanların da başvurusunu kabul etmişlerdi, bu sene ederler mi bilemiyorum açıkçası...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Teşekkür ederim emrahk. Çıktıyı aldım. Yarın parayı yatırıp postayla göndermeyi düşünüyorum. Hayırlısıyla şu diplomayı bir alsam..