ben bu sene 12.sınıfım ve ygs lys sınavlarına daha verimli hazırlanmak için anadolu lisesinden açık öğretime geçicem ve bir sorum olcak
benim yıl sonu notlarım 9da 53 10.sınıfda 58 11de 62 şimdi ben açık lisedeki eğitimimde sürekli yüksek notlar almam dahilinde diploma puanımı maksimum nereye kadar yükseltebilirim veya şöyle soruyum açık liseden (60 üzerinden obp puanından bahsediyorum) maksimum kaç puan alırım
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Önemli bir sorunum var yardım edin
Re: Önemli bir sorunum var yardım edin
3 yıl boyunca ortalaman yüksek değil. Bu yıl çok başarı elde etsen de, çok harika bir fark oluşmaz. ama yine de etkisi olur tabi. 40'a yakın civarı bir okul puanı gelirse iyi olur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Re: Önemli bir sorunum var yardım edin
öncelikle ilgilendiğiniziçin teşekkür ederim peki bu yeni obp sisteminde hesaplama türü benim yararımamı olur zararımamı örnekle açıklıyım adamın diploma puanı 85 obpye göre 52 puan yapıyo ama normalde olsa tam uana yakın bi puan gelir diye biliyorum bu sistemle o tam puan gelmeyecek bu doğrumu yoksa düşünce şeklimmi yanlış ?
Yüksek diploma notu alanlar için kötü oldu OBP sistemi. Dediğin gibi 85 diploma notuna 500 AOBP gelirdi bu seneye kadar ama seneye 52 alacak. Senin için çok farketmez diye düşünüyorum, ortalama bir diploma puanın gelecektir. Zaten en düşük diploma notun bile gelse garanti 30 gelecek. Bu seneye kadar en düşük diploma notuna 15 geliyordu...
Kısaca yüksek diploma notu alan öğrencilerin aleyhine oldu bu sistem...
Yüksek diploma notu alanlar için kötü oldu OBP sistemi. Dediğin gibi 85 diploma notuna 500 AOBP gelirdi bu seneye kadar ama seneye 52 alacak. Senin için çok farketmez diye düşünüyorum, ortalama bir diploma puanın gelecektir. Zaten en düşük diploma notun bile gelse garanti 30 gelecek. Bu seneye kadar en düşük diploma notuna 15 geliyordu...
Kısaca yüksek diploma notu alan öğrencilerin aleyhine oldu bu sistem...