lütfen yardım arkadaşlar?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ya_san_01
Acemi

Re: lütfen yardım arkadaşlar?

Mesaj gönderen ya_san_01 » 05 Eki 2012, 02:56

mellon133 yazdı:Lise 1 de bende teşekkür almıştım . lise 2 de kaldım . 32 kredi geldi sana nasıl o kadar fazla kredi gelir .s
bence asıl sorun lise 1 de teşekkür alıp lise 2 de kalmayı nasıl başardın bunu merak ediyorum :) kredi ekrannda yazanları yazdım valla bende anlamadım doğrusu

ADINI DAĞLARA YAZDIĞIMMM?PEH NE YAZACAM BE?BİZ KALBİMİZE YAZDIK, KENDİMİZ DAHİ GÖRMEYİZ...VAY BEE...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 05 Eki 2012, 04:58

ya_san_01 yazdı:elbette diploma notumu yüksek tutmak istiyorum hocam.ben ortakları farklı farklı derslerden mi seçmem daha iyi olur,yoksa dil anlatım -3-4-5 -6 ve türk edebiyatı 3-4-5-6 şeklinde iki ders şieklinde mi seçmem daha iyi olur.bu şekilde saçma olmuyo mu sadece 2 ders okuyarak..çok karışık bi sistem ya anlamak ayrı bi dert.şimdi ben bu ortakların arasıından seçtiklerimi mi mutlaka vermem lazım yoksa listede yazanların hepsini mi vereceğim.valla amacım bir an önce mezun olup bi üni.kazanmak ama önce sistemi anlamam lazım heralde.şimdi ben nasl mezun olurum ne zaman olabilirm dönem bilgilerimi yazmıştım hocam yardımcı olursanızsevinirim.

Ben olsam karışık seçerdim yukarıda dediğim gibi.

Mesela bir liste hazırladım sanırım 30 kredi oluyor

Din 3-4-5-6-7
Felsefe-1
tarih-3
inkılap-1
ingilizce-3
dil-3
edebiyat-1-2-5-6
sağlık 1-2
trafik-1

bunları seçersen toplam kredin 30 olması lazım yanlış hesaplamadıysam.
Bir de ingilizcen nasıl. Eğer ingilizceyi geçmek istemiyorum herbirinden 3 er kez sınava girip muaf olurum diyorsan 3-4-5-6-7 hepsini seç ve yukarıdaki listeden de edebiyat 5-6 yı ve din 6-7 yi çıkart. Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın. Yok ben çalışıp geçerim diyorsan ingilizcelerin hepsi birden ağır gelir.

Kredin 84 şu an. Yaşın temmuz sınavına girmeye uygunsa 2013 yılında toplam 3 sınavdan 90 kredi alırsan kredin 174 eder. Kalan 18 krediyi de ek sınavda tamamlayıp 2013 yılında mezun olabilirsin. Ya da ocak 2014 de mezun olursun. Tabi o listede ortak yazan tüm dersleri bitirmen şartıyla.

Listede yazanların ortaklarını geçmek zorundasın ya da 3 kez sınav girip başarısız olursan muaf olursun ve o dersi geçme zorunluluğun kalkar sadece dil anlatım derinden muaf olma yok o dersi mutlaka geçeceksin.
Resim

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 05 Eki 2012, 05:53

1993 doğumluyum bu arada yaşım 3 sınava girmeye tutuyor heralde.seçtiğim dersleri 1.sınavda verdiğimde 2.dönem başka dersler mi seçiyorum?toplam dönem:7 aöl dönem:2 yazıyor benim bulunduğum dönem hangisi oluyor bunu bilmiyorum.7 mi 2 mi.
ADINI DAĞLARA YAZDIĞIMMM?PEH NE YAZACAM BE?BİZ KALBİMİZE YAZDIK, KENDİMİZ DAHİ GÖRMEYİZ...VAY BEE...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 05 Eki 2012, 17:03

ya_san_01 yazdı:1993 doğumluyum bu arada yaşım 3 sınava girmeye tutuyor heralde.seçtiğim dersleri 1.sınavda verdiğimde 2.dönem başka dersler mi seçiyorum?toplam dönem:7 aöl dönem:2 yazıyor benim bulunduğum dönem hangisi oluyor bunu bilmiyorum.7 mi 2 mi.
Yaşın tutuyor evet. 1. sınavda seçtiğin dersleri geçersen sorumluluğun bitiyor ve 2. dönem kalan diğer dersleri seçiyorsun. Önceki sınavda 1-2 tane dersten geçemezsen onları tekrar seçip sınava girebilirsin bir sonraki dönem. Senin bulunduğun dönem 7. Eğer 2 olsaydı dönemin, 3.4.5.6. ve 7. dönem derslerini seçemezdin. YAni ders seçme ekranında olmazdı bu dersler. Şimdi var değil mi yanında 3-4-5-6-7 yazanlar. O zaman senin dönemin 7.

2 sadece açık lisede okuduğun dönemi ifade eder. Mezuniyet vs..için senin toplam dönemin esasdır.

Eğer birkaç tane seçmeli ders seçmek istersen coğrafya 5-6-7 çok kolay. Sosyoloji 1-2 de kolay ders. Kitabı bir kez okumakla 90 ve üstü alabilirsin. Mesela bu dönem coğrafya 5 i seçmeli alırsın. Mayıs da coğrafya-6 yı, temmuzda coğrafya-7 şeklinde olabilir.

Sistem aslında çok basit. Biraz araştır forumda gez. Aöl ün resmi sitesini oku. Aslında benim yazdıklarım bir tavsiye niteliğinde. Kişiyi en iyi kendisi bilir. SEn durumuna göre ders seçimini kendin ayarlayacaksın.
Resim

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 07 Eki 2012, 03:23

483 SAĞLIK BİLGİSİ - 1 1 1 Ortak
484 SAĞLIK BİLGİSİ - 2 2 1 Ortak
411 TÜRK EDEBİYATI 1 1 3 Ortak
412 TÜRK EDEBİYATI 2 2 3 Ortak
114 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4 4 1 Ortak
115 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5 5 1 Ortak
116 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 6 6 1 Ortak
117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7 1 Ortak
133 TARİH 3 3 2 Ortak
155 COĞRAFYA 5 5 4 Seçmeli
403 DİL VE ANLATIM 3 3 2 Ortak
404 DİL VE ANLATIM 4 4 2 Ortak
491 TRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 1 7 1 Ortak
113 DİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -3 3 1 Ortak
121 FELSEFE - 1 5 2 Ortak
141 T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1 5 2 Ortak
242 YABANCI DİL - 3 3 2 Ortak

ders seçimini bu şekilde yaptım sizce nasıl arkadaşlar tecrübeliriniz ne diyor bu seçime?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 07 Eki 2012, 04:40

İyi gibi. Bunlar zaten sözel ders. Kitaplarını bir kez baştan sona okursan ve bol bol çıkmış sorulardan çözersen geçersin. 17 ders sayısı olarak çok gibi ama yapabilirim diyorsan olur. Din kültürü, trafik ve sağlık diğerlerine göre kolay.
Resim

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 07 Eki 2012, 05:21

doğru 17 fazla gibi de bir türlü krediyi dolduramadım.şöyle bi uyanıklık yapsam 1 -2 tane ortakders çıkarıp, mesela edebiyatın hem seçmelisini hem ortağını aynı anda verebilirmiyim.konular aynı oluyor ya böyle bişe mümkünmü?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 09 Eki 2012, 05:15

Mümkün tabi. Ama dönemlere göre ortakları da göz önünde bulundurarak seçimlerini yap ki sonra mezun olma aşamasında karşına ortak ders çıkmasın.
Resim

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 10 Eki 2012, 04:55

hocam peki son sorum müsadenizle.hem seçmeli,hem ortak dersi aynı seçtiğimde sınavda sorular aynı olur heralde(konular aynı olduğu için)..bu listeme yeni ortak dersler eklenecek mi?eklenecekse ne zaman?tam ben kredimi dönemimi tamamladığımda yeni ortak dersler eklenirse ne olcak?şimdi ders seçimi yaptım sayfamda,kaydet butonu felan yoktu ama tekrar girdiğimde seçtiğim dersler gözüküyor .şimdiden teşekkürler...

bide ben geçen sene maölye ilk kayıt olmuştum.ama kayıt yenileme yapmaıdm ve yüz yüze eğitim almadım.bu sene de aöldyim.yalnız sayfamda geçen sene den başarısız dersler butonunda 20 kredilik ortak dersler var ve sınava girmedi yazıyor.onlarıda vermem gerekiyormu.hadi onları versem milli güvenlik de var başarısızlar arasında.ama bu seneki seçmem gereken dersler arasında milli güvenlik yok.bu problem olur mu?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Eki 2012, 22:34

Sorular belki aynı olmayabilir ama aynı kitaptan çıkar sorular.

Şimdi senin toplam dönemin 7 ise daha 8. dönem dersleri var. Ders seçme ekranında 8. dönem dersleri yokmuştur büyük ihtimalle. Dönemin 8 olunca yani mayıs sınavı için ders seçerken 8 ler eklenecek. Daha da eklenmez ama alttan geçemediğin ders olursa onlarda olur zorunlu derslerin arasında. Hepsini eritmek zorundasın.

Sen şu anki zorunlu dersler ekranında hangi dersler varsa onlardan sorumlusun. Sorumlu olduğun tüm dersleri o ekrandan takip et.

Mesela ben matematik-1 den iki defa kaldım. 3. sınavdan geçtim. Başarısız dersler listemde bu matematik hala duruyor ama başarılı derslerde de var ( çünkü 2 defa kaldım ama 3. sünde geçtim ama her ikisinide bilgi amaçlı orada bulunduruyorlar ) Umarım anlatabilmişimdir
Resim

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 10 Eki 2012, 23:20

yanılmıyorsam açık lisede dağa önce bir dönem okuyup sınavlara girdin orgün liseden verilen kredinin üstüne açık liseden gırdıgın sınavda kazandıgın kredilerde eklendi onların toplamı ile 84 kredin oldu örgün liseden açık liseye geçişte vermemiştirler sana 84 kredi diyelim ki senin örgün lisede notların hesaplandı ve 64 kredi verdiler sana sen 20 kredide açık lise sınavından kazandın eder 84

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön