Yine Alo 147, yine bir halttan anlamayan görevliler...Yüzbaşıoğlu yazdı:Ben lys sınavına girdim yalnız aöl den henüz mezun olamadım 3.dönem kayıt yenilemeyi kaçırmışım.ek sınav olursa gireceğim ve mezun olacağım inşallah.147 yi aradım ve durumumu izah ettim.bana cevap olarak hala mezun olmadığınız için ek bir puan sonuçlarınıza eklenmemiş ve doğal olarak ymf puanlarınız yok dendi..mezun olur olmaz Ösym ye durumumu izah eden bir bildirim yollayacakmış ım ve ben ve benim gibi öğrenciler ayrı tutulup tekrar puanlarım hesaplanacakmış..
Y-MF derken eğer LYS'lerden girdiğin "sayısal" sınavları kastediyorsan ve bu puanların sistemde gözükmüyorsa, bil ki yapığın yanlışlar doğrularını götürmüş ve -- puan aldığın için puanların hesaplanmamış. ÖSYM'nin açıklamasına göre 180 bin kişinin bu yüzden puanı hesaplanmamış. Bunun AÖL ile ilgisi yok.
Mezun olmayan öğrencilere de okul puanı dediğimiz AOBP ekleniyor ve bu sene de eklendi. Ki zaten açık liselilerin ve örgünlerin %90'ı mezun olmadan YGS'ye başvuruyorlar. İlk sayfada Özgür arkadaşımız puan tablosunun resmini koymuş, bakarsan üst kısımda AOBP'leri de yazıyor. Ki Özgür henüz mezun değil.
Sen de 2012-LYS sonuçlarında AOBP puanlarını görebilirsin. Bilip bilmeden insanlara yanlış bilgi veriyor Alo 147. Bu ilk değil, vasıfsızları çalıştırıyorlar belli ki...