STAJ VEYA İŞLETMEDE BECERİ EĞİTİMİ
-
STAJ VEYA İŞLETMEDE BECERİ EĞİTİMİ
Arkadaşlar ben 11. sınıf öğrencisiyim. Almam gereken kültür derslerini fazlasıyla tamamladım ve hala almaya devam ediyorum. Diploma notunu yükseltmek için. Mesleki eğitim derslerim devam ediyor. Soru 1- 12.sınıfa geçtiğimde sadece işletmede beceri eğitimi kalıyor mezun olmam için. Ben zaten 10 yıldır işletmede bakım onarım üzerine çalışıyorum mesleğim bu. Ama yinede 2 dönem çalıştığım işletmede beceri eğitimi adı altında zaman olarak beklemem gerekiyormuş. Yani diplomayı elime 1 yıl daha geç alacağım. Bunun için ne yapabilirim. (kalfalık belgemde mevcut)
Re: STAJ VEYA İŞLETMEDE BECERİ EĞİTİMİ
bişey yapamazsın bende aynı durumdayım defteri imzalatacaksın kanun böyle ...a.cerrahoğlu yazdı:Arkadaşlar ben 11. sınıf öğrencisiyim. Almam gereken kültür derslerini fazlasıyla tamamladım ve hala almaya devam ediyorum. Diploma notunu yükseltmek için. Mesleki eğitim derslerim devam ediyor. Soru 1- 12.sınıfa geçtiğimde sadece işletmede beceri eğitimi kalıyor mezun olmam için. Ben zaten 10 yıldır işletmede bakım onarım üzerine çalışıyorum mesleğim bu. Ama yinede 2 dönem çalıştığım işletmede beceri eğitimi adı altında zaman olarak beklemem gerekiyormuş. Yani diplomayı elime 1 yıl daha geç alacağım. Bunun için ne yapabilirim. (kalfalık belgemde mevcut)
-
Arkadaşlar bu konuda pek bilgisi olan yok galiba. Çalışan personel aynı iş yerinde aynı işi yaparken stajınıda yapmış sayılıyor. Peki bunu 1 yıl beklemek niye? Kişi kurumundan aldığı onaylı yazısını okula sunduğunda bu süreden muaf olması gerekir mantıken. Eğer bu durumda olan başka arkadaşlarda varsa Genel müd'lüğe ve Bakanlığa mail veya telefon yoluyla taleplerde bulunmamız gerekir. Yani değişmeyecek sistem yoktur. Ek sınavlar talepler doğrultusunda yapılıyorsa bunun içinde bi çözüm olmalı. Bugün için bu duruma sessiz kalanlar yarın sizde beklemek zorunda kalacaksınız.
Merhaba, MAÖL yönetmelik madde 31'e göre, "alanında kalfalık belgesi olan öğrenciler stajdan muaf tutulur." diye bir madde var. Dolayısıyla senin kalfalık belgen şuan okuduğun bölüm ile ilgili ise muaf olursun. Ama stajdan muaf olsan da 1 yıl erken mezun olamazsın, çünkü; okulda 12. sınıfın haftalık 4 saatlik dersini görmek durumundasın yine de...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
çok doğru cevap...emrahk yazdı:Merhaba, MAÖL yönetmelik madde 31'e göre, "alanında kalfalık belgesi olan öğrenciler stajdan muaf tutulur." diye bir madde var. Dolayısıyla senin kalfalık belgen şuan okuduğun bölüm ile ilgili ise muaf olursun. Ama stajdan muaf olsan da 1 yıl erken mezun olamazsın, çünkü; okulda 12. sınıfın haftalık 4 saatlik dersini görmek durumundasın yine de...