Mezun olma durumum hakkında..

Her Konuda Tartışabilirsiniz
sevenx
Acemi

Mezun olma durumum hakkında..

Mesaj gönderen sevenx » 04 Tem 2012, 23:57

Yüzyüze eğitim tamamlandı mı : HAYIR olarak gözüküyor. Ama tüm mezun olma şartlarını taşıyorum. Okula gittim belgeleri gönderdik diyorlar. 15 temmuzda diplomalar gelecek dediler. Bunun olması için ilk önce yüzyüze eğitim tamamlama durumum EVET olması gerekli değil mi? aloegitime falanda mail attım.

Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 9
AOL'de Okuduğu Dönem : 9
Başarılı Dersler Toplam Kredi : 116
Toplam Kredi : 252
Alan Kredi : 136
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR
Zorunlu dersler: Öğrencinin zorunlu dersi yoktur...

MAOL tüm resmi telefonlarıda arıyorum açan yok? Vakit geçirmeden çözülmesini istiyorum. Ne yapabiliriz arkadaşlar?

sevenx
Acemi

Re: Mezun olma durumum hakkında..

Mesaj gönderen sevenx » 05 Tem 2012, 17:28

arkadaşlar diğer dönem zorunlu derslere 2 yeni ders ekleneceği için korkuyorum. sonra onlar içinde uğraşmak zorunda kalıcam boş yere.bunun bu dönem hallolması lazım ne yapabilirim?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Tem 2012, 17:46

Merhaba, forumda aynı durumda olan birkaç arkadaşta senin gibi yüzyüze eğitim kısmının "evet" olmasını bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde bu arkadaşlar mezun oldu. Senin de okulunun müdür yardımcısı "yüzyüze eğitim tamamlama belgesi"ni MAÖL'e gönderdiyse sorun bu ay içinde hallolur ve mezun olursun. Tüm şartların tamamsa, zaten bir sonraki döneme kalmazsın merak etme, elbet sana da sıra gelecek mezuniyet işlemlerinde...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 05 Tem 2012, 18:29

demek daha vakit var. ben bu ayın başında bitecek sanıyordum. çok teşekkürler

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 05 Tem 2012, 22:38

http://www.maol.meb.gov.tr/html_files/m ... _2012.html yeni bir duyuru yapıldı

"3. Dönem sınav sonuçları açıklandıktan sonra sistemde MEZUN olan öğrenciler ilgili bankalara 10 tl diploma harcını yatırıp geçici mezuniyet belgelerini müdürlüğümüzden talep edebilirler." demişler.

Acaba bu tamamlama belgelerinin tamamen taranıp, bittiği anlamına mı geliyor?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Tem 2012, 23:51

sevenx yazdı:http://www.maol.meb.gov.tr/html_files/m ... _2012.html yeni bir duyuru yapıldı

"3. Dönem sınav sonuçları açıklandıktan sonra sistemde MEZUN olan öğrenciler ilgili bankalara 10 tl diploma harcını yatırıp geçici mezuniyet belgelerini müdürlüğümüzden talep edebilirler." demişler.

Acaba bu tamamlama belgelerinin tamamen taranıp, bittiği anlamına mı geliyor?
Çoğu için bitmiş olmalı öğrencilerin. Ama sen de "mezun" yazmıyorsa demek ki bitmeyenler de var. Biraz daha bekle, veya MAÖL'ü arayıp sormanda fayda var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Maol
Asistan

Mesaj gönderen Maol » 06 Tem 2012, 02:28

Aynı sorun bende de var, benim yüz yüze eğitimde hâlâ yüz yüze eğitim tamamladı mı? HAYIR yazıyor. Ama bugün MAOL 'e girdim diploma notları belirlenmiş o listede de adım var. Bi sorun yoktur değil mi? Şimdi insan hep işkilleniyor, ya son anda bi sorun çıkarsa falan diye..
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı

MEZUN

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 06 Tem 2012, 16:14

arkadaşlar bi dönemin eksik dediler. ama 9 olarak gösteriyor. daha önce 1 dönem yazılmamıştım. ne alakası var acaba?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Tem 2012, 17:08

Maol yazdı:Aynı sorun bende de var, benim yüz yüze eğitimde hâlâ yüz yüze eğitim tamamladı mı? HAYIR yazıyor. Ama bugün MAOL 'e girdim diploma notları belirlenmiş o listede de adım var. Bi sorun yoktur değil mi? Şimdi insan hep işkilleniyor, ya son anda bi sorun çıkarsa falan diye..
Sen hiçbir ders bırakmadan yüzyüze eğitimi tamamladıysan bir sorun çıkmaz merak etme. Bazı müdürler Ankara'ya belge göndermede üşengeç olabiliryor, okuluna "gönderdiniz mi yüzyüze eğitimi tamamlama belgelerini?" diye sorabilirsin aslında...
sevenx yazdı:arkadaşlar bi dönemin eksik dediler. ama 9 olarak gösteriyor. daha önce 1 dönem yazılmamıştım. ne alakası var acaba?
Toplam dönemin 9 olduğu için dönemle ilgili bir sorunun yok. Ama sana dönem eksik derken, yüzyüze eğitimde okuman gereken 1 dönemi okumamış olabilir misin? Ya da şöyle sorayım alttan dersin olabilir mi?..

Mustafa Kemal Atatürk

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 06 Tem 2012, 17:14

Bi dönem eksik dediler üstünede tamamlama belgeni geri gönderdik dediler. Şimdi ne demeliyim arkadaşlar. Hatta öğrenci numaramı verdim ona bile baktı. Sistemleri mi yanlış bunların anlamadım. Yüzyüze eğitim tüm dönemlere gittim sorunsuz. Alttan dersimde yok

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 06 Tem 2012, 17:17

Şimdi;

OKUL DÖNEMİ ALAN / BÖLÜM DÖNEM SIRA KAYIT TARİHİ KAYIT KURUM ADI KONTROL
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2008 - 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2009 - 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 2 19/10/2009 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2009 - 2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 3 15/03/2010 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2009 - 3 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 4 28/06/2010 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2010 - 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 5 13/09/2010 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2010 - 2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 6 28/02/2011 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2010 - 3 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 7 22/06/2011 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2011 - 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 8 29/09/2011 İSTANBUL / ***** SAĞLAM
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK 2011 - 2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 9 01/03/2012 İSTANBUL /***** SAĞLAM

Bu durumda 3. dönemleri saymamışlar. O zaman 7 ediyor. Öyle hesaplamışlar galiba. Şimdide hesabım DONUK durumuna geçmiş. 3. dönemler dönemde sayılmıo mu acaba?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Tem 2012, 17:26

3. dönemler dönemden sayılmaz olur mu? Senin durumunda bir sorun yok ki, neden böyle birşey yapsınlar? Kafam karıştı, resmen 9 dönemsin ve her dönem kayıt yenilemişsin. Üstüne yüzyüze eğitimde alttan dersim kalmadı, stajımı da yaptım diyorsun. Eee bu MAÖL neden böyle birşey yapsın ki?.. :!:

Mustafa Kemal Atatürk

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 06 Tem 2012, 17:36

Tekrar aradım sayılmıyormuş

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Tem 2012, 17:40

sevenx yazdı:Tekrar aradım sayılmıyormuş
Sayılıyor, bunlar kırk yıllık AÖL sistemini bilmiyorlar. 147'yi mi arıyorsun?

3. dönem sınavı da tıpkı 1 ve 2. dönemde olduğu gibi dönemden sayılır...

Mustafa Kemal Atatürk

sevenx
Acemi

Mesaj gönderen sevenx » 06 Tem 2012, 17:46

Direk endüstri meslek alanları telefonunu arıyorum. Şikayetimi nereye bildirebilirim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön