biraz muhabbet edelim...
biraz muhabbet edelim...
arkadaşlar bu başlık altında anlamlı konular konuşalım ciddi konular olarak.
mesela madde bağımlığı ve zararları ve ailedeki etkenleri..
mesela madde bağımlığı ve zararları ve ailedeki etkenleri..
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana
HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.
HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.
Re: biraz muhabbet edelim...
qüzeL bi başLık ewet rojhan saol..ben öncelkle hep üzerine deqindqm bişe war bu konyla ilqili..hani diyolar ya madde baqımlılıqı falan qenelde arkdştan qecer işte ben buna karşıyım bence benim fkrim insanın içinde olmazsa bu tarz seyler kmse kmseyi yoldan çıkaramaz diye düşünüorum yanii bi qel dene bişe olmaz 1kere fLan oda hemen atlıyor 1kereler çoqalıo noluoo baqmLı oluo işte..ya insan idareli olacak kendini tutmayı bileck yda hiç bulaşmıcak...we ailelere düşen en önemli qörew çocukLrna her trLü destek çıkacakLar onlara sewqilerini qöstereceklr yanlarında olacaklr nereye qttiqini neyaptqnı bileceekler çnkü bu tür seylerde aileye yakın olamadqndan bşka seylerede yönelinebilio.....benden bukdR şmdilik kndi fkRlermdi.....
߀$İKTA$
evet salyy arkadaşım ilk eğitim zaten aileden gelir bir aile çocuğuna ne verirse dışarda onu sergiler okulda ona yönelik davranış sergiler.
- diğer dediğin madde arkadaşlık ortamı çok önemli. kötü arkadaş kötü yapar insanı. iyise bir hazine gibi gelir insana.
insanda birazcık mücadele azmi ve istek varsa bu yollara bulaşmaz. çıkamayanlarında allah yardımcısı olsu.
buyrun arkadaşlar sıra sizde...
- diğer dediğin madde arkadaşlık ortamı çok önemli. kötü arkadaş kötü yapar insanı. iyise bir hazine gibi gelir insana.
insanda birazcık mücadele azmi ve istek varsa bu yollara bulaşmaz. çıkamayanlarında allah yardımcısı olsu.
buyrun arkadaşlar sıra sizde...
insanlar bazı durumlarda uzerindeki yuku suçluluk hisini özerinden atmak için çogu kes 'arkadaşım dedi bende yaptım' der her ne kadar dogru değilsede dogruluk payı oldugu zamanlarda vardır tabe.ama insan bazı şeyleri içinde istemezse yapmazzz.çogu insan asla yapmam dediği şeyleri yaparken buluyor kendini.belki biri aracılıgı ile belkide kendi arzusu ile orası artık onemli olmuyo.o noktaya gelmek zor ve acıtıcı.ama her ne kadar suçun çogu insandada olsa arkadaştada suç vardır.onun yanında yapmazsa zevk alıyormuş maskesini takmasa yuzune ve acılarını unutturdugunu dile getirmezse arkadaşta etkilenmez ve uzuntulu ve yanlız oldugu bir zamanda aklına çare olarak bazı bagımlılıklar gelmez.örnegin ben sigara hayatta içmam diyordum hatta babam içiyor diye uzuluyordum.ama şimdi ara sıra olsada içiyorum.ve geçmişte asla yapmayacagım dediğim şeyi yapıyorum.bunun suçlusu ben tekmiyim.çevremde bunu içen ve benide buna özendirende hiç suç yokmu.sinirliyken içişlerinde sakinleşmelerini gormem ve buna özenmem sadece benim suçummu??????????
BENİ SEV DİYE SEVMEDİM SENİ,SEVSENDE SEVMESENDE SEVİYORUM SENİ((ZEYNEP));)
çok hakLısn ama bana sorsalar önce kendim sora çewrem derim...ben belki denerim ama kendimi tutarak asla baqmLı olmam çnkü insann kendi iradesi wardır dimi...benim çewremde biçok insan war bana iyi yada kötü yönde örnek olabilecek ama ben buqüne kadar yaptıqım herseyi kndi irademle yaptım yanlış yapmadmmı ewet yaptım ama istemeseydm yapmazdm insanlar yanlışları bildiqi halde bile yapıo hani derler yaa deneyerek yda yasayarak öqrenmek lazım ewet öyle ama bazı seylerde iş işten qeciyo her insanın hali bir olmuor bazı insanlar warki çewreye ayak uydurur dışlanmamak için yda diqer bi tabirle özentilik nasıl oluo acaba yada ben byüdüm yaparım nolacak yada dertlerimi unutuorm bunları diyen çok her insanda irade qücü yok çwreye ayak uydurma arkdŞlara uyma sekli war bu tür kşilerdede aile çok önemli ya işte ama qörüyoruz bütün aileler soradan ayıkıo soradan kşke dio pişman oluyorlar ama SON PİŞMANLIK FAYDA ETMİYOR!!!!
߀$İKTA$
irade her nekadr insana baglı olsada karşındakine özenmemek onun yaptıklarını arzulamamak mumkun değil.tabiki insan yaptıgı bir hatada suçluluk oranı daha yuksektir ama bu hatanın yapılmasına sebep olanlardan birisi veya birileride çevre ve ailedir.konuya nereden ve ne açıdan bakarsak bakalım kişinin şuçunu hafifletecek bir durum olmaz.yanlış arkadaşlıklara kurban gittim sözüde yanlış bir söz.boşuna dememişler bana arkadaşını soyle sana kim oldugunu soyleyeyim.arkadaşlarımız nasılsa bizlerde onlar gibiyiz.onlar gibiyizki onlarla arkadaşlk yapıyoruz,onlarla anlaşabiliyoruz.ama bu durumlarda kişiden ve arkadaşlarından önce aile suçludur.bir anne baba yavrusunu nasıl egitirse egitiminin karşılıgını alacaktır.eger aile evladını koruyor her durumda ve şekilde onun yanında oldugunu hisettiriyorsa, ona sevgisini gösteriyorsa evlat bu durumda olmaz.çunku insan bazı şeylerde vucudundaki hislerindeki yarımları boşlukları dolduruyor.ama bütün bunlara rağmen evlat yinede bu durumdaysa o zaman evlat ve çevresi suçludur.yinede aile yanında olmalı.her şeyiyle kendini ona hissettirmelidir.yane bu konu oyle bir konuki deştikçe yeni konular yeni sıkıntılar ortaya çıkıyorrr...
ben karşıyım smyyee arkadaş arkadşa benzer konusuna hayır ben benzemem onlar qibi olmam ben kendmm sonuçta onlar benim huyumu alsınlar ben almam kişiden kişiye değişir ewet ama arkadşlrn yaptqını yapmak zorunda deqilim ben ewet tamam belki iyi anlaşıoruz ama onun yapıtıqı kötülüğü yapmam çewremde çok war yanlış yönlendireblecek we yanlşlar yapan ama ben kendimi biliyorum doqruları biliyorum oyüzden yapmam yanii....ama sende haklsnn
߀$İKTA$
çok güzel deyindiniz konuya arkadaşlar lakin sümeyye çok derinden gerdin ama herkes arkadaş için kendini ateşe atmaması lazım. arkadaşın hade içmeye gidelim derse ben yokum diyeceksin. gerekirse yollarınızı ayırırsınız. yada senin yanında bazı şeyleri yapmaya izin vermeyeceksin. eğer durum başka türlü ise yani aşırı bağımlılık varsa ona zarar veriyorsa. yardımcı olmak gerekir. psikilojik destek olarak. yada başka yol deneyerek. şuda var arkadaş arkadaşa zarar vermedikce sorun çıkmaz lakin kendine veriyorsa. yine sorun sayılır.
nuyrun arkadaşlar devam edelim
nuyrun arkadaşlar devam edelim
benim ayrı bir fikrim var madde bağımlılığı değil de sigara işte..ben sigaraya arkadaşım yüzünden başladım..evet onu suçluyorum çünkü o benim çok büyük zayıf noktamın olduğu anda bana böyle bir teklif yaptı bende kabul ettim,detaylara çok fazla takılmaycağım ama şunu belirtmeliyim ki insan herzamn aklıyla hareket eder ama öyle anlar vardır ki gözü hiçbirşey görmez..bende öyle bir anda vuruldum..şimdi hala bu zarara devame diyorsam oda benim kabahatim şimdiki zman için de başkalrını suçlaycak değilim nede olsa..
bence herşey ''herşeylerden'' başlıyor arkadaşlar evet aile sevgisi,dikkati öenmli ama heryerde ailemizle buluhnmuyoruz,ömrümüzün tamamını onalr bizi koruyarak geçirmeyiz,şu varki madem iyi güzel sğlıklı bir hayat yaşayacğz çevremizdekilerin A'dan Z'ye herşeyininde doğru ve sağlıklı olmasına itina gösterecğz yok buna dikkat etmezsek ufaktan da zarar görecğz herzman hewrzaman muhtemeldir..saygılar
bence herşey ''herşeylerden'' başlıyor arkadaşlar evet aile sevgisi,dikkati öenmli ama heryerde ailemizle buluhnmuyoruz,ömrümüzün tamamını onalr bizi koruyarak geçirmeyiz,şu varki madem iyi güzel sğlıklı bir hayat yaşayacğz çevremizdekilerin A'dan Z'ye herşeyininde doğru ve sağlıklı olmasına itina gösterecğz yok buna dikkat etmezsek ufaktan da zarar görecğz herzman hewrzaman muhtemeldir..saygılar
In Me Omnis Spes Est Mihi
teşekkürler yeşim buda başka bir bakış açısı
rojhan konular derin duşunulmeliki kalıcı çozumler saglansın semeri değiştirdiginde eşşek eşşeklikten çıkıyormu hayırr.aynı tas aynı hamam misali.
tabiki her zaman ve her yerde ailenle beraber olmıyacaksın bende oyle birşey kastetmedim zaten.aile insanın davranışlarının geleceginin tamellerini atar. ve evladada duşun o temele bir duvar inşa atmek yaşanır biçime getirmek.ancak boyle durumlarda evlatlar çogu şeyden korunmuş olur.evt bende yeşim arkadaşıma katılıyorummm yane arkadaşşş insanı vezirde eder rezilde.dogru arkadaşı bulmek gerek.eger dogru değilsede kendi dagrunu ona kabul ettireceksin.bunu yapabilmelisin aksi taktirde senin yapamadıgını o yapacaktır.kendi istegi ile yada değil ama ikinizden biri birbirine benzeyecek.
benim arkadaşımla geçirecegim vakitin guzel geçmesini ve ortak noktalarımızın olmasını isterim.oyle olmazsa ortak noktalarımız olmazsa nasıl bir arkadaşlık kurabilirimki onunla.arkadaş dediğin insanla her şeyini konuşacak kadar yakın ve onun hatalarını yuzune karşı soyleyebilecek kadarda samimi olnunmalı...bu hataları ve yanlışları soylemene ragmen kafaya takmıyorsa bana gore o arkadaş arkadaş değildir sadece slmlık bir muhabbet aracadırr...
tabiki her zaman ve her yerde ailenle beraber olmıyacaksın bende oyle birşey kastetmedim zaten.aile insanın davranışlarının geleceginin tamellerini atar. ve evladada duşun o temele bir duvar inşa atmek yaşanır biçime getirmek.ancak boyle durumlarda evlatlar çogu şeyden korunmuş olur.evt bende yeşim arkadaşıma katılıyorummm yane arkadaşşş insanı vezirde eder rezilde.dogru arkadaşı bulmek gerek.eger dogru değilsede kendi dagrunu ona kabul ettireceksin.bunu yapabilmelisin aksi taktirde senin yapamadıgını o yapacaktır.kendi istegi ile yada değil ama ikinizden biri birbirine benzeyecek.
benim arkadaşımla geçirecegim vakitin guzel geçmesini ve ortak noktalarımızın olmasını isterim.oyle olmazsa ortak noktalarımız olmazsa nasıl bir arkadaşlık kurabilirimki onunla.arkadaş dediğin insanla her şeyini konuşacak kadar yakın ve onun hatalarını yuzune karşı soyleyebilecek kadarda samimi olnunmalı...bu hataları ve yanlışları soylemene ragmen kafaya takmıyorsa bana gore o arkadaş arkadaş değildir sadece slmlık bir muhabbet aracadırr...
arkaşdLar aslında şöyle bi bakarsak hepimiz haklıyız hepimizin dediqi aynı yola çıkıyor...öncelikle bu konu qerçekten hassas we iyi bir konu rojhana tşşkr etmk isitorum benim herzaman içinde tartışmak istedqm bi konu...yesim ewet cnm en nzayıf oldqun anda siaqarya bşlamssn arkdşn yüzünden ewet orda haklısın bşe diyemem ben kötüyüm oan hç bişe düşünemiorm sen qel bna bunu yap..iilik yaptıqını düşünüodur belki ama köütülük bu istemeden de olsa bişeye bşlamıssın işte belki bırakamadn ama bırakmak istiosan bırakabilirsin siqaraayı bırakmak her insanda aynı olmuor benm bbam 2dkda bırakabilirken annem bırakamıyor ewet olmuor dio kabllenio hani derler ya dawulun sesi uzaktan hoş qelir işte belki biz bilmedqmz için öyle dioruz bırakrsn dioruz aama yasayan bilir işte diyorum ya oyüzden bişeleri düşünerek harekt etmk lazım daha kötüleride war bşladqnda tamam hayatn sönebilir insanın önce kndi kurallarını koymalı kendi doqrularıunı bilmeli ona qöre dawranmalı yanlış we hata yapılır ewet telafisi olur ders çıkarrz ama bazı yanlışlar wardrki telafisi we qeriye dönüşü olmaz....düşünerek hareket edelim hepimiz
߀$İKTA$
guzel açıklama getirdin kankim.
ama sorun şuki çogu insan ne yaptıgını duşunmeden sonunnun nereye varacagını duşunmeden haraket diyor.o hatayı yaptıktan sonra arkasında bıraktıklarını ne acılar çekeceklerini duşunmeden bencilce zarar veriyorlar kendilerine.zayıflar onlar bende varım diyebilmek için hayata dişini gostermesinide bilmeli iyoksa hayat yutar.hangimiz kaybetiklerimi geri getirebiliyoruzki.yada getirdik farz edelimm eskisi gibi olabilirmi herşey.her parça yerine oturmaz bıraktıgın gibi başlayamazsın hayata.guvensiz olursun.hatta bagımlılıkların veya seni buna bagımlı yapan dert ve acıların yuzunden son noktayıda koymak istersin.bir kıvılcım yangınları çıkarıyor.
her kes kendi dogrularıyla hayatına yon veriyor ve şu anda bulundugu durum ve yerde yaptıklarının karşılıgı belkide.bilmiyorum eniyisimi her kes kendi dogrularıyla hareket etsinnn...
ama sorun şuki çogu insan ne yaptıgını duşunmeden sonunnun nereye varacagını duşunmeden haraket diyor.o hatayı yaptıktan sonra arkasında bıraktıklarını ne acılar çekeceklerini duşunmeden bencilce zarar veriyorlar kendilerine.zayıflar onlar bende varım diyebilmek için hayata dişini gostermesinide bilmeli iyoksa hayat yutar.hangimiz kaybetiklerimi geri getirebiliyoruzki.yada getirdik farz edelimm eskisi gibi olabilirmi herşey.her parça yerine oturmaz bıraktıgın gibi başlayamazsın hayata.guvensiz olursun.hatta bagımlılıkların veya seni buna bagımlı yapan dert ve acıların yuzunden son noktayıda koymak istersin.bir kıvılcım yangınları çıkarıyor.
her kes kendi dogrularıyla hayatına yon veriyor ve şu anda bulundugu durum ve yerde yaptıklarının karşılıgı belkide.bilmiyorum eniyisimi her kes kendi dogrularıyla hareket etsinnn...
sen dahada ii konuştn...ewet hakLsnn haKlyz ama bi durum warkii düzelmez hiç bşe sen ben o doqruyuz doqrular kadar yanlşlarda yanlş ypanlarda war binlerce sey qörüyoruz tlevzyonlarda kmse su halimizi düzeltemio düzelmiorz....ama umudumz ii biyere qeLmek...
߀$İKTA$
aslında hepimiz kendi dogrularımızı yazıyoruz.bir yabancı gözü ile bunları soylemek gayet dogal.boyle durumlardan kurtulmak veya kurtarmak için o durumda bulunan kişinin hiserini anlamak gerekiyor.belkide bunu yaşamış ve şu anda krtulmuş olan insanlardadır anahtar kelime.sonuçta nedenleri ne olursa olsun vardıkları yer aynı.kimisi aile kimisi çecre v.s. gibi konulardan bagımlılıklar çıkıyo.bunları önlemek veya bagımlı bulunan kişilere yardımcı olacak kişiler o durumdan kurtulmayı beceren şahıslardır.aynı acıyı yaşadıgını bildigin kişiyi daha iyi anlarsınn..