ingilizce 6-7-8 imza toplasak zorunlu olmaktan kalksın diye

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
çağrı
Uzman

ingilizce 6-7-8 imza toplasak zorunlu olmaktan kalksın diye

Mesaj gönderen çağrı » 29 Ağu 2012, 06:44

merhaba arkadaşlar benim dönemim 6. ve maalesef ingilizce yüzünden birçok arkadaşımız gibi mezun olamammaktan korkuyorum
foruma bakınca herkes aynı dertten muzdarip yani bizden öncesinde ingilizce 5. hatta 4.ye kadar zorunluydu
ama şimdi ne hikmetse 8.döneme kadar çıkarttılar ki buda bi para tuzağından ve mağdur etmekten başka bişey değil
mağdur oluyoruz ve sene kaybı yaşıyoruz neler yapılabilir bu konuda diye kaç gündür araştırıyorum
ama unv .okuyan arkadaşlara soruyorum inanın onlar bile bızdeki zorluk dercesinde görmuyor..havadan geçıyorlar
yani siz ing. dersi verecem diye zaten dıyer ygs,lys hazırlanamıyorsunuz...zaman kaybı vs.oysa biz zaman ve olanak sağlandında zaten bı kurs yardımyla halledebilirz...oysa hazırlanan arkadşlar için çok zor..kıstlı bı zaman ve aöl diğer dersleri seçmelileri ..ne yapılabilir ne yapmak lazım bu gidşle mezun olmak için 1 sene daha mı bekleyecez bu haksızlık
istediği bölümü çıkarmasına rağmen bu dersten kaldığı için tercıh veremeyen o kadar mağdur var ki..

şu linke bakın bazı duyarlı ınsanlar krediler düşürülsün dıye imza topluyolar
http://www.haberortak.com/Haber/Iste-Eg ... anyasi.php

bizde buna benzer bırşey yapsak enazından mağdur olmamak için onun yerine başka bir ders seçme imkanı verilse
ya da tamamen kaldırılması için imza toplasak olmaz mı?

varsa bu konuda başka
fikri olan arkadaşlar paylaşsın nıtekim ing.yüzünden kafa yiyesim geliyor...

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Re: ingilizce 6-7-8 imza toplasak zorunlu olmaktan kalksın

Mesaj gönderen emrah42 » 29 Ağu 2012, 07:02

benim şu an 117 kredim var 2013 de 3 sınavda toplam 75 kredi alsam yeterli ama ingilizce 2 den 8 e kadar sınava girmem lazım bazılarından bir bazılarında iki ve üç defa bu da 15 krediyi geçiyor toplam 23 en az 8 kredisini geçmem lazım yani bana imkansız gibi geliyor ingilizce yüzünden işin yoksa ek sınav için ugraş dur kalkarsada ancak bizden sonra kalkar :) şöyle bir düşünüyorumda ocak ayına kadar ara ara ingilizce çalışmaktan başka çare yok duyduğuma göre eski sorulardan çıkyormuş sadece cevap yerlerini degiştiriyorlarmış eski sorulardan 5 tane çıksa bile 15 sorudan sallasak 4 tanesini tuttururuz gibi geliyor eski test kitaplarına bir bak aöl nin resmi sitesinden de indirede bilirsin eski soruları neyse sana bol şans
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

noxx

Mesaj gönderen noxx » 29 Ağu 2012, 09:23

arkadaşım ben başaladığımda 4 kadardı şimde ben 1-2-3-4-5-6 hepsini verdim ayrıca secmeli olarak 7 de verdim ben maol öğrencisi olduğum için bizde 4 kadardı busene 5-6 geldi onlarıda son sınavda verdim öncellikle kelime ezberle kelimleri bilirsin 50 rahat alırsın bunu yapan biri olarak söylüyorum...

Dpbdpb

Mesaj gönderen Dpbdpb » 29 Ağu 2012, 20:04

Ben 6. döneme kadar bir zorluk çekmedim ingilizce konusunda. İngilizce 6 çok zor geldi gözüme daha önce ingilizce kursuna gitmeme rağmen.Hem ortak hem de seçmelisini seçmiştim kitabı gördükten sonra keşke almasaydım dedim şevkim kırıldı çalışmadım yapamam sandım son 2 hafta çıkmış sorulara çalıştım şansıma çıkmış sorulardan çıkmıştı zaten ilk 5 soru kolaydı, ortak ve seçmeli ingilizceden geçtim. 7 ve 8. dönem ingilizceleri 6. döneme göre daha kolay bunlara da çıkmış sorulardan çalışmayı düşünüyorum..

çağrı
Uzman

Mesaj gönderen çağrı » 29 Ağu 2012, 20:45

öyle ne yapacaksınız peki bu süre zarfında ygs ve lys çalışmaları ne kadar sağlıklı yürüyor
işin kötüsü ben 6.için o o kadar çalıştım sadece 8 soru yapmışım ...
bir tek soru ile kaçırdık e kredi düşer bir daha al başa çalış kelime ezberle ,

ya hade birşey yapamıyosunuz enazından olma dı aöf deki gibi *çan eğrisi *sistemini oluştursunlar ingilizce için
kalma olmasın bu sistem asıl bizler için olmalıydı...bunun için dilekçe versek enazından inglizce için çan eğrisi sitemi oluşturulsa...
emrah hocam kripton abi bu konuda böyle bışıy yapılamaz mı?

(istatistiki yöntemlerle hesaplanıp standart sapma ve değişim aralığı belirlenerek bu aralıklardaki öğrencilere uygun harf notu atanır. Çan eğrisinde bir dersi alan tüm öğrencilerin aldıkları notlar toplanarak o dersin ortalaması bulunur ve bir dağılım oluşturulur.
Dersin ortalamasına göre bir dersten 50 ortalama ile CC gelebilirken başka dersten 60 ile CC gelebilir...yani en düşük alan öğrencinin notu baz alınarak geçme notu verilir )))))))
)ALLAH BELASINI VERSİN bu sistemin..
aşşağı tükürsen sakal yukrı tukursen bıyık.....

çağrı
Uzman

Mesaj gönderen çağrı » 29 Ağu 2012, 20:55

emrah42 yazdı:benim şu an 117 kredim var 2013 de 3 sınavda toplam 75 kredi alsam yeterli ama ingilizce 2 den 8 e kadar sınava girmem lazım bazılarından bir bazılarında iki ve üç defa bu da 15 krediyi geçiyor toplam 23 en az 8 kredisini geçmem lazım yani bana imkansız gibi geliyor ingilizce yüzünden işin yoksa ek sınav için ugraş dur kalkarsada ancak bizden sonra kalkar :) şöyle bir düşünüyorumda ocak ayına kadar ara ara ingilizce çalışmaktan başka çare yok duyduğuma göre eski sorulardan çıkyormuş sadece cevap yerlerini degiştiriyorlarmış eski sorulardan 5 tane çıksa bile 15 sorudan sallasak 4 tanesini tuttururuz gibi geliyor eski test kitaplarına bir bak aöl nin resmi sitesinden de indirede bilirsin eski soruları neyse sana bol şans
ancak çıkmış sorula dıyosunuz da onca çıkmış soruyu çalışsak bile ıng çabuk unutuluyor,hep tekrar istiyor netice de grameri hatırlamz yanılma payı çok yüksek olur dediğniz gibi yaptım ama hocasız bu dersi halletmek çok sıkıntııı..öyle bıle olsa çok zman ister diğer dersleri çalışmak için zamn konusun da çok zor olur...hem toto loto oynar gibi yapmak bu büyük bı haksızlık bıze kaderimizle oynuyorlar ...neden bı sene daha mağdur olalım ki bellki 2.kez ygs lys girme şansı olmaz ya da ilki kadar iyi yapmayız ............başka öneriniz yok mu?

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 30 Ağu 2012, 16:21

nasıl oluyor bilmiyorum ama 1-2-3-4-5-6-7 bir defa bile takılmadan verdim, hatta seçmeli bile verdim o derece. Önemli olan cümleyi cümle yapan unsurları öğrenmek arkadaşlar, birazcık da kelime hazneniz varsa direkt geçiyorsunuz.

yel1z
Acemi

Mesaj gönderen yel1z » 30 Ağu 2012, 17:04

benmde çok çalışmam lazım çok bu sefer korktum ya,ing 5 kadar tek seferde tamamınn seçmelisini de aldım ve geçtim,yalnız bundan sonrası zorladı hayır nedense moralimde bozuldu,anadolu lisesinin bana verdiği alt yapıya dayanıyordum12 yıl öncesinden aklına güvenirsen böle tuş olursun,bide 6.7.8. zorunlu olmaktan kaldırılsaydı ne çok sevinirdim ya..nereye dilekçe yazılmalı hemen yazayım..

çağrı
Uzman

Mesaj gönderen çağrı » 30 Ağu 2012, 18:36

aogorunus yazdı:nasıl oluyor bilmiyorum ama 1-2-3-4-5-6-7 bir defa bile takılmadan verdim, hatta seçmeli bile verdim o derece. Önemli olan cümleyi cümle yapan unsurları öğrenmek arkadaşlar, birazcık da kelime hazneniz varsa direkt geçiyorsunuz.
bireysel ama ygs lys hazılrlığnız ciddi şekilde yoksa zaten zevkine çalışır...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 31 Ağu 2012, 00:15

Arkadaşlar, biz geçen sene az uğraşmadık bu konuyla ilgili. Dilekçede yolladım kaç yere. Gelen cevabı buraya aynen yazacaktım ama gelen cevabı bulamadım sanırım atmışım.

Biz dilekçede bu dersin (5-6-7-8 kısmının) bizlere seçmeli ders olmasını da talep ettik. Soruların daha kolay hale gelmesini de istedik. Ama bu dersin kaldırılmayacağını söylediler. Yani örgün liseler ile aynı dersleri görmek zorundayız sanırım.

Tartışma bölümünde bu konu ile ilgili çok yazı var. Oralardan bi okuyun.

Bu çan eğrisi sistemi nedir hiç bilmiyorum bi araştırmak lazım. Ve gerekirse bu konuda dilekçe yazılabilir.
Resim

çağrı
Uzman

Mesaj gönderen çağrı » 31 Ağu 2012, 04:22

:(çan eğrisi aöf okuyupta zorunlu olan inglizce için geçerli bi sistem
yani istatistiksel olarak en düşük alan öğrencinin notu baz alınarak geçme notu verilir..

bızde 45 sabit ya büyük bı ksım 35 alırsa o zaman 40 geçme notu olur ......

noxx

Mesaj gönderen noxx » 31 Ağu 2012, 09:29

45 aşağı olmazzz

çağrı
Uzman

Mesaj gönderen çağrı » 31 Ağu 2012, 18:15

sanırm en bariz olarak 8.döneme 6-7-8 kalırsa gerekirse son döneme ağırlık verip 3 dersi de seçeriz bu kredileri düşürecek çokta riskli olacak ama umarım ek sınava kalmadan halledilir...

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 01 Eyl 2012, 21:34

yel1z yazdı:benmde çok çalışmam lazım çok bu sefer korktum ya,ing 5 kadar tek seferde tamamınn seçmelisini de aldım ve geçtim,yalnız bundan sonrası zorladı hayır nedense moralimde bozuldu,anadolu lisesinin bana verdiği alt yapıya dayanıyordum12 yıl öncesinden aklına güvenirsen böle tuş olursun,bide 6.7.8. zorunlu olmaktan kaldırılsaydı ne çok sevinirdim ya..nereye dilekçe yazılmalı hemen yazayım..

Yaz kızım :D A.ö.L Açık öğretim müdürlüğüne şaka bir yana daha önceki bazı bölümlerde 4 e kadar oluyordu tekrar bunun 4 e kadar indirebilirmiyiz diye yazarsanız çok güzel olur şimdi ben yazarımda daha ömrümde hiç dilekçe yazmadım :D Hatta bütün arkadaşlar toplanıp yazalım şu dilekçeyi dilekçe yazmak ingilizceye çalışmaktan kolay olmaz mı?
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 01 Eyl 2012, 21:49

Arkadaşlar şu linki http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 9aca4956faokuyun 12 sayfa gibi uzun tartışmıştık bu konuyu. Burada yazdığımız dilekçeler de yer alıyor
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön