ek sınavla ilgili bilgi istiyorum
ek sınavla ilgili bilgi istiyorum
şimdi bn 5 dönem okudum eylülde kayıt olucam açık liseye mezun olmak için 8 dönem bitirmek gerekiyormuş ya bnim merak ettiğim 1 sene 3 dönm mi 2 dnem mi? ek sınavlara 18 yaş sınırı varmış bn 18.08.1995 doğumluyum iki hafta sonra 18 giriyorum ek sınav için gerekli yaş mı bu*?
Şimdi sen Vatikan'da bir ezan
Orta doğuda barış
Yeryüzünde günahsız bir insansın.
Git de Allah aşkına
Seni başka aşıklar şiir yapsın .
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Re: ek sınavla ilgili bilgi istiyorum
yani kredim 172 civarında 3 dönm okumam gerekiyormuş kıssadan hisse 3 dönem kaç seneye denk geliyo bu sene üni sınavına girebilir miyim?
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Şöyle söyliyeyim ek sınava toplam dönemi 8 ve 30 kredisi eksik olan öğrenciler girebilir.Sizin o yaş sınırı dediğiniz 3. sınavlara girebilmek için gereklidir.Ygs sınavına ise Dönemin 6 ve kredin 102 olması gerekir bu kriterleri taşıyorsan başvurabilirsin
yani kredim 172 dönemim 5 bn ne zaman mezun olabilirim yani bu sene mezun olup üniye gidebilir miyim?
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Sanırm aöl 'ye örgün liseden geçiş yaptınız.Mezun olabilmeniz için toplam kredinizin 192 ve alan kredinizin 80 olması gerekiyor.Eğer toplam döneminiz 8 ve üzeri ise ek sınava girip mezun olabilirsiniz.
lise73 yazdı:yani kredim 172 civarında 3 dönm okumam gerekiyormuş kıssadan hisse 3 dönem kaç seneye denk geliyo bu sene üni sınavına girebilir miyim?
lise73 yazdı:şimdi bn 5 dönem okudum eylülde kayıt olucam açık liseye mezun olmak için 8 dönem bitirmek gerekiyormuş ya bnim merak ettiğim 1 sene 3 dönm mi 2 dnem mi? ek sınavlara 18 yaş sınırı varmış bn 18.08.1995 doğumluyum iki hafta sonra 18 giriyorum ek sınav için gerekli yaş mı bu*?
lise73 yazdı:şimdi bn 5 dönem okudum eylülde kayıt olucam açık liseye mezun olmak için 8 dönem bitirmek gerekiyormuş ya bnim merak ettiğim 1 sene 3 dönm mi 2 dnem mi? ek sınavlara 18 yaş sınırı varmış bn 18.08.1995 doğumluyum iki hafta sonra 18 giriyorum ek sınav için gerekli yaş mı bu*?
Ben senin durumunu tam anlamadım. Sen örgünde biraz okudun ve açık liseye mi geçeceksin

Eğer örgünden geçeceksen örgünde okuduğun dönemlerde sayılır. Yani örgünde 5 dönem okuduysan bu lise 2 yi bitirmişsin demektir. Tekrar açık lisede 8 dönem okumana gerek yok. Toplam dönemin 8 olması yeterli.
Açık lisede yılda 3 sınav oluyor. Ocak mayıs ve temmuz aylarında.
Ek sınav dediğin eylül ayında oluyor onun şartları ayrı, arkadaş yukarıda yazmış.
Yaşın temmuz sınavına girmeye uygun.
172 kredin varsa 20 kredin kalmış ve bu kredi bir dönemde alınır. Yani ocak sınavı ile kredin 192 nin üzerine çıkabilir. Alanlı okuyorsan alan kredin de 80 olmalı.
Şimdi dönemin 5 ise ocak mayıs ve temmuz sınavı ile 8 olur ve temmuzda mezun olursun. 2013 öss sınavına da girebilirsin.

ohh sağolun bni tm aydınlatan siz oldunuz yani tüm soruların cewabını aldım ewet eşit ağırlık dı alanım bu arada bu sene mezun olup sınava girebiliyorsam ne mutlu bna yani 1 sne 3 dönem mi bu açık lisede ?? 

Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına