Kitalara çalışma ve dersler hakkında yardım!

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
KirkLee
İletişim:

Kitalara çalışma ve dersler hakkında yardım!

Mesaj gönderen KirkLee » 02 Ara 2012, 05:30

Aol yeni kayıt olan bir ögrenciyim, uzunca bir ara vermiştim okumaya 16 yıl gibi şimdi buraya kadar yardım almadan önce kayıt sonra ders seçimini yaptım, forum ve sitenizi yeni seçtim sistem konusunda yardımcı olursanız memnun olurum. Öncelikle sectigim dersleri vereyim bunlara ait kitapları aldım bu kitapların tamamına çalışmam mı gerekiyor ? Bu soruyu sormamda ki amaç ise 14 kitapa baştan sona çalışmak zor olucaktır.
111 DİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -1 ORTAK 1 2012-1
121 FELSEFE - 1 ORTAK 2 2012-1
141 T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1 ORTAK 2 2012-1
151 COGRAFYA - 1 ORTAK 2 2012-1
161 MATEMATİK - 1 ORTAK 4 2012-1
181 YABANCI DİL - 1 ORTAK 3 2012-1
206 PSİKOLOJİ - 1 SEÇMELİ 2 2012-1
401 DİL VE ANLATIM 1 ORTAK 2 2012-1
411 TÜRK EDEBİYATI 1 ORTAK 3 2012-1
441 BİYOLOJİ - 1 ORTAK 2 2012-1
476 İŞLETME - 1 SEÇMELİ 2 2012-1
481 SANAT TARİHİ - 1 SEÇMELİ 2 2012-1
482 SANAT TARİHİ - 2 SEÇMELİ 2 2012-1
483 SAĞLIK BİLGİSİ - 1 ORTAK 1 2012-1

Birde ders çalışmak için kitaplara degilde sadece eski çıkmış sorulara veya bu derslerden alınan notlar varsa sadece bunlara çalışarak girebilir ve geçer not almak mümkün müdür ? Bu konuda acemi bir ögrenci olarak yardımlarınızı bekliyorum, bu not veya testlere ulaşabilecegim bir link veya adres verilirse memnun olurum, forumda alan seçme konusundada bir kaç şey yazılmış ama tam olarak anlamadım sistem kaldırılmış deniyor ama sisteme giriş yaptıgımda alan seçme bölümü aktif görünmektedir, burdan alan seçmem gerekiyor mu veya alan seçtigimde zorunlu derslerimde degişiklik oluyor mu ? sayısaldan ziyada sözel derslere agırlık vermek istiyorum bu saatten sonra kafamın matematik ve geometri gibi dersleri pek alacagını zannetmiyorum.
Ders seçmede farklı bir yol izleyen varmı benim aklıma sonradan gelen bir fikirde aynı olan dersleri bir seferde secip girmek daha mı mantıklı olur örnek din kültürü 1-2-3-4-5-6 bunun yanına felsefe 1-2-3-4-5-6 gibi zorunlu derslerin tümünü atip çalışmak daha kolay ve mantıklı olur mu acaba ? Bu sorulara yanıt verirseniz memnun olurum....

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. İmam-ı Azam

dersçalışankız
Doktor

Re: Kitalara çalışma ve dersler hakkında yardım!

Mesaj gönderen dersçalışankız » 02 Ara 2012, 07:45

Önelikle hayırlı olsun... Allah zihin açıklığı versin,

ders seçme konusu ile başlamak isterim bu konu çok önemli listende bayağı seçmeli dersler de var...ortak dersleri mutlaka vermek ya da 3 defa hepsinden ayrı ayrı sınava girip muaf olmak gerekiyor yoksa mezuniyet yok kredi yetse bile ! o yüzden ilk etapta ortak derslerden ders seçmek gerekiyor...sonrasında ortak dersler azaldıkça 30 krediyi tamamlamak için seçmelilerden alabilirsin ama ilk 3-4 dönemde pek gerek kalmıyor ortak derslerin kredisi 30 a yakın oluyor...bunu dikkate almanı tavsiye ederim.

bence sırayla dersleri seçmen daha iyi olur. çünkü konular birbirine bağlantılı ve sistematik gidiyor...bir dönemde bütün derslerden 1 veya 1-2 seçmen sırayla alman daha iyi olur.

ders kitaplarının tamamı çalışılacak ve sadece o döneme ait oluyor bir sonraki dönemde yeni kitap...baştan sona okunacak gerekirse not tutulacak ...herkesin öğrenme ve anlama durumu farklıdır sen kendin bunu daha iyi bilirsin... ders notları çok önemli forumda da dersler bölümünde bazı arkadaşlar sağolsun ders notları paylaşmışlar bakarsın...bir de ekol hoca yı tavsiye ediyor arkadaşlar ...ama ne olursa olsun kitabı baştan sona okuyup önemli yerleri kırmızı kalemle çizip aklında kalmasını sağlayabilirsin...sonrasında aöl nün online testleri, geçmiş sınav sorularına bakıp kendini test edersin.

alan seçimi butonu var ama bir işlevi yok ...alanlı okuma kalktı alansız bölüm okuyoruz artık.

birde aldığın kitapları aöl.nün sitesinde ders kitaplarına girip karşılaştırmanı tavsiye ederim konulara ünitelere ayrı ayrı bak...depolarda kitaplar eski basım olabiliyor arada birçok kitap güncelleşti bilgine...

KirkLee
İletişim:

Re: Kitalara çalışma ve dersler hakkında yardım!

Mesaj gönderen KirkLee » 04 Ara 2012, 03:14

ilginiz için teşekkrler, kitapları baştan sona okumak baya bir zaman istiyor bu nedenle ders notlarından çalışmak benim için mantıklı olucaktır, bir kontrol edeyim forumu.
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. İmam-ı Azam

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön