Açık lise bilgilendırme [yardım ]

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
RecruitS

Açık lise bilgilendırme [yardım ]

Mesaj gönderen RecruitS » 30 Kas 2012, 12:30

Bilmedigim merak ettıgım sorularım var cevaplarsanız sevınırım.
Şimdi 1995 doğumluyum düz lise 9. sınıf ı 70.0 ortalama ile bitirdim ve endüstri meslek lisenine geçiş yaptım [hayatımı bitiren nokta. ]
10. sınıfda 1. dönemin yarısında okulu bıraktım.Atölye dersleri hoca vs..Sayısalım 85 üzeri ortalamam vardı fizik hariç.
2 senedir aklımda hiç bişi kalmadı şuan yeni doğmuş bebek gibiyim.
2 yıl geçti 12.sınıfda olmam gerekiyodu bu sene açık liseye kayıt oldum.
Resimde görucegınız gibi 58 kredi vermişler.Ortak derslerde sayısal dersımı göremedım.
Resim
Resim
Kitaplarımı almadım daha 15 ders şeçtim hepsi ortak ders bu sınavlardan geçip kredi almam için 45 mı almam gerekıyor.Yani en az 45 aldıgımda her dönem için 30 kredi.
134 krediye ihtiyacım var 5 dönem gerekio 150 krediden 134 cıkarıcagımı dusunuyorm.
Kitaplari almak için a4 çıktı olmasına gerek var mı halk egitim merkezlerinden alamazmıyım?
Üniversite hedefim açık liseden mezun olup üniye girmek için ne yapmam lazım.Açık liseden mezun olanlar ne tür meslek sahibi olabiliyolar.
Şuanda hazir giyimde çalışıyorm gerçekden yapılcak meslek degil universite için yaş sınırlaması var mı ortam olarak nasıl bilen arkadaşlar aydınlatirsa çok iyi olur.
Benim için en iyi yol nasıl olur yardımcı olurmusunuz hiç bilgim olmadıgı ıcın bu duruma geldım şimdiden cevap verenlere teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Re: Açık lise bilgilendırme [yardım ]

Mesaj gönderen kardelen198 » 30 Kas 2012, 18:13

Merhaba, öncelikle artık alanlar kaldırıldığı için "ki senin de Alanın yok" ilk iki dönem sayısallar zorunlu ortak derslerinin arasında sayısalların olmaması Örgün eğitimde o dersleri geçtiğin içindir , ama sen sayısallarının iyi olduğunu söylemişsin o zaman bu dersleri Seçmeli olarak alabilirsin.

:arrow: http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Bir dersten 45 alarak geçersen o dersin kredisini almış olursun ama Üniversite hedefinden bahsetmişsin bu durumda Diploma Notunu yüksek tutmak için sınavına girdiğin derslerden en yüksek notu almayı hedeflemelisin.

Kitaplarını almak için Ders Listenin çıktısını genelde isterler ama yine de sana doğru kitabı vermeyebilirler eve gelince elindeki kitaplarla AOL sitesindeki kitapların aynı olup olmadığını karşılaştırmanı şiddetle tavsiye ederim.
:arrow: http://hbogm.meb.gov.tr/www/acik-ogreti ... /icerik/56

Üniversite için de Açık Lise'den mezun olanlar Örgün Liselilerle aynı haklara sahip.

Başarılar dilerim hiç korkma yaşın daha çok küçük biraz gayretle 5 Dönemde Liseyi bitirebilirsin. ;)

RecruitS

Mesaj gönderen RecruitS » 01 Ara 2012, 07:10

Cevap verdigin için teşekkür ederim.
Hafızamda şuan bilgi yok acıkcası universiteyi kazandıgım da 0 bilgi ile gitmek mantıklı mı yani Ögrettıklerı konuları mı soruyolar
yoksa temelden bılgılerde mı cıkıo 2 senede liseyi bıtırmeyı dusunuyorm başardıgımda yaşitlarımdan 1sene gerı kalmıs oluyorm.
2 yılda 6 dönem 180 kredi 134 kredi ihtiyacım var.3 Kere giripde başarmadıgın ders in kredisini alıyomusun ?

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 03 Ara 2012, 17:48

3 kere sınavına girip başaramadığın dersin kredisini alamazsın. Üniversite sınavı için Konu Anlatımlı kitaplardan ve internetteki ders anlatım sitelerinden çalışabilirsin örnek olarak;
http://www.ztv.com.tr/net/

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön