Hem çalışıp hem okuyanlar var mı?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ertert
Çırak

Hem çalışıp hem okuyanlar var mı?

Mesaj gönderen ertert » 25 Eyl 2012, 04:18

Hem çalışıp hem okuyupta mezun olan varmı aranızda arkadaşlar.Ben de şuan yeni kayıt oldum şuan bir işte çalışıyorum.Hem okuyup hem çalışmak nasıl olacak bilmiyorum.Derslere zaman ayıramama gibi bir durum var.Bu yüzden başarısız olabileceğimi düşünüyorum.İşi bırakmam da mümkün değil.Yeni kayıt olduğum için açık lise sistemini de pek bilmiyorum.Galiba üç ayda bir sınavlar var.Tecrübeli biri var mı aranızda

Hiç kimse sıradan değildir

Kullanıcı avatarı
ghost38
Doktor

Re: Hem çalışıp hem okuyanlar var mı?

Mesaj gönderen ghost38 » 25 Eyl 2012, 04:21

kardeşim ben hem çalışıyorum hem okuyorum kendine bi ders programı yap gündüz işe gidersin akşam der çalışırsın.
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Kullanıcı avatarı
Kayhan
Çırak

Mesaj gönderen Kayhan » 25 Eyl 2012, 05:59

Aol'de okuyanların çoğu zaten çalışıp okuyanlardan oluyor genellikle. Bunun yanında yaşı genç olanlar, sadece okuyanlar dershaneye gidenler de var. Yani herşekilde öğrenciye hitap ediyor, ama çoğunluk bazında çalışıp okuyanlar mevcut. Kendimden örnek vermem gerekirse, ben 97'de liseden tastikname alıp askerliğe kadar çalışmıştım, yani 21 yaşa kadar. Sonra 2001 askerden izne geldiğimde Aol kayıt oldum askerken bile 1 defa sınava girdim. Sonra aralıklarla kayıt yenilemedim, işe ağırlık verdim gel zaman git zaman önemsememek derken 32 yaşımda ek sınavla mezun oldum. Bende çalışan biri olarak 2010 dan beri düzenli bütün sınavları aksatmadan girdim, çalışmamı pek etkilemedi bu durum. Her sınavda doğru düzgün çalışmadan en düşük aldığım kredi 20 kredi oldu. Burda mesele sınavların haftasonu olduğu için, iznini buna göre ayarlaman olacak. İşten arta kalan zamanlarda çalışman sana çok rahat kafi kafi yeter. Ben 50 yaşında Aol'den mezun olup Üniversite bitiren bir çok insanla tanıştım ve herkez çalışan insanlar. Çalışman seni engellemez, yeterki kitapları gözgezdir, çıkmış sorulara göz gezdir, bol bol ders notu tut sıkıntı yaşamadan mezun olursun.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 26 Eyl 2012, 03:00

Hem çalışıp hem okuyanlar elbette çok sayıda var açık lisede. İstedikten sonra yapabilirsiniz. Bilmediğiniz bir çok şeyi bu foruma takılarak öğrenebilirsiniz.

Açık lisede yılda 3 sınav var. Ocak, mayıs ve temmuz aylarında. Temmuz ayındaki sınav 18 yaşında gün almış ve daha üst yaşlarda olanlar için. Bu sayede sıfırdan başlayan biri yılda 3 kez sınava girerek 8 dönemi 2.5 yılda bitirip mezun olabiliyor.

Sözel derslerin kitabını baştan sona okuyup bol bol geçmiş sorulardan çözerseniz rahat geçersizin. Sayısallar için hem aöl ün kitabına çalışın hem de internetten ders veren siteler var ücretsiz buralardan faydalanabilirsiniz. Ben ekol hoca sitesinden matematik konusunda çok istifade etmiştim.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön