YENİ KAYDOLDUM HİÇ BİŞEYDEN HABERİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ??

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Bilemiyorum

YENİ KAYDOLDUM HİÇ BİŞEYDEN HABERİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ??

Mesaj gönderen Bilemiyorum » 26 Eyl 2012, 20:48

Öncelikle herkeze MERHABA. Konu başlığında belirttiğim gibi AOla yeni kaydoldum ve bazı şeyleri sağdan soldan duyarak bilgi edindim ve kafama takılan bir kaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim...

1/ Bir kerede en fazla kaç ders seçebiliyoruz ?
2/ Alan dediğiniz şey okulda ki gibi sözel sayısal falan mı ?
3/ Sınava gittiğimiz zaman kaç tane sınav oluyoruz ?
4/ Geçme kredisi 45. diyelim ki ben 100 aldım 45 alanla aramızda ki fark ne olucak ?
5/Dönemler ne anlama geliyo ? Sınava gitiiğimizde kaç dönemden sınav oluyoruz ?

noxx

Re: YENİ KAYDOLDUM HİÇ BİŞEYDEN HABERİM YARDIMCI OLUR MUSUNU

Mesaj gönderen noxx » 26 Eyl 2012, 21:38

seçeceğin dersle bağlı ama en fazla 30 kredi
alanlar sadece mesleki açık öğrtimde var sizde yok
4 oturum oluyor sabah ve öğlen
tabiki ne kadar yüksek alırsam dip notun okadar yüksek olur
kredili sistemde sınıf yoktur
9. sınıf: 1 ve 2 dönem
10.sınıf : 3 ve 4 dönem
11. sınıf : 5 ve 6 dönem
12. sınıf : 7 ve 8 dönem

Kullanıcı avatarı
Kayhan
Çırak

Re: YENİ KAYDOLDUM HİÇ BİŞEYDEN HABERİM YARDIMCI OLUR MUSUNU

Mesaj gönderen Kayhan » 26 Eyl 2012, 23:03

Bilemiyorum yazdı:Öncelikle herkeze MERHABA. Konu başlığında belirttiğim gibi AOla yeni kaydoldum ve bazı şeyleri sağdan soldan duyarak bilgi edindim ve kafama takılan bir kaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim...

1/ Bir kerede en fazla kaç ders seçebiliyoruz ?
2/ Alan dediğiniz şey okulda ki gibi sözel sayısal falan mı ?
3/ Sınava gittiğimiz zaman kaç tane sınav oluyoruz ?
4/ Geçme kredisi 45. diyelim ki ben 100 aldım 45 alanla aramızda ki fark ne olucak ?
5/Dönemler ne anlama geliyo ? Sınava gitiiğimizde kaç dönemden sınav oluyoruz ?

1/ Ders sayısından ziyade, önemli olan kredi burada. 30 krediye kadar ders seçebilirsin, kredilerin 30 olduğunda ders sayını hesap edebilirsin. Burda ders sayısı değil krediyi baz alacaksın.

2/ Alan dediğimiz evet, aynı sözel, sayısal eşit ağırlıkla aynı oluyor. Sosyal, Fen, TM, Genel Kültür, Yabancı Dil vardı. Fakat son müfredat değişimiyle artık alanlar kalktı, herkez alansız oldu.

3/ Sınavlara 30 kredini kapsayan dersler kadar giriyorsun. Sınavlar C.tesi, Pazar ikişer oturum halinde, toplam 4 oturumdan oluşuyor. Seçtiğin dersleri ( örn: 30 kredin 10 dersden oluşuyorsa, bunu 4 oturuma bölüyorlar).

4/ Burada 45 alan barajı geçer, o dersin kredisini alır. Fakat 45 ile 100 arasında mezuniyetin geldiğinde, diploma notuna etkisi vardır. 2 geçer alanla, 5 geçer alan bir olmadığı gibi, burada da hedef en yüksek puanla geçmek olacak. Diploma notuna aldığın notların direk etkisi oluyor.

5/ Dönemler senin mezuniyet şartlarını ve kredilerini toplamana yardımcı oluyor. Toplam 8 dönem okuma zorunluluğun şart, bunun altında mezun olamazsın. Senede 3 dönem sınav olur ( 3. dönem sınavlarına 18 yaşını doldurmuşsan katılabiliyorsun.) Ayrıyetten hersene uygun görülürse, kredisi mezuniyete yaklaşanlara ek sınav açılıyor. Bu yüzden Aol'de derslerine iyi hakim olur, iyi çalışırsan 2.5 senede mezun olabilme şansına sahip oluyorsun. Bu tamamen öğrenciye bağlı bir durum.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön