Mezun olurmuyum.
-
Mezun olurmuyum.
Arkadaşlar 112 kredim geldi 192 kredide mezun olunuyormuş alanım yok. Yıl içinde 3 sınav oluyor onu biliyorum galiba üniversite tutturanlara ek sınav hakkı tanınıyormuş. ben bu sene üniversite sınavına giricem üniversiteye yerleştiğim halde mezun olamazsam napıcam yardımcı olurmusunuz.
-
- Asistan
Re: Mezun olurmuyum.
ünüversisteye yerleşmen için illa ki mezun olman lazım mezun olamazsan ünüversiteyi kazansanda giremezsin o yüzden sınavlarda yüksek kredi almaya bak ek sınavlara kalırsanda eski çıkmış sorulara çalış paso ordan soruyorlar ek sınavlarda çıkmış sorulardan seçiyorlar
Öss Kazananlar İçin Ek sınav hakkı. 24 Kredi ve 24 Krediden az Olanlar İçin yapılıyor.
-
arkadaşlar bu sene 5. ek sınav yapılmış mesela ben ilk yerleşmede yerleştim üniversiteye 4. sınav olan ek sınavda bitmedi 5. ek sınava kadar bekliyorlar mı?
-
arkadaşlar bu sene 5. ek sınav yapılmış mesela ben ilk yerleşmede yerleştim üniversiteye 4. sınav olan ek sınavda bitmedi 5. ek sınava kadar bekliyorlar mı?
Burada biraz bilgi karmaşası olmuş.
Sizin eğer düz lise ise 80 kredi eksiğiniz var ve bu 80 krediyi temmuz sınavı ile tamamlayabilirsiniz. Biraz gayret edin ve ek sınava kalmayın derim çünkü sıkıntı stres oluyor.
Ayrıca ek sınava hak kazanmak toplam dönemin en az 8 olmalı ve 24 değil 30 ve daha az kredi ihtiyacı olanlar girebiliyor ek sınava ( 2. ek sınavda kredi sayısı daha farklıydı )
Ayrıca bu sene 5 tane ek sınav yapılmadı. Sadece 2 ek sınav oldu ama bu her sene garanti değil. Yapılıyor genelde ama garanti gözüyle bakılmamalı mümkünse temmuz sınavı ile mezun olmak en rahatı.
Sizin eğer düz lise ise 80 kredi eksiğiniz var ve bu 80 krediyi temmuz sınavı ile tamamlayabilirsiniz. Biraz gayret edin ve ek sınava kalmayın derim çünkü sıkıntı stres oluyor.
Ayrıca ek sınava hak kazanmak toplam dönemin en az 8 olmalı ve 24 değil 30 ve daha az kredi ihtiyacı olanlar girebiliyor ek sınava ( 2. ek sınavda kredi sayısı daha farklıydı )
Ayrıca bu sene 5 tane ek sınav yapılmadı. Sadece 2 ek sınav oldu ama bu her sene garanti değil. Yapılıyor genelde ama garanti gözüyle bakılmamalı mümkünse temmuz sınavı ile mezun olmak en rahatı.

-
şuan 7 dönemin var. 1. ek sınava girebiliyorum yani? merak ettiğim o değil yapılan 2. ek sınava kadar bekletirlermi kayıtımı.kripton yazdı:Burada biraz bilgi karmaşası olmuş.
Diyelim ki 2013 üniversite sınavına girdin ve kazandın. Temmuz ayında da mezun olamayıp ek sınava kaldın. 2. ek sınav sonrası bile kayıt yaptırabiliniyor üniversitelere. Sanırım mazeretli kayıt mı ne oluyor. Ama bu durmdaki arkadaşlar baya stres yaşadı. Sen en iyisi disiplinli bir çalışma ile temmuzda mezun olmaya şartlandır kendini. Forumda bu konuda baya konuşuldu eski yazıları bulup okursan faydası olur.

-
merak ettiğim buydu. dershaneye gidiyorum çıkmış soruları çözüyrum internetten konu özetlerini çıkarıyorum disiplinli çalışıyorum. bu sorular genelde ehliyet sınavı gibi aynı sorular mı çıkıyor?kripton yazdı:Diyelim ki 2013 üniversite sınavına girdin ve kazandın. Temmuz ayında da mezun olamayıp ek sınava kaldın. 2. ek sınav sonrası bile kayıt yaptırabiliniyor üniversitelere. Sanırım mazeretli kayıt mı ne oluyor. Ama bu durmdaki arkadaşlar baya stres yaşadı. Sen en iyisi disiplinli bir çalışma ile temmuzda mezun olmaya şartlandır kendini. Forumda bu konuda baya konuşuldu eski yazıları bulup okursan faydası olur.
Bazen aynı sorularda çıkabiliyor ama bazen soruyu evirip çevirip öyle de sorabiliyorlar. Bu yüzden kitabı baştan sona çalışmanın faydasını ben herzaman gördüm. Kitaba çalıştıktan sonra bol bol çıkmış sorulardan çözerseniz bu da hem bilgileri pekiştirmek hem de anlamadığınız konuya tekrar dönmek hem de sorulara aşina olma noktasında çok çok faydalı.