Bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Yeni kayıt, birkaç soru

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
tornavida

Bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Yeni kayıt, birkaç soru

Mesaj gönderen tornavida » 10 Kas 2012, 09:20

10.sınıfta sınıf tekrarıyla birlikte anadolu lisesinde 5 sene okudum. lise son sınıfta devamsızlıktan kaldım ve tasdiknameyi alıp bu sene açık öğretime kayıt yaptırdım. 2-3 gün önce aktif oldu.

kredi bilgileri:
Resim

krediler sanırım mezuniyet için uygun. alanı sosyal bilimler yaptığımda da alan kredisi 80 oluyor. genel kültür yaptığımda 96.
bildiğim kadarıyla da zorunlu derslerin sınavlarına girip başarılı yada muaf olmam yeterli mezuniyet için.

şimdi kafama takılan şeyleri sorayım, bilgilendirirseniz memnun olurum.

bu sene ünv.giriş sınavlarına hazırlanıyorum.
genel kültür alanından mezun olmamla türkçemattan mezun olmamın arasında bir fark var mı üniv.girişte?

benim aklımda şu var açıkcası. alanı genel kültür seçtiğimde zorunlu ders sayısı 6 oluyor
yabancıdil1-2-3-4 tc.ink.tarihi-1-2
yani diğer alanlara göre daha az sayıda.
bu yüzden işimi garantiye alıp bu sınavlardan geçip, ayrıca toplam kredimi yükseltmek için de girebildiğim kadar seçmelilerden gireyim.
eğer fikrim yanlışsa söyleyin lütfen çünkü tam bilmiyorum bu konuları, emin olmadan da alan ve ders seçimi yapmak istemiyorum.

ayrıca şunu sorayım.
ortalama başarı puanı nasıl hesaplanıyor?
toplam kredim 222. obp kaç gelecek?
aman aman bir fark oluşmayacaksa sadece zorunlu derslerin sınavlarına girip mezun olmaya mı baksam?

Armageddon
Asistan

Re: Bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Yeni kayıt, birkaç soru

Mesaj gönderen Armageddon » 10 Kas 2012, 18:12

Öncelikle alan kalktı ünüversteye girişte pek fazla bir önemi kalmadı alan seçip seçmemek senin bileceğin iş zaten kredin ve ortak kredin mezun olmaya yeterli sadece zorunlu derslerin kalmış o zorunlu dersleri verir yada muaf olursan mezunsun diplama notun derslerden aldığın notu o dersin kredisi ile çarpıp her dersin notunu o dersin kredisi ile çarpıp çıkan sonuçları toplayıp sonrada kredine bölme ile belli oluyor derslerden yüksek puan aldıysan diploma notun yüksek gelir.

tornavida

Mesaj gönderen tornavida » 10 Kas 2012, 19:46

o halde genel kültür harici bir alan seçip zorunlu ders sayısını yükseltmemin bir manası yok anladığım kadarıyla?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Kas 2012, 02:27

Ben alansız okudum alanla ilgili soruna net cevap yazamayacam o yüzden

Ama diploma puanı hakkında şunu söyleyim: Kredinin yüksek olması aman aman bir fark oluşturmaz. Bunu ben vaktinde halkeğitimde müdür yardımcısına sormuştum ve böyle söylemişti. Forumdaki arkadaşların söylemi de böyleydi. Ve ben bunun üzerine zorunlu derslerime odaklandım ve sınava girdiğim tüm derslerden ( seçmeli olsun ortak olsun ) 80-100 arası not almayı hedefledim. Çünkü diploma puanını yükselten bu.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön