ÇOk ACİL ÖNEMLİ SORU !!!!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
vişneçürüğü
Doktor

ÇOk ACİL ÖNEMLİ SORU !!!!

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 16 Ağu 2012, 01:37

değerli arkadaşlar.
Ek sınav sonucu 15 eylulde açılcakmiş. benim kesin kayıt tarihler 03-07 eylul de yani ben daha 8 eylul de sınava gircem nasıl iş olcak bu . kazandığım halde sonuçum belli olmadığı için.. o Ek sınav sonucunda Liseden mevzun olsam bile kayıt yaptıramıcakmıyım??
LÜTFEN ACİL YARIM EDİN NE OLUR...

147 aradım hiç bi şey demediler.
-

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

vişneçürüğü
Doktor

Re: ÇOk ACİL ÖNEMLİ SORU !!!!

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 16 Ağu 2012, 01:44

LÜTFEN CEVAP VERİNNNNNNNNNNNNNNN YA DELİRCEM

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Ağu 2012, 01:46

Geçen sene de ek sınav 11 Eylül'de yapılmıştı ve mezun olan herkes okullarına kayıt yaptırabilmişti.

Kayıtlar yaklaştıkça AÖL sitesinden bir duyuru yayınlayacak, gidip Halk Eğitim2den onaylatacağın bir belge alacaksın ve bu belgede "ek sınavla mezun olacak durumdayım" gibi birşeyler yazacak.. YÖK onaylı mazeretli kayıt yani.. Sen de bu belge ile kayıt olacaksın. Daha sonra ek sınavla mezun olunca da, diploman gelince okula teslim edeceksin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 16 Ağu 2012, 01:56

sağolun çooooooook sağolun... Emrahh abi.. ya... 147 aradığımda takmışlar bi AÖL den duyrulcak diye.
yani kisme bana şu bilgiyi veremedi perişan oldum...

peki kesin olur demi Mazeretli kayıt dediğimiz şey.. Öyel değilmi bu sene olmaması gibi bir durum olmaz dimi?

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Ağu 2012, 01:59

vişneçürüğü yazdı:sağolun çooooooook sağolun... Emrahh abi.. ya... 147 aradığımda takmışlar bi AÖL den duyrulcak diye.
yani kisme bana şu bilgiyi veremedi perişan oldum...

peki kesin olur demi Mazeretli kayıt dediğimiz şey.. Öyel değilmi bu sene olmaması gibi bir durum olmaz dimi?
Ek sınavın yapılış amacı zaten üniversiteyi kazananlar kaydolsun diyedir. Yoksa öğrenci ha Eylül'de ek sınavla mezun olmuş, ha Ocak sınavında ne farkeder ki? Kesin bir bilgidir bu.. AÖL sitesinden önümüzdeki zamanlarda bu belge veya duyuru yayınlanacak. YÖK üniversitelere de "bu öğrencilerin kayıtlarını alın" diye yazı yollayacaktır. Endişelenmesin kimse...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 16 Ağu 2012, 02:01

EMRAH ABİN ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAĞOL VAR OL!!!!!

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Ağu 2012, 02:02

vişneçürüğü yazdı:EMRAH ABİN ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAĞOL VAR OL!!!!!
Sizler de sağolun... 8)

Mustafa Kemal Atatürk

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 16 Ağu 2012, 02:19

emrah abi birşey dada sorsam... benim ek sınavda 13 kredilik bi açığım var.. sadece 13 kredi lik ders mi seçebilyorum yoksa 30 kredilik secsem oluyor mu??

yani 211 krediyle mevzun olsam oluyomu atiyorum..

cunkı çok rsiklı olur bi dersi yapamasan direk mevzun olamiyoun ozamn..??? o nası iş ?

