Ek sınav dersleri hakkında yardım..

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ozgur06
Yardımcı Asistan

Ek sınav dersleri hakkında yardım..

Mesaj gönderen ozgur06 » 29 Ağu 2012, 17:18

Arkadaşlar bu sene baya zor geçti benim için hep ucu ucuna hesaplar yaparak geldim ek sınava kadar. Şuanda kredim 162 alan kredimi tamamladım. Ek sınavdan full çekmeliyim üniversiteye yerleşmek için ama zorunlu dersler hiç alakam olmayan dersler :(
Zorunlu dersler:
Mantık 1-2
Geometri 1-2
İngilizce-4
Sosyoloji-2
Milli Güvenlik -2 (basit sayılır.
Bu zorunlu derslerin yanına bende kendim biraz ders ekledim ama yapabilecegim derslerin hiç biri yoktu listede tüm kredilerimi cografyadan aldım ben ama artık kalmadı cografya :) bende bunları seçtim;
Biyoloji 1-2
Tarih 5-6
Turizm 1
Sınava az bir süre kaldı ben bu derslerin hiç birinden anlamıyorum.. 45 Geçer not almak için nasıl bir çalışma izlemeliyim bu kısa sürede? Çıkmış sorularamı bakmalıyım,kitaplarımı okumalıyım? Süre kısıtlı arkadaşlar birde derslerin hiç birinden anlamıyorum . Lütfen yol gösterin bana.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Re: Ek sınav dersleri hakkında yardım..

Mesaj gönderen kardelen198 » 29 Ağu 2012, 19:17

Ben ek sınava girmedim ama Geometri 1-2 Biyoloji 1-2 Tarih 5-6 bu derslerin 15 günlük bir zaman diliminde üstesinden gelmek zor gibi görünüyor ama bu dersleri seçmekten başka alternetifin yoksa eğer hangilerinde en iyiysen ağırlıklı olarak onlara yoğunlaş, bakabildiğin kadar kitaplara çalış en çokta Geçmiş Sınav Sorularını çöz diyebilirim alabildiğin derslerin kredilerini almaya çalış.

Nur Pirinc
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen Nur Pirinc » 29 Ağu 2012, 19:23

mantık-1, sosyoloji-2, milli güvenlik-2 ( bu diğer 2sinden az daha ağırlık vererek çalışman gerek bi ders), bu saydıkları kolaylıkla verirsin ingilizceyi ve geometriyede geçmiş sorulara bak.. onlar hakknda ilgim yok çünkü geo ve ing.den hep muaf oldum zorunluluktan.
MEZUN

Frontier07

Mesaj gönderen Frontier07 » 29 Ağu 2012, 19:42

Hiç ders kitabı çalışmadım sürekli eski test sorularını incelerim..online testleri yapıyorum gayet güzel oluyor tavsiye ederim..

ozgur06
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ozgur06 » 29 Ağu 2012, 19:56

Teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Az süre kaldığı için kafama en çok yatan geçmiş sınav sorularını indirip çalışmak olarak gözüküyor

gül kılıç
Doktor

Mesaj gönderen gül kılıç » 29 Ağu 2012, 22:05

internette onlıne testler var.seçtiğin derslerden orda çözebileceğin testler de var.her sınavda ordan mutlaka soru cıkıyo.ben ordan çalışıyorum.her sınavda en az 24/25 kredi alıyorum.sen de bi dene eminim faydasını göreceksin.

ozgur06
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ozgur06 » 29 Ağu 2012, 22:07

Teşekkür ederim gül. Konuyu bilmeden test çözmek işe yararmı bilmiyorum ama tavsiyeni dikkate alacagım :)

gül kılıç
Doktor

Mesaj gönderen gül kılıç » 01 Eyl 2012, 00:22

ben de konuları hiç bilmiyorum.bak sana ne yaptıgımı anlatayım.o sayfayı aç hangi dersten gireceksen test sorularını rastgele çöz.ilk başta doğal olarak yanlış çok olur çünkü konuyu bilmiyosun.sonra başa dön yanlışlarına bak ve doğru cevaplarını aklında tutarak tekrar çöz farkedersin 2. çözüşünde puanın biraz yükselir aynı şeyi soruların doğru cevaplarını ezberleyene kadar tekrar et.ister istemez kafana yerleşiyor zaten.bu dediğimi tarih,edebiyat,dil ve anlatım gibi kısa sorulu bütün derslerde uyguladım.inan cok faydasını gördüm cünkü hep soruları ordan soruyolar.umarım sende de işe yarar. :D

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön