Ek Sınavlar ve Üniversitelere Kayıt Sorunu

Her Konuda Tartışabilirsiniz
chad

Ek Sınavlar ve Üniversitelere Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen chad » 28 Ağu 2012, 00:43

Merhaba,

emrahk arkadaşımızın "Ek sınav ve üniversite kayıtları" konusnu okudum ve internette epey bir araştırma yaptım.. Ve özellikle emrahk arkadaşımızın açıklamaları ve yorumları beni rahatlatmıştı.. Ama bugün şöyle birşey oldu..

Bende herkes gibi sabah gidip ATM'den 20 lira yatırdım ve kordinatör bir liseye gidip kayıt yenilememi yaptım.. Eve geldim dersleri seçtim ve 147 yi aradım ve soracağım konuyu özetleyip gerçekten yetkili ve bilen birisini istedim.. Sağolsunlar yetkili bir abiye yönlendirdi telefondaki bayan.. Bende herkesin dilinde ve aklında olan sorunu anlattım..

"Merhaba, ben üniversiteyi kazandım ama 3 Eylül ve 7 Eylül arası üniversite kayıtları var fakat bizim ek sınavımız 8 Eylül' de ve 15 Eylül'de açıklanacak. 3 Eylül'den önce açıköğretim lisesi bir duyuru yapacakmış bu duyuruda bir belge alabileceğimizi söyleyecekmiş. Bu duyuruda, "ek sınav sonucu mezun olacağım taahhüdünü veriyorum." diye bir belge olacakmış böyle birşey var mı" diye sordum.

Benimle konuşan kişi "Böyle birşey söz konusu değil, kredinizi tamamlayıp mezun olmadan mezuniyete dair bir belge veremeyiz, ancak ve ancak mezun olduktan kredinizi tamamladıktan sonra size hemen mezuniyet belgesi ya da çıkma belgesi temin edebiliriz" dedi..
Bende " Peki açıköğretim lisesi bu ek sınavları üniversiteyi kazanıp mezun olamayan insanlar için mağdur olunmaması için yapmıyor mu" diye sordum. "Elbette" dedi..
"Peki nasıl çözecez bu sorunu herkes bunu merak ediyor mağdur olunmaması için yapılan sınav var ortada fakat hala öğrenciler mağdur olacakmış gibi düşünüyorlar" dedim..
Adam da "Bunu kazandığınız üniversite ile görüşmeniz gerekiyor onlarda iş bitiyor" dedi..

Daha sonra kazandığım üniversiteyi aradım.. ilk birine anlattım sonra o başkasına yönlendirdi ona anlattım daha sonra başkasına yönlendirdiler ve ona anlattım..
"Böyle böyle sorunum var 15 eylülde sınav sonuçları açıklanacak fakat 3 ve 7 Eylül arasında üniversite kayıt tarihleri diye geçiyor ben 16 Eylül gelsem kayıt yaptırabilir miyim? Açıköğretim lisesini aradığımda kazandığınız üniversite ile görüşmeniz gerekiyor dendi" dedim..

Adam bana kısa ve net cevap verdi;
"Olay YÖK' de bitiyor YÖK bizden öğrenci listesini 16 sından önce isterse iş bitmiştir istesekte kayıt yapamayız fakat istemezse gelin yaparız" dedi.
Ben de " Yani YÖK öğrenci listesini istemediği takdir de ben istediğim zaman gelip kayıt olabilir miyim? " dedim..
"Aynen öyle YÖK öğrenci listesini isteyene kadar ne zaman isterseniz kayıt yaparız" dedi..

Olay bu arkadaşlar.. Bunu bilginiz olsun diye anlattım. Herşey YÖK ' de bitiyor.. Benim tahminim YÖK öğrenci listesini istemeyecek ve bizde kayıt olabileceğiz.. emrahk arkadaşımızın dediği gibi YÖK ve MEB sürekli irtibat halindeler. Ve elbette ki YÖK bizim ek sınava gireceğimizi biliyordur ve öğrenci listelerini istemeyecektir diye düşünüyorum.. :|
Ama yinede üniversiteyi kazanan arkadaşlarında kazandığı üniversiteyi arayıp benim gibi anlatıp bilgi almasında fayda var.. :|

emrahk
Onursal Üye

Re: Ek Sınavlar ve Üniversitelere Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2012, 00:47

Arkadaşlar... Aramayın şu 147'yi artık.. İnanın bu kadar sorumsuz insanların orada işi yok!.. Kaç yıldır bu sitedeyiz, kaç nesil mezun ettik, birşey biliyoruz da konuşuyoruz... Geçen sene 11 Eylül'de yapılan ek sınavla onlarca arkadaşımızı mezun ettik ve hepsi aldıkları belgeyle kaydını tamamladı.. Bu sene de öyle olacak.

Accursed, eğer bu yazıyı okursan lütfen geçen sene neler yaptığını anlat. Çünkü sen de ek sınav sonrası okula yazıldın. Diğer birçok arkadaş var ama foruma uğramıyorlar, uğrayıp okuyanlar bu yazıyı lütfen cevaplasın.

EK SINAVLA MEZUN OLACAK HERKES KAYIT YAPTIRACAK!!!...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
tospaha
Acemi

Mesaj gönderen tospaha » 28 Ağu 2012, 01:25

emrahk yazdı:Arkadaşlar... Aramayın şu 147'yi artık.. İnanın bu kadar sorumsuz insanların orada işi yok!.. Kaç yıldır bu sitedeyiz, kaç nesil mezun ettik, birşey biliyoruz da konuşuyoruz... Geçen sene 11 Eylül'de yapılan ek sınavla onlarca arkadaşımızı mezun ettik ve hepsi aldıkları belgeyle kaydını tamamladı.. Bu sene de öyle olacak.

Accursed, eğer bu yazıyı okursan lütfen geçen sene neler yaptığını anlat. Çünkü sen de ek sınav sonrası okula yazıldın. Diğer birçok arkadaş var ama foruma uğramıyorlar, uğrayıp okuyanlar bu yazıyı lütfen cevaplasın.

EK SINAVLA MEZUN OLACAK HERKES KAYIT YAPTIRACAK!!!...
ben de katılıyorum..147 yi arayıp en basit bi şeyi sorduğumda bile bana doğru düzgün cevap veremiyorlar...hiç bir şeyden haberleri yok..bizim bile onlardan çok şey bildiğimiz kesin..
greenpink

Nur Pirinc
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen Nur Pirinc » 28 Ağu 2012, 01:26

evet katılıyorum 147 hiç bi sorumu doğru dürüst cevaplayamadı şu zamana kadar..
MEZUN

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Ağu 2012, 16:54

147 yok arkadaşlar açık lise forum var :mrgreen:
Resim

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 29 Ağu 2012, 02:36

hiç :D
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 29 Ağu 2012, 04:38

AYYY Bukadar olur aynen bende... bu yazıyı okumadan açtım arkadaş çook detaylı ve guzel yazmış tabi!!
benmki daha dandık oldu...

Yani Emrah abime de çook güveniyorum.. AMA Sanki herkes ağız birliği etmişcesine kötü ve olumsuz konuşuyorki..

Been bu gidişle YÖK Bİnasını basacam :D

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

chad

Mesaj gönderen chad » 29 Ağu 2012, 06:16

Arkadaşlar geçen sene de böyle durum olmuş hatta haber olmuş. Ama üstesinden gelmişler ve emrahk arkadaşımızın dediği gibi kayıt olmuşlar.. Bu linkten inceleyebilirsiniz.. http://gundem.milliyet.com.tr/acikogret ... efault.htm

qwert21

Mesaj gönderen qwert21 » 29 Ağu 2012, 06:43

chad yazdı:Arkadaşlar geçen sene de böyle durum olmuş hatta haber olmuş. Ama üstesinden gelmişler ve emrahk arkadaşımızın dediği gibi kayıt olmuşlar.. Bu linkten inceleyebilirsiniz.. http://gundem.milliyet.com.tr/acikogret ... efault.htm
bu da haberle aynı gün tarihli yök'ün yazısı http://www.yok.gov.tr/content/view/1076/

ayparem

Mesaj gönderen ayparem » 21 Eyl 2012, 02:30

şimdi aynı sorunu biz yaşıyoruz aöf gittik ama kayıt yapmıyolar, diplomanız olmadan kayıt yaoamyız diyrlarr 28nde üniv kayıtları bitiyor ek sınavlar ayın 30 ndaa yanii üniversteye giremickmiyizz

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön