Açık liseye geçmeyi düşünüyorum ama Şüphelerim var....??
-
Açık liseye geçmeyi düşünüyorum ama Şüphelerim var....??
Evet arkadaşlar bu sene 12.sınıfa geçtim ve açık liseye kayıt olup kendimi daha çok ygs&lys moduna bağlamak istiyorum.. Ama aklımda bir kaç şüphem var..Bizler liseye başladığımızda alanlarlar kaldırıldı ve secmelei dersler getirildi ve okullarda sayısal ağırlıklı dersler veya sözel ağırlıklı dersler seçmeli olarak seçildi...Şimdi ben okulda sayısal ağırlıklı seşmeli dersleri görüyorum fakat açık liseye kayıt olduğumda nasıl olacak "ALAN YOK" olarakmı yoksa "FEN BİLİMLERİ" alanınamı kayıt olacağım.Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum...
Diğer sorumda diplomalar ile ilgili eğer diyelim "ALAN YOK" olarak açık liseye kayıt oldum ve seçmeli derslerimi sayısal dersler üzerine aldım ve mezun oldum fakat benim diplomamda Alanı bölümüne ne Yazacaklar "ALANI YOK" 'mu yazacak çok saçma olmazmı bu konulara bir açıklık getirirseniz sevinirim......
Diğer sorumda diplomalar ile ilgili eğer diyelim "ALAN YOK" olarak açık liseye kayıt oldum ve seçmeli derslerimi sayısal dersler üzerine aldım ve mezun oldum fakat benim diplomamda Alanı bölümüne ne Yazacaklar "ALANI YOK" 'mu yazacak çok saçma olmazmı bu konulara bir açıklık getirirseniz sevinirim......
Re: Açık liseye geçmeyi düşünüyorum ama Şüphelerim var....??
Merhaba, hoşgeldin öncelikle;
Şuan okuduğun okulda olduğu gibi, AÖL'ye geçersen de "alan yok" programı öğrencisi olacaksın. Açık lise sisteminde de seçmeli derslerini sayısal ağırlıklı seçeceksin istersen. Yani değişen birşey olmayacak. Mezun olunca da diplomanda "alan yok" yazacak. Alan yok yazması hiçbir şey değiştirmeyecek. LYS'ye girdiğinde sen sayısaldan alan bir üniversite istediğin için sayılsal LYS'lere, bir diğer kişi de sözleden isterse sözellere girecek. İkinizin de diploma notu 0.12 ile çarpılıp OBP'niz hesaplanacak ve üniversite sınavından alacağınız ham puana eklenecek. Ortada çok fark yok alanlı sisteme göre...
Şuan okuduğun okulda olduğu gibi, AÖL'ye geçersen de "alan yok" programı öğrencisi olacaksın. Açık lise sisteminde de seçmeli derslerini sayısal ağırlıklı seçeceksin istersen. Yani değişen birşey olmayacak. Mezun olunca da diplomanda "alan yok" yazacak. Alan yok yazması hiçbir şey değiştirmeyecek. LYS'ye girdiğinde sen sayısaldan alan bir üniversite istediğin için sayılsal LYS'lere, bir diğer kişi de sözleden isterse sözellere girecek. İkinizin de diploma notu 0.12 ile çarpılıp OBP'niz hesaplanacak ve üniversite sınavından alacağınız ham puana eklenecek. Ortada çok fark yok alanlı sisteme göre...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
Bilgiler için teşekkürler....
Yani şimdiki okulumdan mezun olsamda alan yok yazacak açık liseden mezun olsamda aynı fark yok... Peki istersek kayıt olurken alanımızı fen bilimleri olarak seçebilirmiyiz....?

Rica ederim, evet örgünden de mezun olsan, açık liseden de "alansız" yazacak diplomanda. İstesen Fen Bilimleri olarak değiştiremezsin, ki gerek yok hiçbir önemi kalmadı alanların artık. Sen sayısal istiyorsan sayılsal çalış yeterli... 

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
Evet inş bilgisayar mühündisliği istiyorum... Bunun içinde elimden geleni yapıyorum... 

Eğer azimle çalışırsan neden olmasın? Başarılar...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
-
emrahk yazdı:Eğer azimle çalışırsan neden olmasın? Başarılar...
Bu kredi toplama hakkında bir sorum daha olacaktı mezun olabilmek için 192 kredi olaması gerekiyor sanırım...Her dersin kendi kredisi var ve sınava girdiğimizde her dersten 45 aldığımızda o dersten geçiyoruz fakat kaç kredi alıyoruz...? sınavdan aldığımız puan ile kredi doğru orantılımı yoksa 45 alınca o dersin tüm kredisini almışmı oluyoruz....??
emrah hocamın affına sığınarak ben cvp vereyim. madem görmüşken.
evet 192 kredi almanız gerekiyor mezun olmanız icin
her dersin kredisi ayrıdır. örn geo1 2 kredi. 45 aldığınızda 2 kredi almış oluyorsunuz.
mat2 4 kredi. 45 aldığınızda 4 kredi alıyorsunuz. yani kredi almak icin 45 not almak şart.
evet 192 kredi almanız gerekiyor mezun olmanız icin
her dersin kredisi ayrıdır. örn geo1 2 kredi. 45 aldığınızda 2 kredi almış oluyorsunuz.
mat2 4 kredi. 45 aldığınızda 4 kredi alıyorsunuz. yani kredi almak icin 45 not almak şart.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.