Arkadaşlar mezun olduktan sonra KPSS ye giren varmı.Benim KPSS hakkında pek bilgim yok sadece devlete memur alımı olarak biliyorum.
Şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum.KPSS ne zaman nerede yapılır.?
Memurluk derken hangi tür meslekleri seçebiliyoruz.Birde bu sınavlara üniversitelilerde giriyor.
Hangi derslerden sınav yapılır KPSS'de.?
Bana biraz bilgi verebilirmisiniz.
(Arkadaşlar ben şuan çalışmıyorum.AOL ye yazılma sebebim de bu yüzden.Yani ya KPSS de memur yada YGS ile üniversiteye girmek kararım ama bu ikisi hakkında hiç bilgim yok.Kısacası doğru düzgün işimin olmasını istiyorum artık.Bazen bu forum da görüyorum YGS ye girenleri.)
KPSS Hakkında Bilgi
Re: KPSS Hakkında Bilgi
2 yıl önce kasım ayında yapılan ortaöğretim kpss ye girmiştim. bu sene girmedim. kpss orta öğretim ve önlisans sınavları 2 yılda bir yapılır. üniversite 4 yıllık lisans kpss sınavları her yıl yapılır. şayet bir yeri kazanıp memur atanırsan göreve başlama süresi 2 yıldır. yani 2 yıl içinde istediğin bir zaman memurluğa başlarsın. kpss ösym nin belirlediği tarihlerde ve okullarda yapılır. sınava 1 hafta kala ösym senin sınav giriş yerleri hakkında duyuru yapar. kpss de geenel kültür ( türkçe, tarih, coğrafya, milli güvenlik ve vatandaşlık) ve genel yetenek (matematik) sorularından oluşmuştu benim girdiğim kpss de. sınav sonuçları açıklandıktan birkaç gün sonra ösym s kadroları açıklar ona göre tercih yaparsın
Re: KPSS Hakkında Bilgi
Benim asıl öğrenmek istediğim ne memuru.Tamam devlette memur olarak çalışacaksın ama ne yapacağım onu bilmiyorum.Binbir türlü memurluk var.Sen mesela kadrolar açıklanır demişsin o kadrolar hangisi.
Hiç kimse sıradan değildir