2012 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HAKKINDA HERŞEY BURAYA
2012 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HAKKINDA HERŞEY BURAYA
Herkese merhaba, önümüzdeki günlerde tercih yapacaklar, bilgi ve tecrübelerini paylaşmak isteyenler, ve sorusu olanlar bu başlık altında yazarsa herkes kolaylıkla istifade eder.

Re: 2012 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HAKKINDA HERŞEY BURAYA
sağlık bölümleri dışında hiçbir bölümün iş garantisi olmamasından tercihlerde epey zorlanıyorum
Sağlık bölümünü örgün olarak mı okumayı düşünüyorsun yoksa açık öğretim mi 

örgün okumayı düşünüyorum sağlığı. tercih tavsiyelerine açığım. bu arada sınavın nasıl geçti?
-
- Uzman
Bende hala ne yazacağımı bilmemekle beraber tercihimi yapmış bulunuyorum.Maliye bölümü yada İlahiyat istiyorum.Sonunda bişiy olmak için diğilde eğitim seviyemi yükseltmek amaç.Yoksa arkadaşında dediği gibi meslek liseli değilsen düz lisenin pek şansı yok onlar sınavsız geçişi kullanıp iki yıl sonra önlisansla işe başlıyor.Keşkemeslek lisesi okusaydım
Arkadaşım tavsiyede bulunacak kadar bilgi sahibi değilim. Benim sınav iyiydi şükür. İnşallah mezunum. Benim de 1-2 güne kadar tercih yapmam lazım. Ben aöf tercih edicem.cedric yazdı:örgün okumayı düşünüyorum sağlığı. tercih tavsiyelerine açığım. bu arada sınavın nasıl geçti?
Ferda sanırım seninle benzer durumdayım. Ben de biyoloji veterinerlik vs.. olmayınca ilahiyat düşünmeye başladım. Maksat okuyup kendimizi geliştirmek. Şahsen ben liseye başlarken çok tereddütlüydüm ne işe yarar, okusam ne okumasam ne gibi... Ama zerre pişman değilim.
Bana okuyup da müdür mü olacaksın diyen var

Bizzat bu tereddütler benim içimde vardı ama 2.5 sene de tecrübe ile sabittir ki açıktan da okusa kişi, hayatında çok şey değişiyor. Bu değişim illa çevredeki insanların gördüğü bir değişiklik şeklinde olmuyor ama Rabbime şükür süper deneyimler ve güzellikler yaşattı bana. Durmak yok yola devam

Forumu internette gezerken tesadüfen buldum, yorumlarınızı görünce bir iki birşey yazayım dedim belki işinize yarar diyerekten. Memur olma gibi bir planınız var ise en kısa yol; 2 yıllık açıköğretim bölümlerinden => Büro yönetimi ( atamaları 81 puanlara kadar iniyor ve merkezi atama ile binlerce ataması var, ayrıyetten özel alımıda oldukça iyi), Emlak yönetimi ( taban puanları 75-76 civarlarında, tapuya memur olarak atanıyorsunuz), Adalet ( En son baktığımda 81-82 civarlarında idi taban puanı, ayrıyetten katiplik sınavlarında işinize yarayabilir). Sağlık sektörü (Tıbbı dökümantasyon) alımları iyi ve puanları düşük fakat giderek bu alana yoğunluk arttığı için ileride bu bölümden yığılma olabilir onunda taban puanları 75-76 idi en son. Memur olmak gibi bir ideali olan arkadaşlara şunu belirtmek istiyorum, sakın 4 yıllık lisans okumayın, çünkü hem bilinçli rakibiniz çok fazla olacak, hem sınavda karşılaşacağınız sorular oldukça zorlayıcı olacak. (Tabi belli başlı 4 yıllık bölümleri ayrı tutuyorum, istisnalar kaydeyi bozmaz:) ) Benim kendi araştırmalarım ve memur olarak atanan arkadaşlardan aldığım bilgi doğrultusunda kendi stratejimi bu yönde belirledim ve büro okuyorum, tabi yarının ne getireceği belli olmaz, bir bakmışsınız devlet bu bölümlerden alımları bir anda keser, ama en mantıklı en makul tercihler olarak bunlar ön plana çıkıyor bana göre.
1 gün sonra net olarak 30 tane beliryeceğim.şunu söylemeliyimki bence tercih yaparken iyice araştırın arkadaşlar. özelikle yeni açılan bölümleri araştırın. coğu kisinin bilmediği. puanınız ve basarı sıranız yetiyor ise oraları yazmaya calısın. cunku bu sizi daha şanlı yapar. ve özellikle az talep alan üniversiteleri yazın. kısacası ayağınızı yorganınıza göre uzatın. ben öyle yaptım. ve gayette iyi bir liste hazırladım. inşallah herkez istediği yerlere girer..
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Arkadaşlar iyice araştırın diyorsunuz ya bölümleri felan bunu buradaki klavuzu http://osym.gov.tr/belge/1-13170/2012-o ... vuzu-.htmlinceleyerek mi yapıcaz. BAşka birşeye lüzüm var mı
Gerçi ben bu gidişle sadece 1 yeri yazıcam tercih listeme o da AÖF. Nasıl yapacağıma dair tüm bilgiler kılavuzda mevcut mu
Ya ben bilgisayardan da kılavuz okumaktan nefret ediyorum
Elimde kitapçık olsa 40 kere incelemiştim şimdiye
Benim tercih edeceğim 2 yıllık aöf ilahiyat sanırım kontenjansız. Puanım boşa gitmiş mi olur acaba
Puanım 335

Gerçi ben bu gidişle sadece 1 yeri yazıcam tercih listeme o da AÖF. Nasıl yapacağıma dair tüm bilgiler kılavuzda mevcut mu

Benim tercih edeceğim 2 yıllık aöf ilahiyat sanırım kontenjansız. Puanım boşa gitmiş mi olur acaba

kripton ösym kılavuzunda vardır. ama dediğin gibi, kılavuz ömür yiyor. karmakarişik ve uzun . sana sınav dershaneinin ve final dershanesinin 2012ygs ve lys sistematik tercihini öneririm. orada da aynı bilgilar var ustelik kolay. ben ordan baktim. sadece sitelerine girceksin.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Puanın değil, sevebileceğin bir bölüm önemli olan. Yani en yüksek puanla öğrenci alan bir programa yerleşsen de sevmeme oranın yüksekse bırakırsın yarıda ve bu da yıl kaybı demek. Eskişehir AÖF 2 yıllık istiyorsan aşağıdaki resimden tüm 2 yıllıkları görebilirsin. Burada 25 bin kontenjanı bulunan "Bankacılık ve Sigortacılık" dışında hepsi kontenjansız ve kesin yerleşirsin;kripton yazdı:Arkadaşlar iyice araştırın diyorsunuz ya bölümleri felan bunu buradaki klavuzu http://osym.gov.tr/belge/1-13170/2012-o ... vuzu-.htmlinceleyerek mi yapıcaz. BAşka birşeye lüzüm var mı![]()
Gerçi ben bu gidişle sadece 1 yeri yazıcam tercih listeme o da AÖF. Nasıl yapacağıma dair tüm bilgiler kılavuzda mevcut muYa ben bilgisayardan da kılavuz okumaktan nefret ediyorum
Elimde kitapçık olsa 40 kere incelemiştim şimdiye
Benim tercih edeceğim 2 yıllık aöf ilahiyat sanırım kontenjansız. Puanım boşa gitmiş mi olur acabaPuanım 335

Şimdi bölümlerin en solunda bulunan 9 haneli kodu, ÖSYM aday işlemlerine şifrenle girdiğinde karşına çıkacak "ÖSYS Tercih" bölümünde yazıyorsun sırayla kaç tane istiyorsan. Zaten kodu yazdığında yanında otomatik olarak bölümün ismi çıkacağı için hata yapma şansın yok. En son tüm tercihleri yapınca onaylıyorsun ve kesin olarak "Başvurunuz ÖSYM'ye ulaşmıştır" diyene kadar kontrol ediyorsun. Bu yazıyı görünce başvurun resmen tamamlanmış demektir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Çok güzel bilgiler için teşekkürler...yxcvx yazdı:Forumu internette gezerken tesadüfen buldum, yorumlarınızı görünce bir iki birşey yazayım dedim belki işinize yarar diyerekten. Memur olma gibi bir planınız var ise en kısa yol; 2 yıllık açıköğretim bölümlerinden => Büro yönetimi ( atamaları 81 puanlara kadar iniyor ve merkezi atama ile binlerce ataması var, ayrıyetten özel alımıda oldukça iyi), Emlak yönetimi ( taban puanları 75-76 civarlarında, tapuya memur olarak atanıyorsunuz), Adalet ( En son baktığımda 81-82 civarlarında idi taban puanı, ayrıyetten katiplik sınavlarında işinize yarayabilir). Sağlık sektörü (Tıbbı dökümantasyon) alımları iyi ve puanları düşük fakat giderek bu alana yoğunluk arttığı için ileride bu bölümden yığılma olabilir onunda taban puanları 75-76 idi en son. Memur olmak gibi bir ideali olan arkadaşlara şunu belirtmek istiyorum, sakın 4 yıllık lisans okumayın, çünkü hem bilinçli rakibiniz çok fazla olacak, hem sınavda karşılaşacağınız sorular oldukça zorlayıcı olacak. (Tabi belli başlı 4 yıllık bölümleri ayrı tutuyorum, istisnalar kaydeyi bozmaz:) ) Benim kendi araştırmalarım ve memur olarak atanan arkadaşlardan aldığım bilgi doğrultusunda kendi stratejimi bu yönde belirledim ve büro okuyorum, tabi yarının ne getireceği belli olmaz, bir bakmışsınız devlet bu bölümlerden alımları bir anda keser, ama en mantıklı en makul tercihler olarak bunlar ön plana çıkıyor bana göre.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Tamam özgür teşekkür ediyorum ben bir de bu sitelere bakayım.ozgur yazdı:kripton ösym kılavuzunda vardır. ama dediğin gibi, kılavuz ömür yiyor. karmakarişik ve uzun . sana sınav dershaneinin ve final dershanesinin 2012ygs ve lys sistematik tercihini öneririm. orada da aynı bilgilar var ustelik kolay. ben ordan baktim. sadece sitelerine girceksin.

Teşekkürler emrahk, bu kadar kolay mı tercih yapmakemrahk yazdı:
Puanın değil, sevebileceğin bir bölüm önemli olan. Yani en yüksek puanla öğrenci alan bir programa yerleşsen de sevmeme oranın yüksekse bırakırsın yarıda ve bu da yıl kaybı demek. Eskişehir AÖF 2 yıllık istiyorsan aşağıdaki resimden tüm 2 yıllıkları görebilirsin. Burada 25 bin kontenjanı bulunan "Bankacılık ve Sigortacılık" dışında hepsi kontenjansız ve kesin yerleşirsin;
Şimdi bölümlerin en solunda bulunan 9 haneli kodu, ÖSYM aday işlemlerine şifrenle girdiğinde karşına çıkacak "ÖSYS Tercih" bölümünde yazıyorsun sırayla kaç tane istiyorsan. Zaten kodu yazdığında yanında otomatik olarak bölümün ismi çıkacağı için hata yapma şansın yok. En son tüm tercihleri yapınca onaylıyorsun ve kesin olarak "Başvurunuz ÖSYM'ye ulaşmıştır" diyene kadar kontrol ediyorsun. Bu yazıyı görünce başvurun resmen tamamlanmış demektir...

Bir de erzurum üniversitesinin ilahiyat bölümü varmış sanırım ama bir farkı var mı ki

Tabi dediğin gibi sevdiğin bölüm olması önemli ama kontenjanlı bir bölümde okumayı isterdim şahsen. Ben biraz hücre içinde gezinti yapmayı, insan, hayvan fizyolojisini incelemeyi seven biri olarak böyle bir bölüm olmayışına üzüldüm. Tamam aöf de bu bölümler tam manası ile öğrenilmez ama bunu da talep edenler vardır. En azından 2 yıllık bölümler açılabilir. Ha ben bu alanda çalışmak istiyorum ve kendimi daha da geliştirmek istiyorum diyenler 4 yıllık örgünlere sınavla geçiş yapabilirler. Ve seviyelerini bu alanda çalışacak kadar yükseltebilirler.

umarım bu sayfaya da işim düşer bir gün..
)