Kayıt yenileme - ALan - ders Seçme Sorunu ..

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Pnky0*
Acemi

Kayıt yenileme - ALan - ders Seçme Sorunu ..

Mesaj gönderen Pnky0* » 24 Eyl 2012, 23:31

Ben bugn kayıt yenileme yptırdmm..

Fakat Alanım daha önce TM ydi.. şimdi ise Alan yok yazıyo Alan kredilerim 0 landı..
Ve ders seçme işlemine tıkladığımda ' Durumunuz Ders Seçmek İçin Uygun Değildir. ' yazıyo..
Bu normal birşey mi düzelecek mi Sonra.. ?

Alanla ilgili sistemde bu yazıyo ..

I. KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK? Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ve öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler.
DİKKAT: Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olup ta 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren kayıt yenileyecek tüm öğrenciler alansız (alan yok) sisteme tabi olacaktır

leeneulneul

Re: Kayıt yenileme - ALan - ders Seçme Sorunu ..

Mesaj gönderen leeneulneul » 24 Eyl 2012, 23:36

Pnky0* yazdı:Ben bugn kayıt yenileme yptırdmm..

Fakat Alanım daha önce TM ydi.. şimdi ise Alan yok yazıyo Alan kredilerim 0 landı..
Ve ders seçme işlemine tıkladığımda ' Durumunuz Ders Seçmek İçin Uygun Değildir. ' yazıyo..
Bu normal birşey mi düzelecek mi Sonra.. ?

Alanla ilgili sistemde bu yazıyo ..

I. KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK? Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ve öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler.
DİKKAT: Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olup ta 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren kayıt yenileyecek tüm öğrenciler alansız (alan yok) sisteme tabi olacaktır

benimde öyle:(

Pnky0*
Acemi

Mesaj gönderen Pnky0* » 24 Eyl 2012, 23:37

Alla Alla herkesde mi bu sorun var acaba.. :S
Alanınzda mı değişti ..?

leeneulneul

Mesaj gönderen leeneulneul » 24 Eyl 2012, 23:53

şimdi dikkatlice baktım , alanlar kalktığı için ve alan yok derslerıni alacağız oyuzdende alan kredilerimiz silimiş direk 192 ye tamalarsak kredizi mezunuz sanırım benım anladıgım bu.

GDilara
Çırak

Mesaj gönderen GDilara » 24 Eyl 2012, 23:54

Suanda bu sorun herkesde var malesef. 147 yi aradım bilgi almak için daha acılmamıs ders secme işlemleri.

Pnky0*
Acemi

Mesaj gönderen Pnky0* » 25 Eyl 2012, 00:01

şimdi bnm toplam kredim 179 .

4 tane zorunlu inglzce dersi eklendi..
bu 4 ingilizceden geçemezsem diğer derslerden geçip kredimi tamamladığımda mezun olamıyomuyum ben ?
En son Pnky0* tarafından 27 Eyl 2012, 06:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

leeneulneul

Mesaj gönderen leeneulneul » 25 Eyl 2012, 00:13

inan bilmiyorum. bende yeni kayıt oldum ve ney pacağımı bilmiyorum. ders seçe işleri bi başlasın yardımcı olurlar sanırım. sıkıntıdayım of :(

Pnky0*
Acemi

Mesaj gönderen Pnky0* » 25 Eyl 2012, 00:22

Mağduruz yanii..
İngilizceyi geçemezsek 1 sene daha sınavlara girmeye devaaam..

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 25 Eyl 2012, 01:11

ingilicen ortak dersinse, onu ya 45 alıp gecıceksın yada 3 kere girip muaf olucaksın, ama muaf olduğun dersin kredisini alamasın, o durumda da başka derslerden '' seçmeli'' dersden aldığın krediyle 192 yı tamamlayarak mezun olucaksın.
ALANSIZ DEMEK alan kredisi olmaksızın sadece Orak dersleri verekerk veya muaf olarak 192 krediyi tamamlayıp mezun olmak demek.
Genel kültür alanı gibi, asında.. sadece bu seneye özgü Y.dil ler Ortak dersler arasına girmiş sanırım buda M.E.B nın yeni yöntmeliğine gore duzenlendı sonucta. AOL de M.E.B e bağlı bır eğitim yuvası.
Amaclarıda inanları soğutmak değil. Başka bir ülkede bole bir sistem yok ... Örgun dişinda insanlr okuyalım dıye bize fırsat veriyorlar Eleştirirken düşünelim lütfen.. Sınav başına 20TL ödeyıp çok kolay bir sistmem de 2,5 yıl içine mezun olabile olanagı kime veriliyor allah aşkına?

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 25 Eyl 2012, 01:14

Alanların kaldırılması sadece açık liseliler için sözkonusu olan bir durum değil. Tüm örgünlerde de kalkıyor artık. Bu yapılan bir haksızlık değil ben de sözel ile başlayıp sonra isteğim dışı alansıza geçmiştim. İngilizce dersi gayret edildikten sonra geçilebilecek bir ders.

Ders seçme işlemi için yakında sistem açılacaktır
Resim

Pnky0*
Acemi

Mesaj gönderen Pnky0* » 25 Eyl 2012, 01:45

vişneçürüğü yazdı:ingilicen ortak dersinse, onu ya 45 alıp gecıceksın yada 3 kere girip muaf olucaksın, ama muaf olduğun dersin kredisini alamasın, o durumda da başka derslerden '' seçmeli'' dersden aldığın krediyle 192 yı tamamlayarak mezun olucaksın.
ALANSIZ DEMEK alan kredisi olmaksızın sadece Orak dersleri verekerk veya muaf olarak 192 krediyi tamamlayıp mezun olmak demek.
Genel kültür alanı gibi, asında.. sadece bu seneye özgü Y.dil ler Ortak dersler arasına girmiş sanırım buda M.E.B nın yeni yöntmeliğine gore duzenlendı sonucta. AOL de M.E.B e bağlı bır eğitim yuvası.
Amaclarıda inanları soğutmak değil. Başka bir ülkede bole bir sistem yok ... Örgun dişinda insanlr okuyalım dıye bize fırsat veriyorlar Eleştirirken düşünelim lütfen.. Sınav başına 20TL ödeyıp çok kolay bir sistmem de 2,5 yıl içine mezun olabile olanagı kime veriliyor allah aşkına?
Alan konusunda Seçimleri bize bıraksalardı hiiç fena olmazdıı..
Evet bu konuda haklısınz..

Alanların kaldırılması sadece açık liseliler için sözkonusu olan bir durum değil. Tüm örgünlerde de kalkıyor artık. Bu yapılan bir haksızlık değil ben de sözel ile başlayıp sonra isteğim dışı alansıza geçmiştim. İngilizce dersi gayret edildikten sonra geçilebilecek bir ders.
Ders seçme işlemi için yakında sistem açılacaktır
Lise Eğitim hayatında Alan artık olmayacak öylemi.. :/
bilgi için tşk ederm..

Kullanıcı avatarı
ghost38
Doktor

Mesaj gönderen ghost38 » 25 Eyl 2012, 01:51

ben de ders seçemiyorum şuan yaf :( nezamana kadar seçebiliriz acaba bir an önce başlasak derslere
......
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 25 Eyl 2012, 22:00

genel kültür alanında toplam 198 kredım vardı ve 2 zorunlu dersım vardı onlardan muaf olunca mezun olucaktım sımdı kayıt yenılıyınce alanım alan yok olacak bu konu ıle ılgılı Bugün 147'yi aradım evet dogru degısecek dedım kredımde bır degısıklık olucakmı dedıgımde olabılır dedıler genel kültür alanında Turizim 1 ve 2 dersleri 4 erden 8 kredi girişimcilik 1 ve 2 2'şerden 4 kredi birde demokrasi ve insan hakları var 1 kredi bu dersleri kapatmıştım başarı ile alan yok alanı derslerine baktığımda bu dersler o bolumde yok muhtemelende olmadıkları ıcın yukarda saydıgım kredısını adlıgım derslerin toplamı 13 kredi 198'den düşülecek 185 kredim olacak kafam karışık hak ederek aldığım 198 kredi düşecek mi aynı mı kalacak arkadaşlar şuanda çok mutsuzum der an ağlamak istiyorum çünkü aklıma gelen başıma gelir okadar çalışıp çabaladım mezun durumuna geldim 198 kredi aldım neler çektim alana kadar bi anda alan yoka geçirilerek 198 kredim makaslanıcak :cry: hakkıma girenlere hakkımı helal etmiyorum çünkü 198 kredim düşerse yeniden 192'yi tutturmak ıcın ve geçmek ıcın uğraşıcam ve kalan derslerde benim için çok zor :cry: ingilizcelerden anlasam ingiliz olurdum böle birşey olacağını bilsem çalışırdım ama şimdi içimden hiç birşey yapmak gelmiyor :cry: arkadaşlar kredim gerçekten düşecek mi yoksa 198 olarak kalıcak mı?

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 25 Eyl 2012, 22:28

Armageddon biraz sabret...ben ekimin ilk haftası diye düşünmüştüm ama daha önce açacaklar sanırım ders seçme işlemini ...işte o zaman senin durumun da netleşir geçtiğin dersleri silemezler alınan krediler düşmez sadece ingilizce 8 e kadar zorunlu sanırım bu dersler eklenir zorunlu olarak....

sayfa açıldığında bizi de bilgilendirirsin :)

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 25 Eyl 2012, 22:32

Arkadaşlar Alansız okuma liseler 4 yıllık sisteme geçtiğinde başlamıştı... yeni bir uygulama değil ki sadece eski alanlı okuyan öğrenciler lise 3 ve 4 olanlara devam hakkı verildi alanlı okumalarına şimdi ise herkes eşit...alansız yani genel kültür bölümü oluyor ...aslında üniversite sınavlarında haksızlık olmuyor bizlere tam tersi bir fırsat istediğimiz bölümü tercih edebiliyoruz başarılı olduğumuz alanı kendimiz belirlemiş oluyoruz.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön