Şimdi arkadaşlar ben matematikten muaf olmak istiyorum mesela bu dönem matematik-1 seçtim farzedelim.3 dönem sonunda da başarısızlıktan muaf oldum.İlerleyen dönemler de matematik -2 den demi muaf oluyorum yoksa benim karşıma tekrar matematik-2 mi çıkaçak..Mesela bende Türk Edebiyatı dersi 7 dönem .1 dönem birinden muaf olursam bidaha Türk Edebiyatı dersi almıyacakmıyım.
Benim bu dönem sınava girebileceğiniz dersler kutucuğunda 47 ortak 61 seçmeli ders var.Şunu merak ettim .Ben 8 dönemi bu dersleri eriterek mi bitireceğim.İlerleyen dönemlerde karşıma başka başka dersler vs. çıkarmı?Yani benim alacağım dersler bunlar galiba.
Mesela şimdi seçtiğim dersler Dil1-2 Kimya 1-2 Biyoloji-1 Coğrafya 3-4 Felsefe-1 Matematik1-2 Geometri 1-2 Yabancı dil-3
Matematik,Kimya ve Geometri yi zor buldum ve muaf olmak için seçtim
Aslında YGS ile ilgili bi' sorumda olacak onu yarın sormak istedim
Muaf olma konusu
-
- Doktor
Re: Muaf olma konusu
öncelikle muaf olmak istediğin dersi (örn mat-1) 3 defa alıyor ve kalıyorsun artık zorunludan çıkar muaf dersler listende görünür seçmek zorunda değilsin...ama mat-2 başka bir ders olarak düşün 4 kredilik bir ders tabi ki onu da 3 defa almak durumundasın ders listende yazan adı aynı bile olsa sayıları değişince o başka bir ders oluyor ..
ders listende ne varsa o dersleri görüceksin dönem dönem sırayla hepsini görüceksin..başka dersler çıkmaz, sanmam ...
muaf olmak istiyorsan evet toplu halde almak en mantıklısı dönem ve zaman kaybettirmez ileride... belki çalışırsan 9 doğruyu bulcak kadar verebilirsin bel ki de
ders listende ne varsa o dersleri görüceksin dönem dönem sırayla hepsini görüceksin..başka dersler çıkmaz, sanmam ...
muaf olmak istiyorsan evet toplu halde almak en mantıklısı dönem ve zaman kaybettirmez ileride... belki çalışırsan 9 doğruyu bulcak kadar verebilirsin bel ki de

Yani ben şimdi Kimya 1-2 Matematik1-2 Geometri 1-2 yi muaf olmak için bu dönem ki derslerim arasına aldım.Bunlar temmuzdan sonra karşıma çıkmaz bir daha sanırım yani muaf olurum.Bunların cevap anahtarını tamamen boş bırakabilirmiyim peki?
Hiç kimse sıradan değildir
-
- Doktor
evet ocak-mayıs-temmuz sınavı ile 3 hakkını doldurmuş oluyorsun eğer kalırsan hepsinden de muaf oluyorsun...aöl sayfanda muaf dersler bölümünde görünecektir ve zorunlu ders olarak karşına çıkmaz...cevap anahtarını boş bırakmak mantıklı gelmedi bana bence rastgele kafadan at... ama mutlaka sınava yani o oturuma girmiş olman gerekiyor unutma...