Arkadaşlar ben 4 ders seçmiştim bilmiyordum ilk gittigimde dediler en az 20 kredilik olması lazım.
bende düzelttim 9 ders seçtim 20 kredilik simdide bu 9 derse ocagın 19 una kadar nasıl çalısıpda geçecem kafam takıldı
şu ana kadar tek 1 derse yogunlasa bildim T.edebiyat . arada bi dil anlatıma bakıyorum geriye 7 ders kalıyor bunları nasıl yapacagım bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim
Seçtiğim dersler : Dil ve anlatım, Türk edebiyat, Biyoloji, Matematik, İngilizce, Din kültürü, Tarih, Çografya, Sağlık bilgisi
ve açık öğretimde kalma varmı yoksa sistem nasıl ilerliyor. 3 derstende kaldıgımızda geçtikmi sayılıyor kaldıkmı
Sınava girmiş arkadaşlar veya büyüklerim bana bir ders proğramı çıkartırlarsa çok sevinirim sağlıgına dua'cıyım
Şimdiden Teşekkürler, İYİ FORUMLAR DİLERİM.
Ders Çalışma Sorunlarım var Yardım
Re: Ders Çalışma Sorunlarım var Yardım
aslında ders programına gerek yok her dersden günde 1 saat çalışsan yetiştirebilirsin de zaten sorular genelde geçmiş sınav sorularından ve kitaplardan çıkıyor korkmana gerek yok..
-
- Doktor
öncelikle yanlış bilgiler edinmişsin,
aöl de her dönem 30 kredilik ders seçme hakkımız var...ve bunu sonuna kadar kullanmak bizim menfaatimize ama ister 1 kredilik ders seçer ister 30 krediye çıkarsın böyle zorunluluklar da yok bilgine...
seçtiğin dersler ortak dersler zaten ilk etapta zorunlu derslerimizi bitiriyoruz sonraki dönemlerde seçmelilerden seçilebilir 30 krediye tamamlamak için...
sende sayfana girip 30 kredi için ekleme yapabilirsin...tabi şimdi sen olan derslerimi nasıl çalışcağımı düşünüyom bir de üstüne ders mi eklicem diyorsun
de de...ama öyle hemen her dönem 11-14 arası ders alıyor herkes...çalışmak ilkin çok ürkütücü ve zor gelir sonrasında alışırsın ne kadar erken başlarsan o kadar iyi tabii...sırayla kitapların hepsini oku (ben özet çıkarma yöntemi ile çalışıyorum yazmadan öğrenemiyorum hem de bilgiler kalıcı oluyor) önemli yerlerin altını çiz ve kitap bitince aöl nün sayfasında online testleri + geçmiş sınav soruları yap yeterli aslında...böyle böyle biter...sayısal dersler için ekol hoca sitesini öneriyor arkadaşlar veya varsa çevrende sayısalcı daha etkili olur birlikte çalışmanız.
aöl de her dönem 30 kredilik ders seçme hakkımız var...ve bunu sonuna kadar kullanmak bizim menfaatimize ama ister 1 kredilik ders seçer ister 30 krediye çıkarsın böyle zorunluluklar da yok bilgine...
seçtiğin dersler ortak dersler zaten ilk etapta zorunlu derslerimizi bitiriyoruz sonraki dönemlerde seçmelilerden seçilebilir 30 krediye tamamlamak için...
sende sayfana girip 30 kredi için ekleme yapabilirsin...tabi şimdi sen olan derslerimi nasıl çalışcağımı düşünüyom bir de üstüne ders mi eklicem diyorsun

-
hocam teşekkürler 2 nizede önemseyip okuduğunuz icindersçalışankız yazdı:öncelikle yanlış bilgiler edinmişsin,
sende sayfana girip 30 kredi için ekleme yapabilirsin...tabi şimdi sen olan derslerimi nasıl çalışcağımı düşünüyom bir de üstüne ders mi eklicem diyorsunde de...ama öyle hemen her dönem 11-14 arası ders alıyor herkes...çalışmak ilkin çok ürkütücü ve zor gelir sonrasında alışırsın ne kadar erken başlarsan o kadar iyi tabii...sırayla kitapların hepsini oku (ben özet çıkarma yöntemi ile çalışıyorum yazmadan öğrenemiyorum hem de bilgiler kalıcı oluyor) önemli yerlerin altını çiz ve kitap bitince aöl nün sayfasında online testleri + geçmiş sınav soruları yap yeterli aslında...böyle böyle biter...sayısal dersler için ekol hoca sitesini öneriyor arkadaşlar veya varsa çevrende sayısalcı daha etkili olur birlikte çalışmanız.
ama hadi ben bu derslerden kaldım veya geçtim diyelim.
3 tanesini geçtim ve 6 tanesi kaldı. Bu 3 tanesine bir daha girmicekmiyim? geçtim anlamına mı geliyor? yoksa kaldım ve tekrardan hepsine girmek zorundamıyım ?
Dil anlatımı mecburi geçmen gerekiyor yani 10 defa kalsanda 11. defa dil anlatımdan sınava yine girersin taki geçene kadar diğer ortak derslerede 3 defa sınava girer o derslerden başarılı olmazsan muaf olursun kaldıgın ortak dersi bir daha görmek zorunda kalmazsın istege baglı tekrar seçebilirsinde neyse her sene 30 kredilik ders seçersin sen 20 kredilik ders seçsen dahi sistem 30 krediye tamamlar ders çalışırken kitabı baştan sona bir kere oku en azından hangi konulardan sınava gireceksin kafanda onu tasarlarsın birde AÖL nin resmi sitesinde geçmiş sınavlarda çıkan sorular var onlarıda indir cevap anahtarı da içinde bu soruları çözerken bilemediklerini tanım olarak bir yere not al çok faydasını göreceksin ilk sınavınsa eger çok iyi çalış iki ay gibi bir süre az da degil ilk sınavlarında ne kadar başarılı olursan sana o kadar moral ve motivasyon olarak geri dönecektir
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.
-
çok teşekkür ediyorum. şimdi anladım. AÖL sınav soruları da var tesekkürler herşey icinemrah42 yazdı:Dil anlatımı mecburi geçmen gerekiyor yani 10 defa kalsanda 11. defa dil anlatımdan sınava yine girersin taki geçene kadar diğer ortak derslerede 3 defa sınava girer o derslerden başarılı olmazsan muaf olursun kaldıgın ortak dersi bir daha görmek zorunda kalmazsın istege baglı tekrar seçebilirsinde neyse her sene 30 kredilik ders seçersin sen 20 kredilik ders seçsen dahi sistem 30 krediye tamamlar ders çalışırken kitabı baştan sona bir kere oku en azından hangi konulardan sınava gireceksin kafanda onu tasarlarsın birde AÖL nin resmi sitesinde geçmiş sınavlarda çıkan sorular var onlarıda indir cevap anahtarı da içinde bu soruları çözerken bilemediklerini tanım olarak bir yere not al çok faydasını göreceksin ilk sınavınsa eger çok iyi çalış iki ay gibi bir süre az da degil ilk sınavlarında ne kadar başarılı olursan sana o kadar moral ve motivasyon olarak geri dönecektir

Odaklanırsan hepsini halledersin
14 tane ders seçtiğim oldu benim bir dönemde.
Arkadaşlar yukarıda anlatmış yöntemleri
Zaten dil anlatım edebiyat din coğrafya sağlık ve biyoloji kolay sayılır yani bunlarda sadece odaklanarak kitabı baştan sona oku önemli yerlerin altını çiz ve sona bol bol geçmiş soru çöz.
MAtematik için ekol hoca sitesini öneririm. Bir de kitaptaki konuları, konu anlatımlı üni hazırlık kitabından çalışırsan daha iyi anlarsın.
İngilizceye de şöyle çalış: Bir eline sözlük al, bir eline kitabı. Bilmediğin tüm kelimelerin manasını tek tek üzerine yaz. Sonra boşluk doldurmaları yap. Sonra kitabın arkasından kontrol et. Yanlış ise sil ve cevaba baka baka doğrusunu yaz. Sonra bol geçmiş soru çöz.
14 tane ders seçtiğim oldu benim bir dönemde.
Arkadaşlar yukarıda anlatmış yöntemleri
Zaten dil anlatım edebiyat din coğrafya sağlık ve biyoloji kolay sayılır yani bunlarda sadece odaklanarak kitabı baştan sona oku önemli yerlerin altını çiz ve sona bol bol geçmiş soru çöz.
MAtematik için ekol hoca sitesini öneririm. Bir de kitaptaki konuları, konu anlatımlı üni hazırlık kitabından çalışırsan daha iyi anlarsın.
İngilizceye de şöyle çalış: Bir eline sözlük al, bir eline kitabı. Bilmediğin tüm kelimelerin manasını tek tek üzerine yaz. Sonra boşluk doldurmaları yap. Sonra kitabın arkasından kontrol et. Yanlış ise sil ve cevaba baka baka doğrusunu yaz. Sonra bol geçmiş soru çöz.