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

İsa
Acemi

Mesaj gönderen İsa » 16 Ağu 2012, 02:30

vişneçürüğü yazdı:emrah abi birşey dada sorsam... benim ek sınavda 13 kredilik bi açığım var.. sadece 13 kredi lik ders mi seçebilyorum yoksa 30 kredilik secsem oluyor mu??

yani 211 krediyle mevzun olsam oluyomu atiyorum..

cunkı çok rsiklı olur bi dersi yapamasan direk mevzun olamiyoun ozamn..??? o nası iş ?
Ek sınavda 30 kredilik dersde seçebilirsiniz.

accursed
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen accursed » 17 Ağu 2012, 20:40

Bu arada arkadaşlar Yökte bilgilendirme yapacaktır onu takip edin. Geçen sene bende ek sınavla üniversiteye kayıt oldum. Kayıt esnasında bana mezun olduğuma dair belgeyi bir hafta içinde getireceksin dediler ve bir haftalık taahahütname imzalatmaya çalıştılar ancak ek sınav yeni yapılmıştı ve bir haftada yayınlanmayabilirdi. Yök'ün sitede yayınladığı kararda Eylül ayının sonuna kadar yazıyordu. Üniversite öğrenci işleri personeline bunu söylediğimde bilmiyoruz bizim üni böyle karar aldı dedi bende sizin üni yökten daha büyük bir kurum mu dedim. Onlarda beni personel müdürlerine yönlendirdiler. Personel müdürü o karardan haberi bile yokmuş mesela ben diretince bana eylül ayının sonuna dek bir taahahütname imzalattılar. Ama diğer benim gibi gelen herkese 1 haftalığı dayadılar. Eğer kendi işinizi takip etmezseniz kimse takip etmiyor arkadaşlar dikkatli olun.

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 17 Ağu 2012, 21:01

accursed yazdı:Bu arada arkadaşlar Yökte bilgilendirme yapacaktır onu takip edin. Geçen sene bende ek sınavla üniversiteye kayıt oldum. Kayıt esnasında bana mezun olduğuma dair belgeyi bir hafta içinde getireceksin dediler ve bir haftalık taahahütname imzalatmaya çalıştılar ancak ek sınav yeni yapılmıştı ve bir haftada yayınlanmayabilirdi. Yök'ün sitede yayınladığı kararda Eylül ayının sonuna kadar yazıyordu. Üniversite öğrenci işleri personeline bunu söylediğimde bilmiyoruz bizim üni böyle karar aldı dedi bende sizin üni yökten daha büyük bir kurum mu dedim. Onlarda beni personel müdürlerine yönlendirdiler. Personel müdürü o karardan haberi bile yokmuş mesela ben diretince bana eylül ayının sonuna dek bir taahahütname imzalattılar. Ama diğer benim gibi gelen herkese 1 haftalığı dayadılar. Eğer kendi işinizi takip etmezseniz kimse takip etmiyor arkadaşlar dikkatli olun.
ya inanmıyooorum.... aaaaaaa çok fena . ay iyki söylediniz. bu YÖk bu duyuruyu ne zaman yapar peki tam olarak secen sene ne zaman yapmıştı ??? birde bu duyuruyu hangi adresden takip ediyoruuuz?
onuda söyleye bilrimisiniz_?_

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

accursed
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen accursed » 17 Ağu 2012, 21:11

http://www.yok.gov.tr dan kontrol ve takip edebilirsiniz ancka ne zaman yapar bilemiyorum. Ek sınav çabuk açıklanıyor ancak tedbiri elden bırakmayın arkadaşlar.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Ağu 2012, 22:14

AÖL resmi sitesinden takip etmek daha mantıklı olacaktır. YÖK'te mazeretli kayıt hakkı için duyuru yapar ama AÖL sitesinden önümüzdeki günlerde açıklama gelecektir ve orada belge yayınlanacak, ya da "Halk Eğitimlerden belgenizi alın" denilecektir...

Mustafa Kemal Atatürk

accursed
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen accursed » 17 Ağu 2012, 22:15

emrahk yazdı:AÖL resmi sitesinden takip etmek daha mantıklı olacaktır. YÖK'te mazeretli kayıt hakkı için duyuru yapar ama AÖL sitesinden önümüzdeki günlerde açıklama gelecektir ve orada belge yayınlanacak, ya da "Halk Eğitimlerden belgenizi alın" denilecektir...
Emrah'ın dediği doğru öncelikle AÖL resmi sitesini takip etmek gerekir. Ancak Üniversiteleri bağlayan kurum olarak Yök'ü de takip etmek mantıklı olacaktır.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön