acık öğretim ne zmn aclyooo
-
- Uzman
acık öğretim ne zmn aclyooo
yaa acköğretim ne zmn acılıyo okulları bilgisi olan varmııı
Gün Gelecek"Ben Nerede YanLış Yaptım.?
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
Elini Kalbine Götür; ANLARSIN.!!....
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
Re: acık öğretim ne zmn aclyooo
Açık öğretim her zaman açık
Sen kitabını alıp çalışmaya başlayabilirsin. Yeni kayıt isen ve aktifleşmeyi soruyorsan kesin tarihini bilmiyorum ama sıfırdan liseye başlayacaksan alacağın dersler az çok belli olduğu için halkeğitimden kitap alıp çalışabilirsin. Mesela sıfırdan başlayan biri için ortak derslerden bazıları mat-1, fizik-1, kimya-1, edebiyat-1, dil anlatım-1............

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
-
- Uzman
kripton yazdı:Açık öğretim her zaman açıkSen kitabını alıp çalışmaya başlayabilirsin. Yeni kayıt isen ve aktifleşmeyi soruyorsan kesin tarihini bilmiyorum ama sıfırdan liseye başlayacaksan alacağın dersler az çok belli olduğu için halkeğitimden kitap alıp çalışabilirsin. Mesela sıfırdan başlayan biri için ortak derslerden bazıları mat-1, fizik-1, kimya-1, edebiyat-1, dil anlatım-1............
hani nerde her zamn acık meslk lisesi lise 4 ü okuycam bu yıl amaa acıldıqı yok ki okulunnn :=)
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
ben birşey sorucaktım ben lise 3 ten tasdıknamemi aldım kayıt yaptırdım ,açık liseden baktığımda hala yeni ön kayıt dıyor ne zaman aktif olucak düz liseden aldım ben tasdıknamemi, şimdi ben kaç dönem okucam bitmesi için 8 dönem yazıyor ama ben sıfırdan başlamıyorum 11.sınıftan terkettim çünkü ne zaman tamamlıcam birde ben yeni kayıt yaptırdım kayıt yenilemem gerekiyormu yoksa aktif olmayı bekliyecem mi
yardımcı olursanız çok sevinirim
:) 
yardımcı olursanız çok sevinirim

-
- Uzman
ozlmm56 yazdı:ben birşey sorucaktım ben lise 3 ten tasdıknamemi aldım kayıt yaptırdım ,açık liseden baktığımda hala yeni ön kayıt dıyor ne zaman aktif olucak düz liseden aldım ben tasdıknamemi, şimdi ben kaç dönem okucam bitmesi için 8 dönem yazıyor ama ben sıfırdan başlamıyorum 11.sınıftan terkettim çünkü ne zaman tamamlıcam birde ben yeni kayıt yaptırdım kayıt yenilemem gerekiyormu yoksa aktif olmayı bekliyecem mi
yardımcı olursanız çok sevinirim:)
bildiqimmm kadarıyla aktf olmayı beklee kayıtlar bttkten snra aktif olunacakkk bende snn gibiyim ama meslk lisesiyimm yani 12 ci snftan devam edeceksnn bldqmm kadarylaa
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
Diye Düşüneceksin.
Kafan Karışmasın.!!
Kayıt yenilemen gerekmez. Kayıt yenilemeyi mayıs sınavı ve sonraki sınavlar için yapacaksın.ozlmm56 yazdı:ben birşey sorucaktım ben lise 3 ten tasdıknamemi aldım kayıt yaptırdım ,açık liseden baktığımda hala yeni ön kayıt dıyor ne zaman aktif olucak düz liseden aldım ben tasdıknamemi, şimdi ben kaç dönem okucam bitmesi için 8 dönem yazıyor ama ben sıfırdan başlamıyorum 11.sınıftan terkettim çünkü ne zaman tamamlıcam birde ben yeni kayıt yaptırdım kayıt yenilemem gerekiyormu yoksa aktif olmayı bekliyecem mi
yardımcı olursanız çok sevinirim:)
Mezun olmak için aöl de okuduğun dönem değil toplam dönem önemli. Sen zaten 1. dönemden başlamazsın. Örgünde okuduklarında dahil edilecek

merhaba ben birşey danışmak istiyorum
benim üyeliğim bugün aktif oldu ben 11.sınıftan tasdiknamemi aldım. ben açık lisede 12.sınıftan mı devam edicem yoksa 11 den mi ? birde benim 3 tane sorumlu dersim var bunları nasıl seçicem fizik 1 ing 1 cog 2, ve benim kredi biliglerimde
toplam kredi =100, toplam dönem=7 açık lise de okuduğu dönem 1 diyor. şimdi ben 7 dönem mi okucam yoksa 1 dönem okuyup bitiricem mi çünkü ben 11 den ayrıldım 0 dan başlamıyorum.birde açık liseyi bitirmek için 192 kredi lazımmış galiba benim şuan okulun verdiği 100 kredi var sadece 92 krediye ihtiyacım var 192 olunca bitiyor değilmi. tam anlamadım ilk defa açık liseye kayıt oldum yardımcı olursanız çok sevinirim

benim üyeliğim bugün aktif oldu ben 11.sınıftan tasdiknamemi aldım. ben açık lisede 12.sınıftan mı devam edicem yoksa 11 den mi ? birde benim 3 tane sorumlu dersim var bunları nasıl seçicem fizik 1 ing 1 cog 2, ve benim kredi biliglerimde
toplam kredi =100, toplam dönem=7 açık lise de okuduğu dönem 1 diyor. şimdi ben 7 dönem mi okucam yoksa 1 dönem okuyup bitiricem mi çünkü ben 11 den ayrıldım 0 dan başlamıyorum.birde açık liseyi bitirmek için 192 kredi lazımmış galiba benim şuan okulun verdiği 100 kredi var sadece 92 krediye ihtiyacım var 192 olunca bitiyor değilmi. tam anlamadım ilk defa açık liseye kayıt oldum yardımcı olursanız çok sevinirim

Mezun olmak için kredinizi en az 192 yapacaksınız. Toplam dönem en az 8 olacak ve tüm zorunlu ( ortak ) dersler bitecek.ozlmm56 yazdı:merhaba ben birşey danışmak istiyorum
toplam kredi =100, toplam dönem=7 açık lise de okuduğu dönem 1 diyor. şimdi ben 7 dönem mi okucam yoksa 1 dönem okuyup bitiricem mi çünkü ben 11 den ayrıldım 0 dan başlamıyorum.birde açık liseyi bitirmek için 192 kredi lazımmış galiba benim şuan okulun verdiği 100 kredi var sadece 92 krediye ihtiyacım var 192 olunca bitiyor değilmi. tam anlamadım ilk defa açık liseye kayıt oldum yardımcı olursanız çok sevinirim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Açık lise de sınıf yok dönem var. Yani siz kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Ama bu dönem derslerini seçerken alt dönemden kalan fizik, ingilizce ve coğrafya yı da seçebilir ve ocak ayında verebilirsiniz bu dersleri de.
Her dönem en fazla 30 kredilik ders seçimi yapılabiliyor. Siz ocak, mayıs ve temmuz sınavında 30 ar kredi alırsanız krediniz 190 olur. Ek sınav yapılırsa eksik kalan krediyi de o zaman tamamlarsınız. 2013 eylül de mezun olursunuz ( temmuz sınavına 17 yaşını doldurup 18 inden gün alanlar katılabiliyor )
Zorunlu dersler listesinde ders kaldığı sürece mezun olamazsınız. Bu dersleri ya geçeceksiniz ya da 3 kez sınava girip muaf olacaksınız. ( sadece dil anlatım dersinden muaf olunamıyor mutlaka geçilmesi gerekiyor ve muaf olunan dersin kredisini alamazsınız )

çok teşekkür ederim, birde ben 2013 mart ayında yapılacak olan ygs sınavına girme hakkım var mı yani ygs ye girmek için belli krediyi tutturmam mı gerekiyor bazı yerlerde yazıyor 104 kredi olunca giriliyor diyede ondan söyliyim dedim. yani bu sene ygs ve lys girme hakkım varmı. inşallah vardır çünkü üniversiteye girmek çok istiyorum

birde benim açık lise 4 yıllık yazıyor bazılarında 3 yazıyor bunu tam anlayamadım birde ben alansız olarak kayıt yaptırmışlar,eğer ben alansız olarak mezun olursam üniverstede istediğim alana girebilirmiyim mesela fen alanına, fenden sınava girebilirmiyim yoksa açık ta fen alanını seçip öylemi girebilirim. ben fen okumak istiyorum ama bnm mezun olmam lazım fen de biraz zor ama fen alanımı seçsem diye düşünüyorum onda birde alan kredisi 80, onuda tamamlamam lazım benim iş zor biraz galiba

birde benim açık lise 4 yıllık yazıyor bazılarında 3 yazıyor bunu tam anlayamadım birde ben alansız olarak kayıt yaptırmışlar,eğer ben alansız olarak mezun olursam üniverstede istediğim alana girebilirmiyim mesela fen alanına, fenden sınava girebilirmiyim yoksa açık ta fen alanını seçip öylemi girebilirim. ben fen okumak istiyorum ama bnm mezun olmam lazım fen de biraz zor ama fen alanımı seçsem diye düşünüyorum onda birde alan kredisi 80, onuda tamamlamam lazım benim iş zor biraz galiba

Artık alanlar kalktı alanlı okuyamazsınız ama üniversitede istediğiniz bölüme gidersiniz. Bu çalışmanıza ve ne kadar soru çözdüğünüze bağlı.
üniversite sınavına girmek için krediniz en az 102 olmalı dönem ise 6. Dönem tutuyor ama kredi sadece 2 eksik
Ama ek sınavda mezun olma şansınız olduğu için sorumluluğu üzerinize alıp belki başvuru yaptırabilirsiniz. Bazı halkeğitimlerde krediye çok dikkat etmeyip başvuru formunuzu onaylayabiliyorlarmış ben şansınızı deneyin derim. İlk başta isterseniz söylemeyin ama çakarlar ve onaylamazlarsa durumunuzu anlatın ek sınava girebileceğinizi ve mezun olabileceğinizi bunun için döneminizin yeterli olduğunu, sorumluluğu kendi üzerinize aldığınızı felan söyleyince belki onaylarlar.
üniversite sınavına girmek için krediniz en az 102 olmalı dönem ise 6. Dönem tutuyor ama kredi sadece 2 eksik
Ama ek sınavda mezun olma şansınız olduğu için sorumluluğu üzerinize alıp belki başvuru yaptırabilirsiniz. Bazı halkeğitimlerde krediye çok dikkat etmeyip başvuru formunuzu onaylayabiliyorlarmış ben şansınızı deneyin derim. İlk başta isterseniz söylemeyin ama çakarlar ve onaylamazlarsa durumunuzu anlatın ek sınava girebileceğinizi ve mezun olabileceğinizi bunun için döneminizin yeterli olduğunu, sorumluluğu kendi üzerinize aldığınızı felan söyleyince belki onaylarlar.

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 414e64deca
BU linki tıkla ve orada emrahk arkadaşımızın yazısı var. Okursan sana yardımcı olacaktır umarım
BU linki tıkla ve orada emrahk arkadaşımızın yazısı var. Okursan sana yardımcı olacaktır umarım