askerlikle ilgili

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
35musa35

askerlikle ilgili

Mesaj gönderen 35musa35 » 20 Tem 2012, 05:01

ben yoklama kaçağı veya bakaya durumundayım askerlik yasası acıklanmıs açık lisede toplam dönemim 14 yüz yüze eğitimim bitti genel kültürden 25 kredim eksik 1991 dogumluyum tecil olma sansım yok galiba ama önümzdeki yıl ünüversite sınavına girsem okumaya hak kazandıgmda tecil yaptırabilirmiyim üniversiteye kadar yoklama kaçağı veya bakaya durumda olsam bi sorun olurmu cezası nedir bilen varmı

emrahk
Onursal Üye

Re: askerlikle ilgili

Mesaj gönderen emrahk » 20 Tem 2012, 16:22

Yeni kanunda "kayıt olmak için yoklama kaçağı veya bakaya kalmamak" diye bir ibare vardı ilgili maddede. Dolayısıyla sorun çıkabilir. Askerlik şubeni aramaktan çekinme, sor, ben okuyorum de en net bilgiyi onlar verebilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

35musa35

Mesaj gönderen 35musa35 » 21 Tem 2012, 00:28

aramıstım askerlik subesini ek c2 belgesi getir dediler ama alamıyorum belgeyi 14 donemim. askerlik subesine gitsem alırlar diye gitmiyorum yüz yüze egitim bitti genel kültürüde bu sınavda bitirip dilomayı alıp belediyede teknikerlik isi hazır adamlar diploma bekliyo isi kacırmak istemiyorm ise girdikten sonra açıktan üniversiteyi okuyup askerligi tecil ettirmek istiyorum durumum bu hiç bi kurtulusu yok mu ya.

yanlıs anlasılmasın askerlikten kaçmak gibi bi niyetim yok her vatan evladı gibi askerligimi yapmayı bende istiyorum ama malum is bulumak kolay degil hazır is fırsatım varken geri tepmek istemiyorum.
askere gidip gelene kadar işi coktan kaybederim ama ise girip ünüversiteyi bitirdikten sonra askerlik icin izin alabilir askerligi yaptıktan sonrada tekrar isime devem ede bilme sansım var.

35musa35

Mesaj gönderen 35musa35 » 21 Tem 2012, 00:33

ayrıca bi garip durum daha var aynı sınıfta oldugum arkadasımd yoklama ve muayene yaptrmadı oda 92 dogumlu ona askeriyeden 2 kere uyarı mektubu geldi 1 kerede evine polis gitmis asker kacagı görünüyor diye uyarıda bulunmuslar ama ben 91 dogumluyum ve bana simdiye kadar hiç bi uyarı falan gelmedi

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön