YGS giriş hakkı
-
YGS giriş hakkı
arkadaşlar lise 3te sınıfta kaldım 5 dersim 1 di. öncedende sınıfta kaldığımdan okuldan tastiknamem verildi şimdi açık liseye kayıt olucam lise 1i ortalama ile zayıfsız geçtim lise 2 dede sadece matematik alttan dersim. bizde alan yoktu. lise 3 1. dönem 6 2. dönem 5 zayıfım vardı. kayıt olduktan sonra ocakta ve mayıstaki sınava giricem. ygsyede girmek istiyorum bu sene dershaneye yazıldım çünkü. malum sınav ocakta ygs kayıtıda daha önce bu yüzden ygsye sınavına başvuru yapabilirmiyim? okuldaki hocalarım sadece 2. dönem başarısız olduğum 5 dersi vericeksin birde lise 4ü vericeksin dediler doğrumuı? kolayca mezun olur muyum? birde mesela cumartesi pazar oluyor bu sınavlar cumartesi ve pazar günü toplam kaç ders alıp hepsinden başarı olursam kaç kredi alırım? ygs kayıtta 18 yaşımı doldurduğum için 6 dönemi olanlar başvuru yapabilir diyor yani ben şimdi lise 3ü 2. döneminide bitirdiğim için toplam 6 dönem mi sayılacak? bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
-
- Acemi
Re: YGS giriş hakkı
Kardeş, Ders sayını bilemem ama kayıt yaptırdığında girmen gereken ve girebileceğin dersler ortaya çıkacak. eğer 18 yaşını geçtiysen 3 dönem sınava giribiliyorsun bir senede. Bu 3 dönemde 90 kredi getiriyor. Tabiki tüm girdiğin dersleri başarı ile geçersen. Toplam kredini 192 ve alan öğrencisi isen alan olarakta 80 kredi tamamlaman lazım.
Sana şöyle söyliyim ben bu sene 3 dönem sınavlara girdim. Aynı senin gibi 11.sınıfta kaldığım için bende açığa yazıldım. Yani 1 senede bitirdim ve ygs ve lys'de girdim. Şu durumda lys sıralamam orta derece olduğu için seneye bir daha hazırlanacağım. Yani merak etme buda gelir bu da geçer.
Sana şöyle söyliyim ben bu sene 3 dönem sınavlara girdim. Aynı senin gibi 11.sınıfta kaldığım için bende açığa yazıldım. Yani 1 senede bitirdim ve ygs ve lys'de girdim. Şu durumda lys sıralamam orta derece olduğu için seneye bir daha hazırlanacağım. Yani merak etme buda gelir bu da geçer.
Re: YGS giriş hakkı
Dönem bilgilerini ve kredilerini öğrenince yazarsan daha net bilgi verebiliriz. Lİse 3 ü bitirdiysen muhtemelen dönemin 6 olur ama net birşey de diyemiyorum. Kredinin ise en az 102 olması lazım ygs ye başvurman için.