Üniversite Kayıt Meselesini Görüştüm
Üniversite Kayıt Meselesini Görüştüm
Merhaba arkadaşlar.
Az evvel hem AÖL iletişim merkezi ile hem de yerleştiğim üniversitenin yetkili kişisiyle görüştüm. AÖL konuşmam pek iç açıcı değildi. Sonradan öğrendiğim "çıkma belgesi" olayı daha beter canımı sıktı. Mesela şu an benim gibi 192 krediye ulaşamamış ama ek sınav ile birlikte mezun olacak arkadaşlar varsa sakın çıkma belgesine güvenip Ankara'ya mail falan yollamasınlar. İletişim merkezindeki adam o belgenin sadece 192 krediyi toplayan ama diploması hazır olmayan öğrencilere verildiğini üstüne basa basa belirtti.
Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat fakültesiyle görüştüm. Oradaki bayan benim durumumdaki öğrencilerin kayıtlarıyla alakalı bir karar beklediklerini ve önümüzdeki hafta çarşamba günü gibi tekrar aramamı söyledi.
Uzun lafın kısası, AÖL'ün kredi tamamlamayan ama yerleşen öğrencilere hiçbir yardımı falan olmayacak. Üşenmeyin, mutlaka yerleştiğiniz üniversitelerin yetkili kişileriyle görüşün önümüzdeki hafta.
Umarım hepimiz sorunsuzca kaydımızı yaptırabiliriz.
Az evvel hem AÖL iletişim merkezi ile hem de yerleştiğim üniversitenin yetkili kişisiyle görüştüm. AÖL konuşmam pek iç açıcı değildi. Sonradan öğrendiğim "çıkma belgesi" olayı daha beter canımı sıktı. Mesela şu an benim gibi 192 krediye ulaşamamış ama ek sınav ile birlikte mezun olacak arkadaşlar varsa sakın çıkma belgesine güvenip Ankara'ya mail falan yollamasınlar. İletişim merkezindeki adam o belgenin sadece 192 krediyi toplayan ama diploması hazır olmayan öğrencilere verildiğini üstüne basa basa belirtti.
Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat fakültesiyle görüştüm. Oradaki bayan benim durumumdaki öğrencilerin kayıtlarıyla alakalı bir karar beklediklerini ve önümüzdeki hafta çarşamba günü gibi tekrar aramamı söyledi.
Uzun lafın kısası, AÖL'ün kredi tamamlamayan ama yerleşen öğrencilere hiçbir yardımı falan olmayacak. Üşenmeyin, mutlaka yerleştiğiniz üniversitelerin yetkili kişileriyle görüşün önümüzdeki hafta.
Umarım hepimiz sorunsuzca kaydımızı yaptırabiliriz.
Re: Üniversite Kayıt Meselesini Görüştüm
Zaten bizim anlattığımızdan başka birşey söylememişler..
Çıkma belgesi "mezun olanlara" veriliyor. Yani ek sınava gireceklere mezun olurlarsa çıkma belgesi 15 Eylül'de sınavın açıklandığı günden itibaren verilebilir. Yani "ek sınavla mezun olacağım, çıkma belgemi şimdiden verin" diyemez kimse. Ama bizim hep dediğimiz farklı, AÖL duyuru yapacak, YÖK'ün izniyle ek sınava girecek arkadaşlar "mezun olabileceğimi taahüt ediyorum." diye belge alacaklar ve öyle kayıt yaptıracaklar.
Kimse moralini bozmasın, herkes kayıt yaptırabilecek...
Çıkma belgesi "mezun olanlara" veriliyor. Yani ek sınava gireceklere mezun olurlarsa çıkma belgesi 15 Eylül'de sınavın açıklandığı günden itibaren verilebilir. Yani "ek sınavla mezun olacağım, çıkma belgemi şimdiden verin" diyemez kimse. Ama bizim hep dediğimiz farklı, AÖL duyuru yapacak, YÖK'ün izniyle ek sınava girecek arkadaşlar "mezun olabileceğimi taahüt ediyorum." diye belge alacaklar ve öyle kayıt yaptıracaklar.
Kimse moralini bozmasın, herkes kayıt yaptırabilecek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
karar bekliyolarsa demekki yök bu kararı cıkartıcak?
-
- Çırak
Geçen sene böyle bi duyuru oldu mu?
aöl ve yök bir duyuru yapacak hepimiz onu bekliyoruz.
geçen sene olmus
geçen sene olmus
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
-
- Çırak
Peki geçen sene hangi tarihte oldu bu duyuru?
Dün yetkililerle konuştum, YÖK ile malum yazışmayı gerçekleştirmişler. YÖK böyle bir hak tanıyacağını, yani açık lisenin önergesını kabul edeceğini taahüt etmiş. Duyuru beklıyoruz dediler.
İşte YÖK'ün kararını AÖL'ye bildirmesiyle, AÖL web sitesinden duyurusunu yapacak...trrtr yazdı:Dün yetkililerle konuştum, YÖK ile malum yazışmayı gerçekleştirmişler. YÖK böyle bir hak tanıyacağını, yani açık lisenin önergesını kabul edeceğini taahüt etmiş. Duyuru beklıyoruz dediler.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
pekı kredıyı tamamlamadan üni.yi kazanıp kayıt yaptım diyelim mezun olamadan üni.yede gidilmiyo ygs sınavı bosunamı gitmiş olacak tam acıklama yaparsanız cok sevınırım kafam cok karısık bu konuda hıc bı bılgım yok
ne zaman yaparlar bu duyuruyu acaba haftaya kayıtlar başlıyo..belgeyi nerden alıcaz acaba hemen verirlermi..yetişmez diye korkuyorum..emrahk yazdı:İşte YÖK'ün kararını AÖL'ye bildirmesiyle, AÖL web sitesinden duyurusunu yapacak...trrtr yazdı:Dün yetkililerle konuştum, YÖK ile malum yazışmayı gerçekleştirmişler. YÖK böyle bir hak tanıyacağını, yani açık lisenin önergesını kabul edeceğini taahüt etmiş. Duyuru beklıyoruz dediler.
greenpink
Az evvel tekrar Süleyman Demirel Üniversitesi ile görüştüm ve diplomasız kesinlikle kayıt yapılmayacağını söylediler.
Diyecek söz bulamıyorum. Yandı 1 senem. Teşekkürler AÖL.
Diyecek söz bulamıyorum. Yandı 1 senem. Teşekkürler AÖL.
Geçen sene sınavdan önce mi, sonra mı yayınladılar bir türlü hatırlamıyorum. Sitesinde geçmiş duyurularda o kadar eskiye gidilmiyor, o yüzden anlayamadım. Geçen sene ek sınavla mezun olan arkadaşlar okursanız, bilgilerinizi paylaşırsanız çok iyi olur...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Şu saatten sonra bilgi paylaşılsa ne olur? Adamlar açık açık diplomasız kayıt olmayacak diyor.
Hayır ben şimdi sorunu üniversitede mi arayayım yoksa aklını kullanamayıp ek sınavı kayıtlardan sonraya koyan AÖL'ün başındaki insanlarda mı? Bu senem yandı, seneye de askerlik kaçınılmaz. Madem böyle bir saçmalık yapacaklardı neden YGS-LYS'den önce böyle böyle, lise bitmezse kaydınızı kesinlikle yaptıramazsınız demediler?
Çok sinirlerim bozuldu. Şu saatten sonra arayıp "Bi yanlışlık olmuş, mazeretli kayıt yaptırabiliyorsunuz" deseler bile sevinemem. Üstüne üstlük bu haberi almamın ardından kapım çaldı. SDÜ'nden tanıtım kitapçıkları yollamışlar. Yaraya tuz?
Hayır ben şimdi sorunu üniversitede mi arayayım yoksa aklını kullanamayıp ek sınavı kayıtlardan sonraya koyan AÖL'ün başındaki insanlarda mı? Bu senem yandı, seneye de askerlik kaçınılmaz. Madem böyle bir saçmalık yapacaklardı neden YGS-LYS'den önce böyle böyle, lise bitmezse kaydınızı kesinlikle yaptıramazsınız demediler?
Çok sinirlerim bozuldu. Şu saatten sonra arayıp "Bi yanlışlık olmuş, mazeretli kayıt yaptırabiliyorsunuz" deseler bile sevinemem. Üstüne üstlük bu haberi almamın ardından kapım çaldı. SDÜ'nden tanıtım kitapçıkları yollamışlar. Yaraya tuz?