ya_san_01 yazdı:elbette diploma notumu yüksek tutmak istiyorum hocam.ben ortakları farklı farklı derslerden mi seçmem daha iyi olur,yoksa dil anlatım -3-4-5 -6 ve türk edebiyatı 3-4-5-6 şeklinde iki ders şieklinde mi seçmem daha iyi olur.bu şekilde saçma olmuyo mu sadece 2 ders okuyarak..çok karışık bi sistem ya anlamak ayrı bi dert.şimdi ben bu ortakların arasıından seçtiklerimi mi mutlaka vermem lazım yoksa listede yazanların hepsini mi vereceğim.valla amacım bir an önce mezun olup bi üni.kazanmak ama önce sistemi anlamam lazım heralde.şimdi ben nasl mezun olurum ne zaman olabilirm dönem bilgilerimi yazmıştım hocam yardımcı olursanızsevinirim.
Ben olsam karışık seçerdim yukarıda dediğim gibi.
Mesela bir liste hazırladım sanırım 30 kredi oluyor
Din 3-4-5-6-7
Felsefe-1
tarih-3
inkılap-1
ingilizce-3
dil-3
edebiyat-1-2-5-6
sağlık 1-2
trafik-1
bunları seçersen toplam kredin 30 olması lazım yanlış hesaplamadıysam.
Bir de ingilizcen nasıl. Eğer ingilizceyi geçmek istemiyorum herbirinden 3 er kez sınava girip muaf olurum diyorsan 3-4-5-6-7 hepsini seç ve yukarıdaki listeden de edebiyat 5-6 yı ve din 6-7 yi çıkart. Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın. Yok ben çalışıp geçerim diyorsan ingilizcelerin hepsi birden ağır gelir.
Kredin 84 şu an. Yaşın temmuz sınavına girmeye uygunsa 2013 yılında toplam 3 sınavdan 90 kredi alırsan kredin 174 eder. Kalan 18 krediyi de ek sınavda tamamlayıp 2013 yılında mezun olabilirsin. Ya da ocak 2014 de mezun olursun. Tabi o listede ortak yazan tüm dersleri bitirmen şartıyla.
Listede yazanların ortaklarını geçmek zorundasın ya da 3 kez sınav girip başarısız olursan muaf olursun ve o dersi geçme zorunluluğun kalkar sadece dil anlatım derinden muaf olma yok o dersi mutlaka geçeceksin.