düz lisedeyim 11.sınıfım, 12ye geçmem gerekiyodu sınıfta kaldım maalesef açıköğretime geçmek istiyorum bi kaç soruum olucak
1) 1 senede hem lise3 hemde 4ü verme imkanım varmı?
2) düz lise ile denkmi yani örgün öğretimle denkmi açık lise
3) mimarsinan ünv'ne gitmek istiyorum sorun olurmu açık lisede okumam
açık lise hakkında bilgi almak istiyorum
-
- Doktor
Re: açık lise hakkında bilgi almak istiyorum
cevap 1) 1 senede üç sınav var ve 90 puan alma ihtimali...(ek sınava 30 kredi veya aşağısı kalırsa gireblirsin) şimdi okuduğun okulun sana kaç kredi vereceği çok önemli ona göre yol çizebilirsin eğer 72 kredi ve üstü verirse mezun olabilirsin tabiki girdiğin sınavlarda başarılı olup bol kredi almalısın 
cevap 2) bence evet denk çünkü üniversite sınavlarında herkes gibi eşit şartlarda giriyoruz çalışan kazanıyor...
cevap 3) olmaz istediğin bölüm ne ise ona yönelik yol belirle yani okul başarı puanı önemli yerleştirmelerde (bölüm yok artık ama üniversitede sayısal bir bölümse istediğin o derslerinden yüksek not almalısın gibi veya muaf olmamak gibi)

cevap 2) bence evet denk çünkü üniversite sınavlarında herkes gibi eşit şartlarda giriyoruz çalışan kazanıyor...
cevap 3) olmaz istediğin bölüm ne ise ona yönelik yol belirle yani okul başarı puanı önemli yerleştirmelerde (bölüm yok artık ama üniversitede sayısal bir bölümse istediğin o derslerinden yüksek not almalısın gibi veya muaf olmamak gibi)
Açık lisede ders seçerken dönem önemli. Şİmdi sen lise 3 ü okumuşsun sonuna kadar anladığım kadarıyla. Toplam Dönemin muhtemelen 7 gözükür. Yani sen hem 11. sınıftan kaldığın dersleri hem de 7. dönem derslerini seçebilirsin gibi gözüküyor. Ama durumun netleşince buraya yazarsan dönem ve kredi bilgilerini daha net cevaplar yazabiliriz.
12. sınıf dersleri 7. ve 8. dönem derslerine denk açık lisede. Yılda 3 kez sınav var. Her sınavda 30 kredilik ders seçimi yapılabiliyor. Üst dönemlerden ders alamıyorsun ama alt dönem ve bulunduğun dönem derslerini birlikte alabilme şansın var.
Eşitiz arkadaşım örgünlerle. Sen çalış. Diploma notunu da yüksek tut. Sınavda da iyi puan alırsan istediğin bölüme yerleşirsin inşallah. Açık lise diye bir problem çıkmaz.
12. sınıf dersleri 7. ve 8. dönem derslerine denk açık lisede. Yılda 3 kez sınav var. Her sınavda 30 kredilik ders seçimi yapılabiliyor. Üst dönemlerden ders alamıyorsun ama alt dönem ve bulunduğun dönem derslerini birlikte alabilme şansın var.
Eşitiz arkadaşım örgünlerle. Sen çalış. Diploma notunu da yüksek tut. Sınavda da iyi puan alırsan istediğin bölüme yerleşirsin inşallah. Açık lise diye bir problem çıkmaz.

sınıfta kalıp mimar sinana gidebiliyosan tebrik ediyorum kardeşim
hem de düz liseden
hem de düz liseden