Geleceğine önem veren BİLİNÇLİ İNSAN bakarmısn çok önemli ?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Devrimsahte
Yardımcı Uzman

Geleceğine önem veren BİLİNÇLİ İNSAN bakarmısn çok önemli ?

Mesaj gönderen Devrimsahte » 02 Ara 2012, 01:19

Herkeze merhaba Forumun isminden anlaşılacağı gibi açık öğretim lisesi forumu ve ben bu konuyu Affınıza sığınarak açıyorum.Yaşım 19.16 yaşında lise 2 sözel okurken atıldım okuldan ve bu pek umrumda değildi.3 senedir kaydımı yapardım derslerimi seçerdim ama girmem sınavlara öyle bi zihniyete sahibtim (bunu neden yaptım anlamadım ama) :).Tabiri caizse ergenliğin verdiği o özgüven tuttuğumu koparırım eğitim olmadan yaparım (tabi o zaman maddi manevi sıkıntım gelecek kaygımda yok) pek umursamıyordum eğitimi.Ta ki yaşım 19 oldu yaşıtlarım üni için karınca sürüsü gibi harıl harıl çalışıp oraya buraya koşuşturmasıyla herkezin gelecek ile ilgili plan yapmasıyla DANK! etti kafama.3 sene sorumsuzluktan sonra birikmiş sorumlulukları üstlenmeye yük altına girmeye başladım.

3 sene kaybım var yaşıtlarım şuan üni 2 okurken ben açık lise okuyorum bu benim canımı sıkıyor.Küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama lisede benim derse olan ilgimin yarısını veremeyen ''SÖZDE'' arkadaşlarımın hukuk mühendislik okuması benim şuan moralimi bozuyor.kendime hayatıma ilerdeki aileme çoluk cocuguma haksızlık yaptığımı anladım.93 doğumlu olduğum için askerliği tecil ettirmekle başladım.

Toplam Dönemim:10 AOL'de Okuduğum Dönem:5
Toplam Kredim:79 Alan Kredim:17

önümde askerlik sorunu var (sorun derken yanlış anlaşılmasın vatani borcum her genç türk erkeği gibi bende yapıcam) Ailemde kardeşlerimden en büyüğü ben olduğum için üniye gidemeden askere gidersem döndüğümde okuma şansım kalmaz.Sorumluluk verirler ve baba mesleği olan restourantta işletmeye geçerim ki nefret ediyorum ısınamadım o mesleğe.OKUMAK İSTİYORUM BEN.dolayısıyla 2 senem var lise bitirip üni okumak için.

Araştırma yaptım akşam lisesinde pek sıkıntı yaratmıyolarmış geçebiliyormuşsun kulak asmadan sınıfı.Şuan 79 kredim var ve akşam lisesinde lise 2 olarak görünüyorum.Amacım şu ; 144 kredi almak bu sene ve sözellerle bunu başarmayı planlıyorum sayısalla aram HİÇ AMA HİÇ YOK.Akşam lisesinde 144 kredi lise 4 e tekabül ediyor.144 kredi yaptığımda geriye sayısal derslerim kalcak açık öğretimde.Akşam lisesine geçip son senemde ders çalışmadan sayısalları geçmek istiyorum.Derslere çalışmıcagım için boş vaktim olcak ve ben diplomaya adım adım yaklaşırken bu zaman zarfında dershaneye gidip hazırlık yapıyım dıyorum lise diplomasını aldığım gibi akşam lısesınde direk uniye geçmeyi planlıyorum.En erken bunu düşündüm hem diploma puanım yüksek olucak hemde 1 taşta 2 kuş vurmuş olucam son senemde hem diplomamı yuksek puanla alcam hemde unı sınavına hazırlanmıs bı sekılde diplomamı alcam ve unıye gidicem.

akşam lisesiyle ilgili konu açtığım için özür diliyorum.uzun uzun yazdığım ve vaktinizi çaldığım için de özür diliyorum.Gerçekten napcağımı nasıl hareket etceğimi bilmiyorum ve en mantıklı ve hızlı yol olarak bunu gördüm.Başka alternatifler varmıdır Bu konu hakkında tecrübelerinize ihtiyacım var.Sürç-ü lisan ettiysem affola Herkeze teşekkürler şimdiden.

~ Devrim Sahte ~

diplomasiz_ogrenci
Acemi

Re: Geleceğine önem veren BİLİNÇLİ İNSAN bakarmısn çok öneml

Mesaj gönderen diplomasiz_ogrenci » 02 Ara 2012, 18:54

Kimse yanıt yazmamış, aslında sebebini anlamak çok zor değil.

Akşam lisesi ve sunduğu bazı imtiyazlar nedeniyle, seninde buna yatkın olmandan ötürü, aslında sen geleceğini değilde, daha çok kısa yoldan diploma alıp, biri "eğitim durumun nedir?" diye sorduğunda, verebilecek tatminkar bir cevabın olmasından dolayı gibi.

Askerliği öyle ya da böyle bir şekilde yapacaksın. Askerde de okuyabilirsin. Askerlik sana engel değil. Sen böyle şeylere sorun olarak baktığın sürece, hayatta daha önüne birçok "sorunlar" çıkacak.

Matematik olmadan "sözde arkadaşlar" diye nitelendirdiğin arkadaşlarının kazandığı hukuk veya mühendislik fakültesinin yanından bile geçemezsin.

Ders çalışmadan sınıf geçebilme imtiyazına sahip olmak, sana sadece kötü bir tecrübe olacaktır. Evet, belki diploma alacaksın öyle ya da böyle, ama ygs'de tökezleyeceksin. Arkadaşların fakültelerinden mezun olacak ama sen hala ygs'de iyi bir puan alabilmek için yıldan yıla sınavlara girmeye devam edeceksin.

Eğer gerçekten geleceğini düşünüyorsan; ailene maddi bir yük bindirmeden açık liseye devam edip, derslerine çalış. Boş vaktin olacağı içinde, yarım günlük vardiyalı bir işe girip (giyim mağazalarında böyle bir uygulama var), dershane paranı kazan. Bu para ile hafta sonları sabah veya öğleden sonrası için bir dershaneye kayıt ol. Sayısal dersleri burada öğren, açık lisedeki sayısalları geçip, aynı şekilde YGS'ye ön hazırlık yap. Gerçekten istikrarlı çalışır ve bazı zevklerinden fedakarlık etme zahmetine katlanırsan, hukuk ve mühendisliği de rahat rahat kazanırsın.

Bu yazdıklarımı lütfen sataşmış gibi algılama. Ben 29 yaşındayım. Hayatta tahmin edemeyeceğin kadar çok zorlukla mücadele ettim. Aynı hataları başkaları yapmaması içindir bu sitemlerim. Yaşın çok genç ve hayatını 90 derece değiştirebilecek tüm imkanlar elinde.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23

Kullanıcı avatarı
Devrimsahte
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Devrimsahte » 03 Ara 2012, 01:48

diplomasiz_ogrenci yazdı:Kimse yanıt yazmamış, aslında sebebini anlamak çok zor değil.

Akşam lisesi ve sunduğu bazı imtiyazlar nedeniyle, seninde buna yatkın olmandan ötürü, aslında sen geleceğini değilde, daha çok kısa yoldan diploma alıp, biri "eğitim durumun nedir?" diye sorduğunda, verebilecek tatminkar bir cevabın olmasından dolayı gibi.

Askerliği öyle ya da böyle bir şekilde yapacaksın. Askerde de okuyabilirsin. Askerlik sana engel değil. Sen böyle şeylere sorun olarak baktığın sürece, hayatta daha önüne birçok "sorunlar" çıkacak.

Matematik olmadan "sözde arkadaşlar" diye nitelendirdiğin arkadaşlarının kazandığı hukuk veya mühendislik fakültesinin yanından bile geçemezsin.

Ders çalışmadan sınıf geçebilme imtiyazına sahip olmak, sana sadece kötü bir tecrübe olacaktır. Evet, belki diploma alacaksın öyle ya da böyle, ama ygs'de tökezleyeceksin. Arkadaşların fakültelerinden mezun olacak ama sen hala ygs'de iyi bir puan alabilmek için yıldan yıla sınavlara girmeye devam edeceksin.

Eğer gerçekten geleceğini düşünüyorsan; ailene maddi bir yük bindirmeden açık liseye devam edip, derslerine çalış. Boş vaktin olacağı içinde, yarım günlük vardiyalı bir işe girip (giyim mağazalarında böyle bir uygulama var), dershane paranı kazan. Bu para ile hafta sonları sabah veya öğleden sonrası için bir dershaneye kayıt ol. Sayısal dersleri burada öğren, açık lisedeki sayısalları geçip, aynı şekilde YGS'ye ön hazırlık yap. Gerçekten istikrarlı çalışır ve bazı zevklerinden fedakarlık etme zahmetine katlanırsan, hukuk ve mühendisliği de rahat rahat kazanırsın.

Bu yazdıklarımı lütfen sataşmış gibi algılama. Ben 29 yaşındayım. Hayatta tahmin edemeyeceğin kadar çok zorlukla mücadele ettim. Aynı hataları başkaları yapmaması içindir bu sitemlerim. Yaşın çok genç ve hayatını 90 derece değiştirebilecek tüm imkanlar elinde.

Ya farkındayım böyle bi foruma akşam lisesiyle ilgili konu açtım ama ben olgunlukla affınıza sığınarak açıyorum dedim ve o olgunlukla karşılık veren bi tek sizsiniz allah razı olsun.

kısa yoldan diploma olayı şu zaten 3 sene kaybım var hani 1 sene dershaneye gidip calısıp ertesı sene unıye gıtmektense son lise sınıfımda dersaneye gıtmek dershaneye daha cok odaklanmak ıcın bunu düşündüm hem diplomamı alırım hemde dershaneye gıderım 1 sene kara geçerım.Zararın neresinden dönersen kardır.

Maddi açımdan sıkıntım yok babam maddi manevi desteğini sağolsun esirgemez evet sayısal dediğiniz gibi çok zor bi durum dershaneye gıderek bu açığımı kapatmak istiyorum...

Yok estağfurullah ben öyle algılamam aksine çok teşekkürler duyarlı olupp tecrübelerinniz doğrultusunda yol gösterdiğiniz için bunları düşünücem çok teşekkürler .
~ Devrim Sahte ~

Kullanıcı avatarı
Devrimsahte
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Devrimsahte » 05 Ara 2012, 05:37

Bu arada gerçekten yazık ben olumlu olumsuz tüm yorumlara ve tavsiyelere açık olarak bu konuyu paylaştım ama forum sakinleri bu tarz yardım gereken konular yerine forumda son harften kelime türetmece vs tarz oyunlarda vakit geçiriyor onlarada konuyu görüntüleyip yazmadıkları için teşekkür ediyorum ...
~ Devrim Sahte ~

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 08 Ara 2012, 03:40

Yazacak bi' şey bırakmamışsın ki arkadaşım, zaten bu hale başkalarının sözlerini dinleyerek geldik, tüm planlarını yapmışsın onay bekliyorsun. Halbuki onaya hiç ihtiyacın yok aynı aklındaki şekilde devam et.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön