Kredi ve dersler hakkında

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
La7xl

Kredi ve dersler hakkında

Mesaj gönderen La7xl » 18 Eki 2012, 05:05

1-) Merhaba ben lisede 2 yıl kalıp okuldan atıldım. Bugun aktif hala geldim başlangıç kredim 36? Herkesin mi böyle?

2-) Geometri 1 - Geometri 2 bu 1-2 nedir ?

3 - Ben çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum şimdiye 11. sınıfta olmam gerekiyordu AÖL'ü en hızlı nasıl bitirebilirim? Hani dersleri seçmem gerekir?

Tek tek yanıtlarsanız çok memnun olurum (:

La7xl

Re: Kredi ve dersler hakkında

Mesaj gönderen La7xl » 18 Eki 2012, 05:23

Birde bu lisedeyken sorumlu kaldıgım dersler nolucak? :?:

ZaferBKk

Mesaj gönderen ZaferBKk » 18 Eki 2012, 05:40

Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..

La7xl

Mesaj gönderen La7xl » 18 Eki 2012, 06:01

ZaferBKk yazdı:Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..
Hocam peki ben şu seçmeli derslerden hangisini almalıyımki seçmeli derslerin kredisi 72 olur? Basit olanlardan :D

İngilizcem iyi ikisinide seçmeyi düşünyorum

GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2

Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 18 Eki 2012, 17:20

La7xl yazdı:
ZaferBKk yazdı:Lisede başardıgın derslerin kredisini alırsın.. Geometri-1 lise-1 1.dönem Geometri-2 lise-1 2.dönemdir.. Yaşın 18 ve 18 den büyük ise yılda 3 kez sınava girebilirsin.. Her dönem 30 kredi alabilirsin ve öncelikli ortak derslerini bitirmelisin..
Hocam peki ben şu seçmeli derslerden hangisini almalıyımki seçmeli derslerin kredisi 72 olur? Basit olanlardan :D

GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2

Açık liseyi bir an önce bitirmeyi istiyorsan önceliği MUTLAKA ORTAK DERSLERE VERMELİSİN

Ders seçme ekranında bu dönem seçebileceğiniz dersler diye sıralanan dersler içinde yanında ortak yazan dersleri öncelikli olarak seçmelisin. Hala kredin 30 olmadıysa seçmeli dersleri de seçersin.

Şunu sakın unutma kredini 10000 de yapsan ortak(zorunlu) dersin kaldığı sürece seni mezun etmezler. Bu ortak dersleri ya seçip geçeceksin ya da herbirinden 3 kez sınava girip başarısız olup muaf olacaksın. ( dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka başarmak zorundasın. Ayrıca, muaf olunan dersin kredisini alamazsın )

Seçtiğin dersler güzel ama daha seçmediğin ortak derslerin varsa seçmeliler yerine onları seçebilirsin.

Ayrıca sanat tarihi dersi pek tutulan ve sevilen bir ders değildir. Tavsiye etmem. Ben çalışırken zevkli çalışmıştım ama sınavdaki sorular çok can sıkıcıydı. İstersen geçmiş sorulara bakarak bilgi sahibi olabilirsin.

İşletmeden hiç sınava girmedim bilmiyorum. Ekonomi dersi de bana sıkıcı gelmişti. Eğer başka ortak dersin yoksa seçmeli olarak coğrafya 5-6-7-8 den birini ya da sosyoloji ve psikolojiyi tavsiye ederim. BU saydığım derslerin kitabını bir kez baştan sona okuyup biraz da çıkmış soru çözersen çok yüksek puan alıp diploma puanına olumlu katkı sağlayabilirsin. Ama ortaklara öncelik vereceğini unutma. BAşarılar
Resim

Xabi Alonso
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen Xabi Alonso » 18 Eki 2012, 21:48

Aynen bende senin gibi 2 sene kalıp atıldım 30 kredi ile başladım kitapları aldım 13 tane ders var bakalım nasıl bitiricez ocak ayındaki sınava kadar :|

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Eki 2012, 21:53

Xabi Alonso yazdı:Aynen bende senin gibi 2 sene kalıp atıldım 30 kredi ile başladım kitapları aldım 13 tane ders var bakalım nasıl bitiricez ocak ayındaki sınava kadar :|

Umutsuzluğa katılmayın ;)
Hepimiz 13 - 15 ders alıp alıp bitirdik ;)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

La7xl

Mesaj gönderen La7xl » 19 Eki 2012, 02:46

kripton yazdı:
La7xl yazdı:

GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
BİYOLOJİ - 2
BİYOLOJİ - 1
KİMYA - 2
KİMYA - 1
FİZİK
YABANCI DİL - 1
YABANCI DİL - 2
FİZİK - 1
EKONOMİ - 1
SANAT TARİHİ - 1
İŞLETME - 2
İŞLETME - 1
SANAT TARİHİ - 2

Açık liseyi bir an önce bitirmeyi istiyorsan önceliği MUTLAKA ORTAK DERSLERE VERMELİSİN

Ders seçme ekranında bu dönem seçebileceğiniz dersler diye sıralanan dersler içinde yanında ortak yazan dersleri öncelikli olarak seçmelisin. Hala kredin 30 olmadıysa seçmeli dersleri de seçersin.

Şunu sakın unutma kredini 10000 de yapsan ortak(zorunlu) dersin kaldığı sürece seni mezun etmezler. Bu ortak dersleri ya seçip geçeceksin ya da herbirinden 3 kez sınava girip başarısız olup muaf olacaksın. ( dil anlatım dersinden muaf olunmadığı için mutlaka başarmak zorundasın. Ayrıca, muaf olunan dersin kredisini alamazsın )

Seçtiğin dersler güzel ama daha seçmediğin ortak derslerin varsa seçmeliler yerine onları seçebilirsin.

Ayrıca sanat tarihi dersi pek tutulan ve sevilen bir ders değildir. Tavsiye etmem. Ben çalışırken zevkli çalışmıştım ama sınavdaki sorular çok can sıkıcıydı. İstersen geçmiş sorulara bakarak bilgi sahibi olabilirsin.

İşletmeden hiç sınava girmedim bilmiyorum. Ekonomi dersi de bana sıkıcı gelmişti. Eğer başka ortak dersin yoksa seçmeli olarak coğrafya 5-6-7-8 den birini ya da sosyoloji ve psikolojiyi tavsiye ederim. BU saydığım derslerin kitabını bir kez baştan sona okuyup biraz da çıkmış soru çözersen çok yüksek puan alıp diploma puanına olumlu katkı sağlayabilirsin. Ama ortaklara öncelik vereceğini unutma. BAşarılar
Bu dersleri seçtim

Resim

La7xl

Mesaj gönderen La7xl » 20 Eki 2012, 21:49

Başka ortak dersim yok benim :?: Sadece sanat tarihi kaldı seçilecek derslerden :?

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön