Kredi ve dersler hakkında
Kredi ve dersler hakkında
1-) Merhaba ben lisede 2 yıl kalıp okuldan atıldım. Bugun aktif hala geldim başlangıç kredim 36? Herkesin mi böyle?
2-) Geometri 1 - Geometri 2 bu 1-2 nedir ?
3 - Ben çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum şimdiye 11. sınıfta olmam gerekiyordu AÖL'ü en hızlı nasıl bitirebilirim? Hani dersleri seçmem gerekir?
Tek tek yanıtlarsanız çok memnun olurum (:
2-) Geometri 1 - Geometri 2 bu 1-2 nedir ?
3 - Ben çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum şimdiye 11. sınıfta olmam gerekiyordu AÖL'ü en hızlı nasıl bitirebilirim? Hani dersleri seçmem gerekir?
Tek tek yanıtlarsanız çok memnun olurum (:
Re: Kredi ve dersler hakkında
Birde bu lisedeyken sorumlu kaldıgım dersler nolucak? 

Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..
Hocam peki ben şu seçmeli derslerden hangisini almalıyımki seçmeli derslerin kredisi 72 olur? Basit olanlardanZaferBKk yazdı:Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..

İngilizcem iyi ikisinide seçmeyi düşünyorum
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2
Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler
Açık liseyi bir an önce bitirmeyi istiyorsan önceliği MUTLAKA ORTAK DERSLERE VERMELİSİNLa7xl yazdı:Hocam peki ben şu seçmeli derslerden hangisini almalıyımki seçmeli derslerin kredisi 72 olur? Basit olanlardanZaferBKk yazdı:Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..![]()
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2
Ders seçme ekranında bu dönem seçebileceğiniz dersler diye sıralanan dersler içinde yanında ortak yazan dersleri öncelikli olarak seçmelisin. Hala kredin 30 olmadıysa seçmeli dersleri de seçersin.
Şunu sakın unutma kredini 10000 de yapsan ortak(zorunlu) dersin kaldığı sürece seni mezun etmezler. Bu ortak dersleri ya seçip geçeceksin ya da herbirinden 3 kez sınava girip başarısız olup muaf olacaksın. ( dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka başarmak zorundasın. Ayrıca, muaf olunan dersin kredisini alamazsın )
Seçtiğin dersler güzel ama daha seçmediğin ortak derslerin varsa seçmeliler yerine onları seçebilirsin.
Ayrıca sanat tarihi dersi pek tutulan ve sevilen bir ders değildir. Tavsiye etmem. Ben çalışırken zevkli çalışmıştım ama sınavdaki sorular çok can sıkıcıydı. İstersen geçmiş sorulara bakarak bilgi sahibi olabilirsin.
İşletmeden hiç sınava girmedim bilmiyorum. Ekonomi dersi de bana sıkıcı gelmişti. Eğer başka ortak dersin yoksa seçmeli olarak coğrafya 5-6-7-8 den birini ya da sosyoloji ve psikolojiyi tavsiye ederim. BU saydığım derslerin kitabını bir kez baştan sona okuyup biraz da çıkmış soru çözersen çok yüksek puan alıp diploma puanına olumlu katkı sağlayabilirsin. Ama ortaklara öncelik vereceğini unutma. BAşarılar

-
- Yardımcı Asistan
Aynen bende senin gibi 2 sene kalıp atıldım 30 kredi ile başladım kitapları aldım 13 tane ders var bakalım nasıl bitiricez ocak ayındaki sınava kadar 

- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Xabi Alonso yazdı:Aynen bende senin gibi 2 sene kalıp atıldım 30 kredi ile başladım kitapları aldım 13 tane ders var bakalım nasıl bitiricez ocak ayındaki sınava kadar
Umutsuzluğa katılmayın

Hepimiz 13 - 15 ders alıp alıp bitirdik

Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Bu dersleri seçtimkripton yazdı:Açık liseyi bir an önce bitirmeyi istiyorsan önceliği MUTLAKA ORTAK DERSLERE VERMELİSİNLa7xl yazdı:Hocam peki ben şu seçmeli derslerden hangisini almalıyımki seçmeli derslerin kredisi 72 olur? Basit olanlardanZaferBKk yazdı:Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..![]()
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2
Ders seçme ekranında bu dönem seçebileceğiniz dersler diye sıralanan dersler içinde yanında ortak yazan dersleri öncelikli olarak seçmelisin. Hala kredin 30 olmadıysa seçmeli dersleri de seçersin.
Şunu sakın unutma kredini 10000 de yapsan ortak(zorunlu) dersin kaldığı sürece seni mezun etmezler. Bu ortak dersleri ya seçip geçeceksin ya da herbirinden 3 kez sınava girip başarısız olup muaf olacaksın. ( dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka başarmak zorundasın. Ayrıca, muaf olunan dersin kredisini alamazsın )
Seçtiğin dersler güzel ama daha seçmediğin ortak derslerin varsa seçmeliler yerine onları seçebilirsin.
Ayrıca sanat tarihi dersi pek tutulan ve sevilen bir ders değildir. Tavsiye etmem. Ben çalışırken zevkli çalışmıştım ama sınavdaki sorular çok can sıkıcıydı. İstersen geçmiş sorulara bakarak bilgi sahibi olabilirsin.
İşletmeden hiç sınava girmedim bilmiyorum. Ekonomi dersi de bana sıkıcı gelmişti. Eğer başka ortak dersin yoksa seçmeli olarak coğrafya 5-6-7-8 den birini ya da sosyoloji ve psikolojiyi tavsiye ederim. BU saydığım derslerin kitabını bir kez baştan sona okuyup biraz da çıkmış soru çözersen çok yüksek puan alıp diploma puanına olumlu katkı sağlayabilirsin. Ama ortaklara öncelik vereceğini unutma. BAşarılar

Başka ortak dersim yok benim
Sadece sanat tarihi kaldı seçilecek derslerden