Ders kitapları ücretlimi?
Ders kitapları ücretlimi?
Arkadaşlar okula kalan kitapları almaya gittiğimde benden 2 TL kitap ücreti alındı.Bu durum normalmi.Yani bakanlığın talimatı ilemi alınıyor.Kitapların yarısını ise Halk Eğitim Merkezinden aldım orada ücret istenmedi benden.
Zaten ben bu durumu Bakanlığa şikayet edeceğim.
Ayrıca bu seçtiğimiz derslerin çıktısı olan ders seçim raporunu da okul benden aldı.Raporun üzerine imza attırdılar.Bazı arkadaşlar o sende kalacak ya da ben hiç vermedim sorun olmaz diyorlardı.Yani bu işin aslı nedir?
Zaten ben bu durumu Bakanlığa şikayet edeceğim.
Ayrıca bu seçtiğimiz derslerin çıktısı olan ders seçim raporunu da okul benden aldı.Raporun üzerine imza attırdılar.Bazı arkadaşlar o sende kalacak ya da ben hiç vermedim sorun olmaz diyorlardı.Yani bu işin aslı nedir?
Hiç kimse sıradan değildir
-
- Doktor
Re: Ders kitapları ücretlimi?
ilk defa böyle birşey duydum...normal bir durum değil...
ücret diye birşey söz konusu değil...147 yi arayıp bence bilgi al gerekirse şikayet et...
çıktı belgesinin bir önemi yok ister sende ister okulda kalsın...
ücret diye birşey söz konusu değil...147 yi arayıp bence bilgi al gerekirse şikayet et...
çıktı belgesinin bir önemi yok ister sende ister okulda kalsın...
Bir bu işi ranta dökmedikleri kalmıştı, onu da yapmışlar demek ki. Kitaplar ücretsiz verilmek zorundadır. Babalarının parasıyla basılmıyor çünkü, senin verdiğin harcın içinde basılı materyal ücreti de var. Bu durumu dediğin gibi dilekçeyle hangi okul yapıyorsa şikayet et...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Okul ve halkeğitimdeki uygulama farklı olabilir ( tabi bu okulun yaptığının meşru olduğu anlamına gelmez )
Ben halkeğitimden kitap aldığımda değil imza vs.. ders seçim raporu bile soran yoktu kendim girip alıyordum istediğim gibi.
Ben halkeğitimden kitap aldığımda değil imza vs.. ders seçim raporu bile soran yoktu kendim girip alıyordum istediğim gibi.

-
- Doktor
kripton yazdı:Ben halkeğitimden kitap aldığımda değil imza vs.. ders seçim raporu bile soran yoktu kendim girip alıyordum istediğim gibi.
bende...
Arkadaşlar, küfürlü içerikleri derhal sildim. Bu durum devam ederse forumdan atılabilirsiniz. Ayrıca bu konuda yalan da atacak bir durum göremiyorum ben. Artık kitapları okullar veriyor ve stokların depolandığı yer okulun içi. Dolayısıyla "biz kitapları muhafaza ediyoruz, bunun için de para isteriz" gibi bir durum yapmıştır bahsi geçen okul. Ama AÖL ve MAÖL'ün sitesinde "kitaplar ücretsiz" diyorsa, yaptıkları yasadışı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
arkadaşlar sakin olun birbirinizin kalbini kıracak şeyler yazmayın konuyu kapatalım sakin olun lütfen
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Armageddon, haklısın sen küfürlü mesaj yazmadın. Ama başlıkta arkadaş bir yazı yazmış ve gelen cevaplar ortamı germiş. Dolayısıyla ortamı geren mesajları sildim. Tartışma elbet olabilir, isteyen fikirlerini beyan edebilir. Ama ben bu başlığı on kere okudum yine anlamadım. Sadece "benden okul 2 TL kitap ücreti istedi" demiş. Bunda inanmayacak ne vardı? Ya da neden 2 lira için bir insan yalan atsın ki? İncir çekirdeğini doldurmayacak bir mesele için gereksiz bir ortam yaratılmış durum bundan ibaret. Bence konuyu uzatmanın anlamı yok. Küfür eden eminim pişman olmuştur...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Asistan
ben durduk yerde bana özel mesajdan küfür eden şahsa inanman şahsa diyorum çünkü saygıyı hak etmiyor ettiğ küfrü okumuşsundur bana ben o küfürü hak edicek msj yazmamıştım kaldıki arkadaş sadece öm ile bana sövmedi bir başka arkadaşa daha sövdü heralde bu saatten sonrada ne dese inanmamemrahk yazdı:Armageddon, haklısın sen küfürlü mesaj yazmadın. Ama başlıkta arkadaş bir yazı yazmış ve gelen cevaplar ortamı germiş. Dolayısıyla ortamı geren mesajları sildim. Tartışma elbet olabilir, isteyen fikirlerini beyan edebilir. Ama ben bu başlığı on kere okudum yine anlamadım. Sadece "benden okul 2 TL kitap ücreti istedi" demiş. Bunda inanmayacak ne vardı? Ya da neden 2 lira için bir insan yalan atsın ki? İncir çekirdeğini doldurmayacak bir mesele için gereksiz bir ortam yaratılmış durum bundan ibaret. Bence konuyu uzatmanın anlamı yok. Küfür eden eminim pişman olmuştur...