AÖF 4 yıllık tüm bölümler kontenjanlı oldu

Her Konuda Tartışabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

AÖF 4 yıllık tüm bölümler kontenjanlı oldu

Mesaj gönderen emrahk » 12 Tem 2012, 01:56

Arkadaşlar geçen sene kısmen kredili sisteme geçen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, bu yıl tamamiyle kredili sisteme geçiş yaptı. Bununla birlikte geçen senelerde kontenjan sınırlaması olmadan 140 barajını geçen herkesin girebildiği 4 yıllık İktisat, İşletme, Maliye gibi bölümler de artık kontenjan sınırlamalı. Yani YGS'den düşük puan alsa da, AÖF 4 yıllık okumak isteyen arkadaşların işleri zora girdi.

Aşağıdaki tablo da güncel ÖSYM kontenjan tablosu, LYS'ler açıklandıktan sonra da değişmezse yüksek puan alan yerleşecek bu bölümlere. Ayrıca bir üniversitede okuyupta, ikinci üniversite kapsamında kontenjansız AÖF bölmülerinden birini okumak isteyenler için de bu uygulama kalkmış oluyor.

Resim

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Maol
Asistan

Re: AÖF 4 yıllık tüm bölümler kontenjanlı oldu

Mesaj gönderen Maol » 12 Tem 2012, 02:27

Açık öğretim zaten zor daha da zorlaştırıyorlar. Ya arkadaş bu adam zaten YGS 'den yüksek puan yapsa direk devlete gider 4 yıllık. Millet son çare açık öğretime gidiyor bunlarda gelmeyin diyolar. O zaman 140 barajının bi anlamı kalmıyor. LYS 'ye giremeyen 0 çekmiş olarak görülüyor. Tek çare vakıf üniversitesi seçeneğini bırakıyolar.
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı

MEZUN

Kullanıcı avatarı
Eflâ
Uzman

Mesaj gönderen Eflâ » 12 Tem 2012, 06:01

Bence çok iyi olmuş.. Herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği bir yer gibi çünkü. O yüzden de aöf okuyanları ve mezunlarını her fırsatta küçümsüyorlar..

Onunla gülmek dünyanın en güzel şeyidir, siz bilmezsiniz. (:

Aöl MEZUN!

Aöf - Kamu Yönetimi

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Tem 2012, 03:52

Eflâ yazdı:Bence çok iyi olmuş.. Herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği bir yer gibi çünkü. O yüzden de aöf okuyanları ve mezunlarını her fırsatta küçümsüyorlar..
Bir yandan katılıyorum ama bir yandan da hiç olmazsa bir bölüm bitireyim de KPSS ile memur olayım diyen bir kesim de AÖF'yi tercih ediyor. Kontenjanlı olursa bu kesime "siz okumayın, sürünün" denilmiş oluyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Eflâ
Uzman

Mesaj gönderen Eflâ » 13 Tem 2012, 23:57

emrahk yazdı: Bir yandan katılıyorum ama bir yandan da hiç olmazsa bir bölüm bitireyim de KPSS ile memur olayım diyen bir kesim de AÖF'yi tercih ediyor. Kontenjanlı olursa bu kesime "siz okumayın, sürünün" denilmiş oluyor...
İşte sorun burada Emrah.. Hiç olmazsa şunu bitireyim de diplomam olsun. Devlet işim olsun vs.. Bu yüzden küçümsenmiyor mu aöf?
Devlet işi için ilk yol aöf ise onun içinde biraz çaba göstermeli insanlar.
Ve aöf kontenjanlı bile olsa zor olmayacaktır.. Bunu başaramayan KPSSden yüksek puan alıp nasıl yerleşir bilemiyorum.

Onunla gülmek dünyanın en güzel şeyidir, siz bilmezsiniz. (:

Aöl MEZUN!

Aöf - Kamu Yönetimi

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön