Açık lise yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
fotoflas

Açık lise yardım

Mesaj gönderen fotoflas » 26 Ağu 2012, 08:18

Selam 1995 doğumluyum lise 2 den terk ettim ve 2 senedir okumuyorum,normal de bu sene 12.sınıfa başlamam lazımdı.
Tekrar liseye açıkdan devam etmek istiyorum.İstanbul da yaşiyorum açık liseye nasıl kayıt olucam tasdikname için dilekçe lazım mı?
Bir de üniversiteye gitmek istiyorum bunun için ne yapmam lazım, sanırım 10.sınıfdan tekrar baslıcam kaç senede arada ki 3 yılın farkını kapatabılırım.Bu konularda hiç bilgim yok tanıdıgım yardımcı olcak kimsede yok.Yaklaşik 2 senedir tekstil de çalısıyorum biraz geç de olsa aklım başima geldi.Hem okuyup hemde liseyi bitirmeyi düşünüyorum güzel bir meslek için açik liseden napmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

senininternetin
Acemi

Re: Açık lise yardım

Mesaj gönderen senininternetin » 26 Ağu 2012, 09:07

açık liseye kayıt için bıraktığın okuldan tastikname alman gerekiyor. Yaşın 18'i geçmediği için bunu veline yaptırman gerekiyor. Ders işine gelince, 10.sınıftan devam etme diye birşey yok açık lisede, hangi dersleri vermen gerekirse listede sıralanıyor. Sen istediğine istediğin bir sınav dönemi 30 kredi şeklinde seçip giriyorsun. Üniversite işine gelince kesinlikle mezun olucağın sene bir dershaneye yazılman şart. Hadi kal sağlıcakla.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Ağu 2012, 01:47

Öncelikle kararından dolayı seni tebrik ediyorum. İnşallah en kısa zamanda liseyi bitirirsin.

Tastikname işini tam bilemiyorum ama dilekçeye lüzum olmayabilir. Bunu okuluna gidip öğrenebilirsin.

Açık lisede yılda 3 kez sınav oluyor. 3. sınava 18 yaşından gün almış olanlar katılabiliyor. Böylece liseye sıfırdan başlamış biri 2.5 yılda liseyi bitirebiliyor.

Sen örgünde de okuduğun için bu süre daha da kısalır. Örgün eğitimde geçmiş olduğun dersleri açık lisede birdaha görmene gerek yok.

Açık lisede her yıl iki döneme denk. Yani;

Lise 1 1. ve 2. dönem
Lise 2 3. ve 4. dönem
Lise 3 5. ve 6. dönem
Lise 4 7. ve 8. dönem

Üniversiteyi disiplinli bir şekilde çalıştıktan sonra kazanırsın merak etme. Durumuna göre dershaneye de gidebilirsin evde de çalışabilirsin. BAşarılar
Resim

fotoflas

Mesaj gönderen fotoflas » 27 Ağu 2012, 05:32

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim inş hayırlısı olsun tekrar teşekkürler.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön