Üniversitede Bölüm Tercihi

Her Konuda Tartışabilirsiniz
KGamze
Doçent

Üniversitede Bölüm Tercihi

Mesaj gönderen KGamze » 08 Eyl 2012, 00:38

Arkadaşlar konuyu yanlış yere de açmış olabilir özür diliyorum.
Şimdi internetten baktığım kadarı ile Okul öncesi öğretmenliği bölümüne bir yerde sözel bir yerde eşit ağırlık yazıyor. Bunun hangisi doğru bilgisi olanlardan acil cevap bekliyorum.
Ve ben genel kültür bölümündeyim eşit ağırlık mı oluyorum? Genel kültür bölümünden mezun olup Okul öncesi öğretmenliği tercih etsem dezavantaj mı olur?
Bir de Okul öncesinin Çocuk gelişiminden farkı nedir? geçiş hakkı olanlar için mi yoksa bizlerde girebiliyor muyuz?

dersçalışankız
Doktor

Re: Üniversitede Bölüm Tercihi

Mesaj gönderen dersçalışankız » 08 Eyl 2012, 02:22

eğer aöf de okuyacaksan bu bölümü sadece kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunlarını alıyorlar düz liseler kabul edilmiyor ...örgünde tam bilmiyorum ama öncelik meslek lisesinden direk geçişlere verilir ve puanın çok kırılabilir zaten çok yüksek puan alman lazım...

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 08 Eyl 2012, 02:55

Örgün eğitiminden devam edeceğim Çocuk gelişimi bölümüne geçiş hakları var ama Okul öncesi bölümünü onlarında kazanması gerekiyor.
Ben genel kültür bölümü olarak sözel mi oluyorum Türkçe,Matematik mi? Okul öncesi eşit ağırlıktan alıyorum sanırım.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 08 Eyl 2012, 07:59

Burada okul öncesi renkli yazılmış bu bölümü tercih edebiliyorum o zaman?
http://i52.tinypic.com/hvuhd5.jpg
Şu genel kültür kesin sözel mi şimdi? Ben dershanede eşit ağırlıktayım okul öncesi eşit ağırlıktan alıyor diye.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 09 Eyl 2012, 04:58

Arkadaşlar kimsenin hiç mi bir bilgisi yok mudur? :(

Zaten matematik yapamıyorum. Sınav da da yapmayı düşünmüyorum amacım Türkçe ve Sosyal derslerini tam yapmak. Şimdi şu tablodan bir şey anlamadım ben genel kültürüm yani sözel bölümüm ve bu bölümleri tercih ettiğimde puanım mı düşürmüyorlar mı? Okul öncesi eşit ağırlık ama. Şimdi matematikle vakit kaybetmek istemiyorum dershanede direkt sözel grubuna geçsem?

Aylin20

Mesaj gönderen Aylin20 » 09 Eyl 2012, 05:18

KGamze yazdı:Arkadaşlar kimsenin hiç mi bir bilgisi yok mudur? :(

Zaten matematik yapamıyorum. Sınav da da yapmayı düşünmüyorum amacım Türkçe ve Sosyal derslerini tam yapmak. Şimdi şu tablodan bir şey anlamadım ben genel kültürüm yani sözel bölümüm ve bu bölümleri tercih ettiğimde puanım mı düşürmüyorlar mı? Okul öncesi eşit ağırlık ama. Şimdi matematikle vakit kaybetmek istemiyorum dershanede direkt sözel grubuna geçsem?
Genel kültür sözel bi alan ve sayisal bir bölüm secersen katsayi uygulanir ve puanin düser.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 09 Eyl 2012, 05:25

Zaten matematik yapmadan Okul öncesini kazanmam imkansız. İkinci tercihim olan bölüme yoğunlaşacağım o YGS 3 ten alıyor.

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 09 Eyl 2012, 07:00

Aylin20 yazdı:
KGamze yazdı:Arkadaşlar kimsenin hiç mi bir bilgisi yok mudur? :(

Genel kültür sözel bi alan ve sayisal bir bölüm secersen katsayi uygulanir ve puanin düser.
katsayı kalktı artık. puan düsmüyor. isteyen istediği bölüme gidebilir. o kimisinin eşit ağırlık, kimisinin de sözel almasının nedeni sanırım okullara göre değişiyor heralde. bence istediğin okulun bölümü en son hangi puan türüyle almış ona bak. böylece hangisine ağırlık vereceğini kestirebilirsin. yinede hem sözel hem de eşit ağırlığa dengede calıs derim. Tm ye biraz daha fazla olabilir.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 09 Eyl 2012, 07:29

İlk tercihim YGS 5 bunda Matematik lazım Türkçe ve Sosyal sorularının hepsini yapsam bile puanım yetmiyor. Diğeri YGS 4 buna puanım rahat rahat yetiyor ama hepsi meslek yüksek okulu geçiş hakları kalkacak diyorlardı yürürlüğe girdi mi bilmiyorum. Ben düz lise mezunu olacağım girme şansım çok düşük ama geçiş hakları kalkarsa girebilirim sanırım.

Sayısaldan sadece Geometri konularına çalışacağım biraz yapabiliyorum.

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 09 Eyl 2012, 08:49

işte o yüzden dedim. tm matematik özellikle iyi calısmak lazım. geometri bile iyidir onu anlıyorsan. 15 net yapsan üniversite sınavında o bile puanını bir hayli yükseltiyor.kac kisinin önüne geciyorsun. tabi diğerlerinin de iyi olması koşuluyla. bence takviye yardımlarla başarabilirsin.olmaz değil yani. diğer dedin de evet meslek liseleri sorunsalı var. cok nadir düzden alan bulabilirsin. bel ki kalkabilir. bu okul öncesi öğretmenliği de artık tarih olacak gibi, bu yeni sistemle. malum 66 aylık olayı geldi.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön