Lise mezununun Açık meslek lisesinde muafiyet durumu

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
marmara

Lise mezununun Açık meslek lisesinde muafiyet durumu

Mesaj gönderen marmara » 21 Tem 2012, 21:50

Herkese iyi günler,
147 Meb!i aradım sordum ama görevli,cevaplarıyla beni tatmin edemedi.Bilmediği anlaşılıyordu.Sizin yardımınızı bekliyorum.

AML Meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum.Ardından 4 yıllık öğretmenlik okudum.Şimdi açık meslek lisesinden çocuk gelişimi okumak istiyorum.

http://www.acikmesleklisesi.com/index.p ... 9&Itemid=2

Burada soru 4te lise diploması ile tekrar okuyanların 2 yılda bitirildiği söylenmiş.

1.Başvuru için gereken lise diploması üniversitede kaldı.Üniversite diploması olur mu?
2.Üstten alma durumu olmadığını biliyorum.4 yıllık liseyi 2.5 yılda bitirme imkanı verildiğine göre ben de 2 yılı 1 yılda bitirebilir miyim? Diğer bir deyişle bu yüzyüze eğitimleri 1 yılda bitirebilir miyim?

Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

İlayda18

Re: Lise mezununun Açık meslek lisesinde muafiyet durumu

Mesaj gönderen İlayda18 » 22 Tem 2012, 00:00

Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilmektedirler.

Yüksek Öğretimden ayrılanlar ile mezun olanlar Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıramazlar.

marmara

Mesaj gönderen marmara » 22 Tem 2012, 02:57

Bu cevap beni şok etti.Mebi arayp sordum onlarda onayladı.Yani ikinci lise okuyamazmışım.Bu hiç iyi olmadı.
Cevabınız için teşekkürler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Tem 2012, 22:01

4 yıllık öğretmenlik okuduğunuz halde atanamadınız sanırım. Bizim gibi ilerde mezun olacak adayların öğretmen olması çok daha güç olacak... :twisted:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön